Kārtējo reizi pārliecinājos, ka dzīvoju debīlā valstī. Pasūtīju ebayā puikam ziemassvētku dāvanu optiku gaisenei. Izrādās, ka tā tiek klasificēta, kā militāra prece ar dubultu pieleitojumu un nepieciešama licence, jo palielinājums pārsniedz 4X. Muitā skaidrojos,teicu, ka tur tak optikai gaisenes marķējums, bet tas, kā ar zirņiem pret sienu. Tur viena atbilde - Eiropas regula un punkts. Pašam sabojāts garstāvoklis, puku Ziemassvētku Vecītis piedirsis...
Sviests, linku nevar iepostēt.
Pie mums būt godīgam nav izdevīgi. Nevaig sūtīt paku uz tās norādot patieso pakas saturu (riflescope, u.t.t.), palūdziet lai sūta kā binokli vai teleskopu.
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
22.12.2008. 21:30
Varbūt kāds var pskaidrot kas tā par licenci un kā pie viņas tikt? Pašam ir doma sūtīt trubu no DNR sports, bet tagad bišku raustos to darīt :( Kāda citiem pieredze?
Ja palielinājums ir lielāks kā 4x , tad ir vajadzīga stratēģiskas nozīmes preču importa licence. Nokārtot to var Ārlietu ministrijā, Rīgā, Pils laukumā 4(ja nekļūdos). Licenci uztaisa apm. 1 mēneša laikā. Vislabākais ir izdrukāt optikas un pārdevēja firmas datus un aiziet uz ĀM, jo būs jāizpilda veidlapa (ja intresē, man ir digitālā formā, jo sarunāju ka nebraukšu pie šiem, bet aisūtīšu pa epastu).
Nu jau man pieredze ir...čakars pamatīgs,optika pasūtīta no DNR sports,muitā pieprasa licenzi no Stratēģisko preču aprites komitejas(laikam tam kantorim tāds nosaukums),licenze divu nedēļu laikā,tad uz muitu maksāt...paskaties otrā forumā topiks '' Kā es optiku no aizjūras pirku.''baigi smuki viss aprakstīts.Veiksmi!
Sūtot no aizjūras, var rakstīt uz pakas, ko vēlies, bet man ir nelaba nojauta, ka pakas iet caur rentgena skeneri, ja kaut mazākās aizdomas, paku muita ver vaļā. Man muitā bija atvērta paka ar nakts binokli no ASV, jo, kad saņēmu, paka bija aplīmēta ar Latvijas muitas līmlenti, paldies Dievam, tas tika sūtīts kā lietots un kā dāvana... Vēl jāizsargās no vārdiem *militārs pielietojums*, arī šīs preces ir licencēto sarakstā, tā iegrābos ar sarkanā punkta tēmekli, uz kastītes bija *Military type*, čakarēja 2 mēnešus.
Pie mums būt godīgam nav izdevīgi. Nevaig sūtīt paku uz tās norādot patieso pakas saturu (riflescope, u.t.t.), palūdziet lai sūta kā binokli vai teleskopu.