Aprīkojums: IŽ-27M 12 kal, Mannlicher 7x64 kal. IŽ-58 16kal.
Suņi: Vairs nav.
Medību trofejas: 4
14.01.2009. 22:02
esmu jauns medniks un gribu sav pirmo ieroci tieshi izh-27 (E vai M) gribeetu zinaat, varbuut kaadam no jums ir kaads lietots ,labaa staavoklii ,kursh paardoddas vai aptuveno summu cik maksa jauns..!! paldiess jau ieprieksh
ja kas zvaniet- 28313375
es arī lietoju iž 27 esmu ļoti apmierinārs pirku jaunu madonā pirms diviem gadiem samaksāju 259 ls, neiesaku pirkt lietotu, labāk paņet jaunu lai pēc tam nav jānožēlo
Man ar tāds ir. Normāls aparāts, shaut var. Ir doma mainīt uz pusautomātu priekš putniem, jo pārējie tiek medīti ar karabini. Ja vēlies, varu tev savējo ižu notirgot pa kādiem 170Ls
Neieteiktu pirkt vairāku apsvērumu pēc: 1) tas ir tipa sportam paredzēts ierocis ar vienu sprūdu, piekam nav pārslēdzēja (stobru selektora); 2) ierocis ir smags ar nepareizu disbalansu, t.i. smaguma centrs nav uz aizslēga eņģes, jo stobri ir pa smagu un prasās līdzsvarot, ievietojot papildus svaru ~200gr laidē; 3) ļoti rupja koka un metāla detaļu apstrāde - kā ar cirvi tēsts; 4) ja mēģina šaut ar magnum patronām, regulāri izšauj abi stobri; 5) ļoti jūtīgs pret mitrumu - rūsē kā parasts dzelzis! Iepriekš rakstītais no pieredzes 2 gadu garumā un izšautām ~1000 patronām. Labāk pameklēt un nopirkt lietotu IŽ vai TOZ, silti iesaku. Vienīgais, kas var glābt situācijā, kad esi jau šādu ieroci iegādājies - labs meistars, kas apstrādā visas koka daļas, pārbauda gaiļu mehānismu un izlīdzsvaro ieroci, notēšot lieko koku un ievietojot atsvarus. Viena arī pozitīva ziņa - labi šāva ar Daugavpils lodēm pa mērķi..
Aprīkojums: IŽ-27M 12 kal, Mannlicher 7x64 kal. IŽ-58 16kal.
Suņi: Vairs nav.
Medību trofejas: 4
15.01.2009. 08:06
nu es skatijos vienu ss.lv 70gada izh..! vinjam bija weaver baaze uzlikta un sarkanaa punnkta optika.. betizraadaas ka ieprieksheejais samnieks essot izshaavis ar abem stobriem reizee, un vienam stobram 2 puutumi uz aaru...!! itkaa jau staastija ka tas aatrumu un precizitaati nemainot..! bet es taadu gan negribu pirkt..!!
man jau ieteica ka vecie izhir labaaki nekaa jaunaa razhojuma..
Viņiem ar ežektoriem var iekrist. Itkā laba lieta, bet, ja šautā čaulīte kādu iemeslu dēļ iesprūdīs mazliet stobrā, tad ežektors tā arī nenostrādās un paliks ar saspiestu atsperi. Drošāk izvēlēties parastos ežektorus. Tā - vienkārša un laba plinte vismaz kādreiz bija. Un medībām labāk, kad katram stobram sava sprūda mēlīte, lai var munīciju ikreiz izvēlēties pareizo pirms šāviena.
Labs ierocis!Neko sliktu nevaru pateikt. Nopirku lietotu pa 50Ls(čoms iekrita uz promilēm) bet vēl spīd un laistās.Viegli kopljams.Galvenais, ka šaujot ar lodēm var lietot gandrīz jebkuru munīciju, bet vislabāk iet Dupleks monolīti-no rokas 35m saiet desmitniekā skaisti.Vismaz šim eksemplāram.Ir neliela lufte slēdzējmehānismā, bet pagaidām tas vēl neko neietekmē. Par izlaiduma gadu precīzu ziņu nav, bet pēc krievijas forumu datiem varētu būt ap 83gadu, kvalitātes zīme.Uzliku punktu pie Jaunbērziņa, pirmais kritušais izmantojot punktu bija lapsa-"0" no augšējā stobra 40-50m, nokrita kā nopļauta.Uz pīlēm ražība 3šāvieni viena pīle,vēl jāmācās.Esmu ļoti apmierināts.Ja pirksi, tad bez ežektoriem-liekas klapatas un smagāka.Ja izdodas atrast vēl krievu laika ražojuma un labā stāvoklī tad nedomājot ņem.Defektus var novērst pie meistara un tā laika stobru kvalitāti nevar salīdzināt ar tagadējo. Tagad savam ižukam ir jāpārtaisa laidne pa saviem parametriem, jāpārlīdzsvaro un būs labs un uzticams ierocis.
Paldies, Juri O. par padomu! Būs jāpamēģina. Bet par rūsēšanu, pēc savas pieredzes, ir tā, ka vairāk rūsē tieši jaunie Iž. Gadījās, kad ar IZH18 pastaigāju lietus laikā ap pusdienlaiku, bet vakarā paņemot tīrīt jau konstatēju uz kārbas rūsu.A ar veco IŽ27 nav problēmu, pēc medībām čeholā, kamēr aknas, kamēr 50g(dažreiz vairāk), kamēr uz mājām un tiec pie tīrīšanas, uz stroķa nav nekādu rūsēšanas pēdu. Starp citu, šo faktu apstiprina arī viens kolēģis, kurš IŽ27 iegādājas jaunu pagājušo gadu-tā pati vaina. Acīmredzot vecie ir labāk apstrādāti un metāls kvalitatīvāks, lai rūsas zobs izlauztu zobus.
ja kas zvaniet- 28313375
man jau ieteica ka vecie izhir labaaki nekaa jaunaa razhojuma..