Šodien vārdadienu svin Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds, rītdien - Uvis, Gints
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Latvijas Avize: Par putnu medībām pavasarī sabiedrībai ir dažādi viedokļi

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 8 lietotāji. Komentāru skaits 3. Pēdējais viedoklis 16.11.2010. 16:34
Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Jānis Bārs
Jānis Bārs
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
16.04.2010. 21:51
".. Visi likumi izriet no akadēmiskiem pētījumiem un zināšanām, ja likums pavasarī aizliedz putnu medības, nav vērts par to diskutēt. .."
Nu ļoti bēdīgi - šo vārdu autoram tālāka attīstība ir neiespējama - tikai akla kalpošana burtam, kurš NE vienmēr ir pareizs. Arī zināšanu jomā vēl ir kur pilnveidoties, pat nerunājot par cilvēku rakstītiem likumiem.
Jānis Bārs
Jānis Bārs
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
25.04.2010. 22:04
Atliek tikai izteikt prieku, ka mūsu valstiņā vēl nav izveidota Latvijas Pārnadžu biedrība (LPB), Latvijas Bezmugurkaulnieku Interešu Aizsardzības biedrība (LBIAB), Latvijas Zīdītāju biedrība (LZB) un vēl dažas biedrības - tad būtu ķibeles arī šajās jomās. Jo kā likums - "biedrībās" emocijas un nauda ņem virsroku pār zināšanām un saprātu.
Arnis Puksts
Biedriba Medniekiem.lv
Arnis Puksts
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
16.11.2010. 16:34
Infromācijai: Iespējams, ka nākošgad medņu PAVASARA medībām būs PĒDĒJĀ sezona; iespējams, ka nebūs pat tā. Eiropas Komisija gatavojas pret Latviju uzsākt procesu, jo pavasara medņu medības neatbilstot "Putnu direktīvas" 9.pantam. Jā, pēc BURTA noteikti var atrast, ka neatbilst, bet pēc normas gara ir tā, ka, ja pavasara medņu medības aizliegs, ar sugu būs tikts galā uz visiem laikiem; mandomāt, tam nu būtu jābūt skaidram ikvienam, pat zvērīgākajam ornitologam.
Vēlreiz: medņu medības neviens neprasa izbeigt pilnībā. Prasa izbeigt putnu pavasara medības. Bet - ir skaidrs, ka medņus rudenī, tāpat kā rubeņus un tāpat kā slokas, īpaši neviens nemedīs; savukārt, ja medni izņems no medīt atļauto sugu skaita vispār, tad to neviens arī vairāk neuzskaitīs, līdz ar to cēlais lēmums - nemedīt pavasarī, kas sniegs seksuālu apmierinājumu Briseles burta kalpiem, būs pilnīgā pretrunā ar reālo ieguvumu, jeb pareizāk sakot zaudējumu, kas būs pretējs Putnu direktīvas mērķim.
Ar to gribu pasacīt, ka Einšteina epohālā frāze par stulbuma bezgalību pierāda sevi ik uz soļa. Ja nu gadījumā kāds sirdī zaļš šī bezgalīgā stulbuma nesējs ir īpaši parūpējies, lai Komisija uzzina par medņu pavasara medību un Putnu direktīvas 9.panta formālo kolīziju - novēlu uzsist sev uz pleca. Jo - faktiski var uzskatīt, ka Latvija ir kļuvusi par vienu senu tās apdzīvotāju nabagāka...
Un tomēr - vēl cīņa nav galā...tā pat nav nemaz sākusies. Man gan nav informācija, kāda būs oficiālā LV atbilde uz Komisijas vēstuli. Es ceru, ka būs nostāja - bez cīņas nepiekāpties ne par matu...
Pats arī centīšos dažus iesniegumus uzdrukāt....bet kopumā - pašreiz labi, ja 50:50, ka mēs uzvarēsim...