Es lietoju Itāļu Nobel sport 40g. It kā kaut kas krīt, bet protams galvenais ir atkarīgs no šaušanas prasmes, kaut gan esmu dzirdējis, ka arī pati patronu marka ir svarīga! Varbūt kāds var kautko ieteikt?
...patronas ar kurām pīles vispār nevar nošaut priekš pīlēm ir vislabākās, a priekš mednieka labākās ptronas pīļu medībām???, tas jau ir cits stāsts,DDD. es atzīstu normālsvara (34-36 gr)patronas Nr 5,4,3 . svarīga ir skrošu kūļa vienmērīga izkliede un caursišanas spēja apm 35-40m distancē. marka lai kalpo kā atpazīšanas zīme patronām ar labākajiem tehniskajiem parametriem attiecīgajam ierocim.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
28.09.2008. 23:31
Tikai neņem tās kas domātas šaušanai uz 100 metriem! Es te uz atklāšanu paņēmu eksperimentam- labi ka tikai paciņu... No 40 metriem jenotam gandrīz galvu nonesu, caurums uz 20 cm! Viņām izrādās konteineris tikai uz 60 metriem veras, tad ir jautājums kā vispār tādā attālumā var izrēķināt cik ņemt priekšā?
Nezinu, vai kāds ir mēģinājis šādu paņēmienu, ko izlasīju Krievijas medību forumā-ņem divas svina bumbas, ideālāk, ja viena ir par pāris gramiem smagāka(der no D-pils skrošu rūpnīcas "trijnieka"), izurbj katrā tievu caurumiņu, šīs lodes savieno kopā ar izturīgu auklu(kaprona, makšķerauklu), ieliek paronā un viegli aizvalcē. Pa augstu lidojošām zosīm esot tīri laba uzparikte.Pēc šāviena lodes rotē viena ap otru, viss kas trāpās savā ceļā(t.i.zosis) vienkārši tiek sapīts un nokrīt zemē. Protams, virs ūdens jau laikam nav jēgas, jo pilnīgi iespējams medījums noies pa burbuli, bet pārlidojumos virs sauszemes varētu derēt. Varbūt kāds ir ko dzirdējis sīkāk vai mēģinājis šādu eksperimentu?
Mūsu pusē šito štelli sauc par "Vjazanku". Tikai neesu dzirdējis lai kāds ar šito pa zosīm šautu - parasti izmanto buku medībām. Pie tam konfigurācija ir katra paša fantāzijas ziņā - var siet 3 rindā, 3 trijstūrī, var ari siet vairāk, utt...
Par bumeranga efektu neko nepamanīju, laikam nav paredzēts... :))Varbūt ne pa tēmu, bet šodien viens paziņa šajā sakarā pastāstīja, ka "trijnieka" lodes sasien kopā ar līdaku vizuļu pavadiņām. Ja trāpa alnim,protams, atklātā vietā bez krūmiem, tad skats ir tāds, it kā alnim pāri būtu gājis tramvajs... izklausās pēc elles mašīnas
Prieks pilem labakas patronas ir taas kuras nespragst valaa, bet ja spragst tad lai skrotis nevis lido bet izbirst no stobra...! Tadi sasieti renkas pat kadreiz veikalaa tirgojaas, tagad neesmu pieversis uzmanibu, moz vel joprojam ir...!
Pēdējo reizi manīts 2010-12-16 17:40 Paldies cienijamais Bruno kungs par loti dzils un konstruktivs piedavajums ! Gribam atgadinat,kaa saja portala sez interesejosie mednieki,bet Jums,cienijamais ,labak apmeklet Juseju jauns portals WWW.VISGUDRAKIEMEDIBUVADITAJI.lv No koka es domaju,bus stabilak. 5,7 m- tas vislielaks izmers,kak var dabut no standartai 6 metrigai delis. Var tur bus vajadzes kaut kada "podstavka" prieks ierocu turesanai?
Paldies cienijamais Bruno kungs par loti dzils un konstruktivs piedavajums !
Gribam atgadinat,kaa saja portala sez interesejosie mednieki,bet Jums,cienijamais ,labak apmeklet Juseju jauns portals WWW.VISGUDRAKIEMEDIBUVADITAJI.lv
No koka es domaju,bus stabilak.
5,7 m- tas vislielaks izmers,kak var dabut no standartai 6 metrigai delis.
Var tur bus vajadzes kaut kada "podstavka" prieks ierocu turesanai?