Šodien vārdadienu svin Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna, rītdien - Emīlija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Dzinējmedībās ar karabīni bez optikas.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 33 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 19.05.2009. 15:44

Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2024-12-04 09:16
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: M/k Sabulis
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: Mauser M03; Walther G22; Beretta A300 Outlander; ИЖ-27М
17.10.2008. 15:32
Gribēju zināt, vai kāds praktizē un kādi rezultāti?
Rihards
Rihards
Pēdējo reizi manīts 2015-12-16 16:31
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
17.10.2008. 16:14
Šogad laikam būs jāpamēģina.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
17.10.2008. 16:23
Nezinu, man liekas ka bīstami. Jā labi tur kur lieli lauki un māju tuvumā nav, bet tā labāk bise. Piemēram tur kur es medos lielu platību nav un ļoooti retos gadījumos karabīne ir vajadzīga. Puse kolektīvam ir tās karabīnes, bet medībās ņem labi ka tikai kādi 3, un tā labi ka pa dienu vienreiz atļauj pielietot.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
17.10.2008. 16:24
Nu bet aizmirsu pateikt ka dažreiz noder, bet ļooti retos gadījumos kad tiešām ir liels lauks un apdzīvotu māju nav nekur!!!!
Arturs
Arturs
Pēdējo reizi manīts 2010-05-18 21:01
Medību trofejas: 7
17.10.2008. 17:05
apskataties youtube video , vai kads dzinejmedibaas medii ar gludstobru . l,aikam tikai vienigi latvijaa , loti daudz mezi ir izzageti , lidz ar to pietiek ari izcirtumu kur vajag staaveet ar vitnjstobru , pagaisnedelj skatijos uz profiem kuri pa 150 metriekm meginaja saut alnus ar gludstobriem un gudri dirsa ka ar karabinem vini nesauj, cita lieta stigas , celi kur jastav ar gludo
Gvido
Gvido
Pēdējo reizi manīts 2023-02-13 20:52
Atrašanās vieta: Rugáju Novads
Medību stāžs: No 10 gadiem.
Medību trofejas: 87
17.10.2008. 18:46
renār .
mums kolektiivaa ar spico kad ssauj 90% ir traapiits un nejau pa bises attaalumiem.:D :D
Arturs
Arturs
Pēdējo reizi manīts 2010-05-18 21:01
Medību trofejas: 7
17.10.2008. 19:55
dzeks pats nesaprata ko PATEICA, vajag kautko saprast no medibaam pirms sakt citiem batonus ausis bazt :)))) neko jaunu neatklaji , tapat gludajam lodes var iet pa gaisu , iedod daunim lielgabalu kritis ne tikai alni bet veel lidmasinas . man liekas RENAR TEV VEL VAJAG UZKACATIES , JA CILVEKS PROT AR TO IEROCI APIETIES, TIKAI APSVEICAMI . CITA LIETA JA SADZIRDOT KRUMOS BRIKSKUS NO SATRAUKUMA PIEMETAS PLUTKA UN SAK TRICET ROCINAS :)))))))
Roberts
Roberts
Pēdējo reizi manīts 2013-10-25 20:16
Atrašanās vieta: Riga, Bergi
Medību stāžs: ar bisi no 1995.g
Aprīkojums: Iz12 ; Tikka t3
Medību trofejas: 4
17.10.2008. 20:43
Arturam L.- nevajag jau cilveekam taa braukt uz augumu, jo katrs tak var izteikt savas domas.Pienjemsim, muusu kolektiivaa ir atrunaats, ka dzineejmediibaas bez spicajiem. Ja arii kaads panjems liidz, tad staavees kaadaa pljavaa,
bet mezaa uz paarejaam ar bisi. Situaacijas ir dazaadas , ja es medniekus lieku ne pa stigu, bet pa meza celju (kursh nav taisns), tad blakus staavosho Tu varbuut arii redzi, bet naakamo jau vairs ne. Tad dod to ieroci "daunim" vai spechukam, tik un taa aiznaakamais mednieks var nokjert svinu veederaa.
Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-15 12:34
Atrašanās vieta: saldus
Medību stāžs: no 1993gada
Aprīkojums: ir
Suņi: nav
17.10.2008. 20:44
šitā tēma jau ir njvecojusi.
Rolands
Rolands
Pēdējo reizi manīts 2014-06-09 23:10
Medību trofejas: 2
17.10.2008. 21:45
O, šitā tēma man patīk. Gribēju pievērst uzmanību tēmas būtībai - karabīne bez optikas! Te visi saka, ka dzinējmedībās tikai ar gludajiem, spicos uz pļavas. Cik tad jums kolektīvā ir ar karabīnēm bez optikas? Es uzskatu, ka dzinējmedībās karabīne pusautomāts ar "īso" stobru ir gandrīz neatsverama. Protams, jāšauj būtu tikai ar medību lodēm, kurām ir neiespējams rikošets, jo pret šķērsli tās izjūk. Gludajam tomēr renkuļi un trīs bumbas (nezinu, kāpēc ir atļautas) rikošetē diezgan ievērojami. Tad jau te pēc dažiem izteikumiem varētu spriest, ka gludos dzinējmedībās izmanto, lai drošāk būtu?! Nu, nu! Par to varētu pastrīdēties, bet pierādījumu man nav. Starp citu, ar spico arī savainotu dzīvnieku būtu mazāk - tomēr jauda lielāka. Zinu vienu mednieku, kas tieši ar spico ar parasto tēmekli (vaļējo, bez optikas vai kolimātora) medī un ļoti veiksmīgi (nevienu kolēģi arī vēl nav apdraudējis). Un, ko tad tie karabīņu pretinieki saka par kombinētajiem ieročiem, kas pēc manām domām tieši dzinējmedībām vairāk domāti?