Nav sliktu suņu, bet ir slikti suņa saimnieki. Kā suni mācīsi tā arī viņš strādās. Nepietiek ar to, ka sunim ir labi ciltsraksti. Ir jāiegulda ne mazums darba, lai suns būtu neaizstājam palīgs medībās.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
24.01.2012. 09:13
Kādā ziņā laika ir labāka par Latvijas dzinēju?
Jā, laikai ir labi attīstīta augšējā oža un tāpēc dikti labi der caunu medībām - daudz iesiet uz sīkajiem kažokzvēriem? Droši vien, ka ne. Jā, labi iet pa dziļu sniegu (kad vispār ir grēks dzīvniekus tramdīt) un var izdzīvot ziemā pie lieliem mīnusiem (ja medībās noklīst). Alās pēc bebra ne katra laika ielīdīs, uz pīlēm ar ne visai. Ta baigā jēga būvēt voljēru un barot tik lielu suni?
Latvijas dzinējsums ir daudz piemērotāks medībām mūsu apstākļos, jo dzen ar balsi un lēnāk par laiku, var piepalīdzēt pie bebriem un iznest pīli, var turēt arī dzīvoklī (tas gan nav vēlams).
(Aigar - piedod! Bet tāds nu ir mans skarbās bērnības rezultātā iegūtais deformētais viedoklis. :) Zinu, ka mani tūdaļ apēdīs bez cukura. :D)
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
24.01.2012. 09:18
Ingusam!
Neatkarīgi no izvēlētās suņa zortes, lūdzams vismaz literatūras līmenī apgūsti praktisko suņkopību un pakonsultējies ar Aigaru vai citu pieredzējušu mednieku par primārajām lietām medību suņa apmācībā. Diemžēl Tavs jautājums (topika virsraksts) vedina domāt, ka suņu lietas Tev galīgi svešas ... Ir nepareizi paņemt kucēnu un tikai pēc tam iegūt zināšanas - pēc sevis zinu.
man ir krievu eiropas laika un ari Latvijas dzinejsuns.izmeru zinja abi ir vienadi(abas ir kucites).par laiku pagaidam labaku suni neesmu redzejis,savukart dzinejs nu nepatik man ar to ka meza vins rej parsvara uz svaigu pedu nevis zveru.ljoti biezi ir bijusas situacijas kad tu stavi masta un izdzirdot sunja rejienus gatavojies ieraudzit zveru,bet ta vieta ieraugi suni kas mauc pa pedu un rej.laika rej tikai redzot zveru un lidz ar to tu vari kontrolet zvera atrsanas vietu.+ laika ir 14 reizes gudraka ;)
Muļķības raksta tie komentētāji, kas apgalvo, ka kāda konkrēta suņu šķirne ir domāta kažokzvēriem, bukiem, vai zaķiem. Kādus zvērus saimnieks kopā ar suņiem medīs, tādus suņi dzīs! Agri vai vēlu suņa domāšana nostabilizēsies un viņš sapratīs, kas viņam ir jādzen. Es ar savām laikām uz caunām neeju, tādēļ viņām par caunu nav intereses. Kaut gan, kucēni būdami, viņi caunas aprēja. Bukus dzinējmedībās mēs nemedījam, kā rezltātā Latvijas dzinējam nav intereses arī par buku. Maksimums, varbūt, paskries kādus 50 metrus pakaļ. Viss ir atkarīgs tikai no saimnieka.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
24.01.2012. 10:24
Juri-savos komentāros Tu daudz neesi stāstījis par skarbo bērnību....bet cik esmu sapratis jaunībā medībās esi izmantojis Seteru... .
Ja par suņiem medībās.
Šo sezon, tā paīstam atvērās Matrošta(no Jarosļavjas atvestā Riet.sib laika).Matroška ir trešais Laiku šķirnes medību suns ko pats esmu sagatavojis izmantošanai medībās kopš 1998.g..Laikas ir nepārspējamas savainotu dzīvnieku atrašanā un noturēšanā, sava specifikā darba dēļ....Rietumsibīrijas laikas suņus izvēlos krāsas pēc.Pirmās divas Laikas, pensionāri Reta un Reksis ir balti,Matroška un viņas meita Princese ir rūsganas.Par pareizo medību suņa krāsas izvēli pārliecinājos pagājušo sestdien medījot Kurzemes pusē, kad medībās ar dzinējiem Matroška blakus mastā paņēma nezināma izmēra ruksi, no medību vadītāja dabūju svētību iet klāt strādājošam sunim ,talkā ņēmu Matroškas meitu...vairāk kā stundu mēģināju piekļūt strādājušiem suņiem ...ar trešo reizi izdevās arī raidīt šāvienu...rezultātā ruksis ap 120kg....lai ari biju slapjš līdz nabai, tādu baudu medījot ar suņiem, kādu var iegūt medījot ar labi apmācītu pareizi strādājošu laiku pāri neesmu guvis ne no vienām medībām kurās ir izmantoti citu šķirņu suņi.(fotto no medībām var apskatīt www.ekodalderi.lv sadaļā medību suņi).
Mnums mediibass naak krancis-laikas lielumaa-nu ir laikas jagi-bet tam krancim nestaav klaat neviens--ta mednieki aiziet uz liiniju -dzineeji nostaajas un ja mastaa ir kautkas iekssaa-deguns gaisaa osta gaisu zemi visu iespeejamo-spura gaisaa-knapi vinnu var siksnaa notureet....Kad saak dziit palaizz valla-kassaadamies aiziet mezzaa-kad ierauga zveeru bllauj kaa ar tauri taureetu....Ja mastaa dziivnieku nav-meetaajas savaa nodabaa gar dzineejiem...Peec masta ja nav atpakall uzssauj gaisaa un peec 5-15 min ssis ir klaat....Neviens ne maaciija ne dreseeja...Nejaussi atklaaja ka saaka riet uz buku kurs gar maaju noskreeja....Visi vecci kas vinnu redz darbiibaa-kassaa pakaussus-taadu suni redzot pirmo reizi:))Jebkurs mednieks vinnam draugs-miermiiliigs visiem ccoms-pret mediijumu-nezveers......Mnu es te bik novirziijos-bet gadaas arii taa..:)
Jā, laikai ir labi attīstīta augšējā oža un tāpēc dikti labi der caunu medībām - daudz iesiet uz sīkajiem kažokzvēriem? Droši vien, ka ne. Jā, labi iet pa dziļu sniegu (kad vispār ir grēks dzīvniekus tramdīt) un var izdzīvot ziemā pie lieliem mīnusiem (ja medībās noklīst). Alās pēc bebra ne katra laika ielīdīs, uz pīlēm ar ne visai. Ta baigā jēga būvēt voljēru un barot tik lielu suni?
Latvijas dzinējsums ir daudz piemērotāks medībām mūsu apstākļos, jo dzen ar balsi un lēnāk par laiku, var piepalīdzēt pie bebriem un iznest pīli, var turēt arī dzīvoklī (tas gan nav vēlams).
(Aigar - piedod! Bet tāds nu ir mans skarbās bērnības rezultātā iegūtais deformētais viedoklis. :) Zinu, ka mani tūdaļ apēdīs bez cukura. :D)
Neatkarīgi no izvēlētās suņa zortes, lūdzams vismaz literatūras līmenī apgūsti praktisko suņkopību un pakonsultējies ar Aigaru vai citu pieredzējušu mednieku par primārajām lietām medību suņa apmācībā. Diemžēl Tavs jautājums (topika virsraksts) vedina domāt, ka suņu lietas Tev galīgi svešas ... Ir nepareizi paņemt kucēnu un tikai pēc tam iegūt zināšanas - pēc sevis zinu.
Ja par suņiem medībās.
Šo sezon, tā paīstam atvērās Matrošta(no Jarosļavjas atvestā Riet.sib laika).Matroška ir trešais Laiku šķirnes medību suns ko pats esmu sagatavojis izmantošanai medībās kopš 1998.g..Laikas ir nepārspējamas savainotu dzīvnieku atrašanā un noturēšanā, sava specifikā darba dēļ....Rietumsibīrijas laikas suņus izvēlos krāsas pēc.Pirmās divas Laikas, pensionāri Reta un Reksis ir balti,Matroška un viņas meita Princese ir rūsganas.Par pareizo medību suņa krāsas izvēli pārliecinājos pagājušo sestdien medījot Kurzemes pusē, kad medībās ar dzinējiem Matroška blakus mastā paņēma nezināma izmēra ruksi, no medību vadītāja dabūju svētību iet klāt strādājošam sunim ,talkā ņēmu Matroškas meitu...vairāk kā stundu mēģināju piekļūt strādājušiem suņiem ...ar trešo reizi izdevās arī raidīt šāvienu...rezultātā ruksis ap 120kg....lai ari biju slapjš līdz nabai, tādu baudu medījot ar suņiem, kādu var iegūt medījot ar labi apmācītu pareizi strādājošu laiku pāri neesmu guvis ne no vienām medībām kurās ir izmantoti citu šķirņu suņi.(fotto no medībām var apskatīt www.ekodalderi.lv sadaļā medību suņi).
Par šito žetons - vēl tagad vaigi sāp. :D:D:D