sirmi mati, ja panemsi, garanteti :))) lai vins netaisitu jokus katru dienu javeic dazu kilometru pastaigas , ja sunim nebus kur likt energiju cietis viss dzivais apkart, ta vismaz varu pateikt par savejo , ka mednieks , vins ir izcils ,dzen ar balsi, minusi ,nedraudzejas ar citiem suniem ari parlieku bezbailigs , cinoties ar cuku viegli var iet bojaa , manejo vairakas reizes ruksi saplesa
Riktīgi širmoviki.Man ir kucīte, bet klopes ir pat ar puikām, jo sevišķi svešiem.Ja mājās gar žogu kāds suns iet regulāri caur žogu arī šim iekož,ja pielien tuvu.Medībās ideāla,bet neticu ka mirs savā nāvē,jo baiļu viņai nav.Alā pa jenotu pašvaki,jo praktiski visus saķer aiz rīkles un grūti saprast kur rakt.Pa bebriem arī bez baileem,divas reizes jau šuuta.Es domāju ka ar puiku ir trakaak.Pa lielajiem zvēriem, dzen visus ar balsi, ceru ka neuzrausies uz kaada kuiļa kurš negribees beegt.Strādāt sāka 4 mēnešos patstāvīgi bez citiem suņiem.Enerģijas jūra tāpeec neieteiktu ņemt ja dzīvo pilsētaa, arī laukos dot vaļu nevar, nespēesi maksaat par nopleestajaam vistaam u.t.t.
Mednieks labs, bet ļoti kaislīgs, var aizrauties un dzīt vairākus mastus pēc kārtas...iespējams, ka to var iedresēt, nezinu. Ja nav ikdienas garo pastaigu, tad kož visus pēc kārtas - suņus, kaķus, kaimiņus. Baigs 'širmoviks'. Divi jagterjeri pagalmā kā rotaļādamies sagrieza riņķī milzīgu vilku suni ar visu saimnieci...suns panikā, saimniece sapinusies siksnā gar zemi...es abus jagterjerus padusē un laidos lapās.
Brālis savējo meta no mašīnas ārā un katru dienu lika viņam skriet 10km, tad vismaz mierīgs.
Es tā kā vairāk negribu, labāk ņemšu Latvijas dzinēju.
Pirms pāris gadiem kolektīvā bija jagterjers loti labi ņēma cūkas, bet šis bija traks uz alām un kā kaut kur ieskrēja tā ar galiem, tagad laikas iztrenkā visus zvērus baigā ātrumā,bet kad jagterjers dzina varēja forsi dzirdēt un izsekot,kur spruks ārā!Tāpēc gribas dzirdēt citu domas!
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
15.01.2009. 22:44
Ja gribi lai lēni dzen, tad ņem taksi. Lai mani atvaino šo suņu īpašnieki, bet cik nācies redzēt šīs šķirnes suņus, tad visi kā viens - pilnīgi idioti. Dzen varbūt labi, bet nu stulbāku suni nav gadījies redzēt.
Man laukos bija divi-baigā jautrība.Ja švaki nervi-labāk atturēties no terjeru turēšanas.Mežā strādāja ļoti labi.Ar terjeriem visu laiku ir jādarbojas,nedrīkst atstāt savā vaļā-tad arī sākas visādi brīnumi.Ir redzēti dažādi šīs sugas pārstāvji-normāli medību suņi,bet ir arī stulbu saimnieku sačakarēti sunīši.Žēl suņa,un žēl arī suņa saimnieka.
Man jagterjers ir 3gadus-vinkārši labāku suni nevar gribēt!6mēnešu vecumā dzinējmedibās apmaldījās un no tā laika problēmas ar pazušanu nav bijušas.Vienīgo dzivnieku ko dzen ar rupju balsi ir meža cūka,pārējos tiešām,-kā zvaniņš!Uz alām ejot ar nav problēmas,jo varu atsaukt,vienīgajs ja sagrābis aijz rīkles,tad gan, kamēr kustas vaļā nelajdīs.No bebra diezgan piesardzīgs,jo 2 rejzes ir atrāvies.Nomedīts pāri simtam vareno grauzēju!Nelielos!Šie suņi vislbāk strādā komandā.Esmu apmierināts!Pirms ņem painteresējies,vaj tiešām nav,kā kolēģi saka-īsti Širmenieki!
Cik man bija pieredzes ar šiem suņiem visiem širmis vērās ciet, kā saka ja dzīvniekam pakaļ dzenas pofig saimnieka kliedzieni. Redzēju kā pat dzenoties kuilim līdz Daugavas otram krastam gandrīz aizpeldēja, bet vēlāk laikam atjēdzās un atpakaļ atpeldēja.
Kā saka dzinējmedībās pa dienu vienu mastu tikai izdzen, bet pārejo dienu meklē to suņuku.
Protams daudz kas atkarīgs no paša saimnieka, kā iedresēs, kā izskolos, jo ar šo suni jābūt stingram, nedrīkst dot vaļu!!!
Protams ir viens šīs sugas suņuks kas strādā idēāli, bet cik saimniekam tas nervus ir prasījis un pāris sirmu matu, bet toties tagad tas ir universālais suņuks uz pilnīgi visiem dzīvniekiem.
Vēl viena bēda ir tas ka viņš ir ļoooti uzbāzīgs ļoooti ātri kļūst par upuriem meža cūkām. Nez kas šogad par sezonu jau dzirdēts ka kuļi ir saplēsuši ap 10 suņiem. Dažiem bija arī letāli gadījumi.
Kā saku suga laba, bet ar savu širmīti!!!
Brālis savējo meta no mašīnas ārā un katru dienu lika viņam skriet 10km, tad vismaz mierīgs.
Es tā kā vairāk negribu, labāk ņemšu Latvijas dzinēju.
Kā saka dzinējmedībās pa dienu vienu mastu tikai izdzen, bet pārejo dienu meklē to suņuku.
Protams daudz kas atkarīgs no paša saimnieka, kā iedresēs, kā izskolos, jo ar šo suni jābūt stingram, nedrīkst dot vaļu!!!
Protams ir viens šīs sugas suņuks kas strādā idēāli, bet cik saimniekam tas nervus ir prasījis un pāris sirmu matu, bet toties tagad tas ir universālais suņuks uz pilnīgi visiem dzīvniekiem.
Vēl viena bēda ir tas ka viņš ir ļoooti uzbāzīgs ļoooti ātri kļūst par upuriem meža cūkām. Nez kas šogad par sezonu jau dzirdēts ka kuļi ir saplēsuši ap 10 suņiem. Dažiem bija arī letāli gadījumi.
Kā saku suga laba, bet ar savu širmīti!!!