Šodien vārdadienu svin Maruta, Alda, rītdien - Adele, Antra, Ada
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Sarkanās cepures???

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 10 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 28.11.2008. 21:40

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
27.11.2008. 09:40
Nez kā pie pārejiem ir, esmu ievērojis ka daudzi lieto tās sarkanās vai košas krāsas lentes uz cepurēm. It kā labi, bet kad stājas līnija un tev jāpāredz vismaz kādi 300 metri, jau uz pirmiem 100 metriem grūti sasktatīt šo lenti.
Cita lieta ir sarkana cepure, tā tiešām ir redzama par vairāk kā 300 metri.
Kā pie jums ir un kādi viedokļi par šo lentīti.
Par rokām vispār nav ko runāt, jo daži mednieki ir sējuši lentītes uz rokām, bet var teikt ka 80% nav redzami.
Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2022-10-28 00:07
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Saldus, Blīdene,Bukupe
Medību stāžs: IR
Aprīkojums: 5stobri
Suņi: Bavārietis
Medību trofejas: 43
27.11.2008. 10:42
cepures ir ļoti labi redzamas..par lenteem ir taa, ka labaak lai taa lente, nekaa nekas
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2024-04-20 20:59
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
27.11.2008. 10:49
Pie mums jau trīs gadus atpakaļ tika nolemts,ka dzinējmedībās visi,kā dzinēji,tā mednieki nēsās orsnžās vestes. Ja pirmajā gadā vēl gadījā pa gudrītim,kurš vesti iekāra zarā,bet pats ielīda dziļāk mastā,tad tagad visi pieraduši un pat neiedomājas,ka varētu būt savādāk. Oranžo vesti ir grūti nepamanīt,lai kādā attālumā uz numuriem stāvētu.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
27.11.2008. 12:11
Vestes labi, bet kaut arī saka ka dzīvnieki neatšķir krāsas, tas ir absurds. Es eksperimenta pēc pāris medības speciāli ģērbu spilgti dzeltenā krāsā vesti. No visām reizēm cik izkrēja buki, viņi uzreiz mani ieraudzīja, kaut arī vēl nēesmu pakustējies. Kad pārgāju uz sarkano cepuri, tad var teikt ir Ok, bet vienalga bija gadījums ka buki skrēja pa jaunaudzi, ieraugot mani, kaut arī stāvēju aiz priedītes strauji nogriezās malā, sanāk ka arī sarkano cepurīti ar ieraudzīja. Bet tas protams nav pats galvenais, galvenais ir drošība.
Es jau vairākus gadus nēsāju šo cepuri sarkanā krāsā, tikai nezin kāpēc šogad esmu ievērojis ka buki ļoooti reagē uz spilgtu krāsu. Ar aļņiem un meža cūkām problēmu nav, vai nu neredz, vai nu skrien ko kājas nes, tāpēc ar neievēro tevi.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2017-11-30 17:28
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Mednieku organizācija: MK Tālava
Atrašanās vieta: medīju ap Skrundu
Medību stāžs: apliecība no 2004
Aprīkojums: Benelli (gludais), Strasser un 2 labi naži
Suņi: vēl nav
Medību trofejas: 28
27.11.2008. 12:11
Mums cepurītes vai lentes visiem šogad ir obligātas, kolektīva vadītājs stingri to uzrauga un netiek pieļauti nekādi - es nevilkšu. Pēc pieredzes, ļoti labi var redzēt kolēģus un personīgi pats esmu noteikti par.
Dzinēji jau vairākas sezonas ir oranžajās vestēs.
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2013-02-21 10:32
27.11.2008. 12:48
E.K. dzīvnieki redz krāsas, bet ne jau tā kā cilvēki
Mārtiņš
Zigmars
Zigmars
Pēdējo reizi manīts 2016-12-22 18:17
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
27.11.2008. 12:50
Mūsu kolektīvā arīdzan jau vairākus gadus vestes velk gan dzinēji, gan mednieki. Par to pamanīšnu sliecos domāt, ka zvērs ierauga cilvēka siluetu kā tādu, kas redzams uz meža vai lauka fona. Risinājums varētu būt tā pati kamuflāža konkrētajam gada laikam, bet oranžā krāsā. Vēl jau uz nummura ir vēja virziena faktors. Nostaigā pa dienu tā, ka mugua kūp un ja vējš iepūš mežā, no kurienes dzīs, tad saprotams, ka zvēru deguns nepievils :)
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2024-04-20 20:59
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
27.11.2008. 13:04
Tā ir,nav nācies novērot,ka dzīvnieki bītos no vestes krāsas,ieraugot cilvēka siluetu jā un galvenais nedrīkst pirms laika izdarīt straujas kustības,to pamana uzreiz. Vēja virziens ir svarīgs,bet tā kā dzenot zvēri lielākoties iet pret vēju un tur priekšā tad parasti arī liek medniekus,tad līdzēt var tikai modernās apģērbu pretsviedru tehnoloģijas.
Jēkabs
Jēkabs
Pēdējo reizi manīts 2022-08-03 17:32
Mednieku organizācija: Ir
Atrašanās vieta: Ozolnieki
Medību stāžs: no 2008. gada
Aprīkojums: IŽ 43EM, Weatherby Vanguard .30-06 SPRG
Medību trofejas: 1
27.11.2008. 13:53
Manuprāt, ir tā, ka dzīvnieks krāsas īpaši neatšķir, taču lieliski redz, ja krāsas ir kontrastējošas. Piem., spilgti dzeltenu vesti, kas ir daudz gaišāka, nekā apkārtējā vide - mežs, dzīvnieks redz daudz labāk, nekā oranžo vesti, kas ir "tumšāka" par dzelteno. Spilgti dzeltenā varētu būt piemērotāka sniega apstākļos. Vēl jāpiemin, ka, atšķirībā no medījamajiem zīdītājiem, putni krāsas atšķir - uz pīlēm oranžo cepuri/vesti labāk nevilkšu.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2019-01-29 09:58
Medību stāžs: Kopš 2002.
Aprīkojums: Tikka T3 300 WinMag, SAKO 75 .308 win,Iz-27 12.kal
Medību trofejas: 2
27.11.2008. 14:29
Iesaku šo!
Mārcis