Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Jauno mednieku perspektīvas!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 39 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.03.2016. 10:28

Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2026-05-11 03:00
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
11.03.2016. 15:12
Nu nezinu,Jāni. Mūsu kolektīvā mednieku vairāk kā zvēru. Cik zinu, arī kaimiņu kolektīvi jau sen nevienu neņem. Par to( pamedīt visiem). Jāsaprot, ka medības nav tas pats, kas sestdienā uzspēlēt voleibolu. Lai kļūtu par mednieku, tas ir ilgs process. Tur kaut kam jābūt sirdī, jāmīl daba, jābūt īpašai attieksmei - cieņai pret medījumu. Klausos, kā runā jaunie puikas, tāda nelāga sajūta. Daudzi medījumu uztver kā savas dzīves ļaunāko ienaidnieku, kurš par katru cenu jānobendē. Diemžēl, citi medībās saskata tikai biznesu. Rēķina cik ieguldīja un cik dabūs pretim. Kaut kā, tā ,ne pārāk patīkami. Nedomāju, ka katrs var būt ĪSTS mednieks.
Slēpts
11.03.2016. 15:24
Īsts mednieks ir tik pat stiepjams jēdziens kā "īsts vīrietis". Nepīpē, nedzer, nerunā pretī un neeksistē.
Pēteris
11.03.2016. 15:42
Īsts vīrietis nevis nedzer un ir nūģis, bet tāds kurš spēj uzņemties atbildību, par to, ko dara. Darīt to , ko dara, apzinīgi un ar atbildības sajūtu. Tas nav egoists,tas ir cilvēks, kurš vajadzības gadījumā spēj uzupurēties citu labā. Varētu rakstīt daudz, bet tie, kas grib saprast, sapratīs tāpat. Paldies Viestur , ka pateici priekšā, apmēram tādam jābūt īstam medniekam.
Slēpts
11.03.2016. 18:24
Vispār es gribēju pateikt to, ka tas vairs neeksistējošais valstiskais veidojums, kurā daudziem no mums ir sanācis piedzimt un kurā šņabis bija lētāks nav nekāds etalons uz ko vajadzētu tiekties un cildināt. Un ja to nesaprot, tad tas ir tā kā zāģēt to paša sēžamo zaru.
Vienkārši nevajag dzīvot pagātnē.
Es arī esmu cilvēcīgs, draudzīgs, izpalīdzīgs un čakls- ar kolhoza traktoru un degvielu. Bet patronas ir dārgas, laika nav un vārdiem tik pat tukša skaņa kā pirmā maija uzrunai.
Tad, lūdzu, mācam jaunos par īstiem medniekiem vienīgajā iespējamajā veidā-ar personīgo piemēru.
Nevis ar neapzinīgo elementu piespiedu pāraudzināšanu.
Pūstošā kapitālisma neatzīšanu.
"Kas nav ar mums, tas ir pret mums"- kaut tas būtu kaimiņu kolektīvs vai cilvēks, kuram ne tēvs, ne rads nav mednieks.
Un neviena no šitām dubultmorālēm, pat ne "roku smērēšana sūdos" savu sroku, lai iegūtu (protams neeksistējošās-ienaidnieks klausās) sociālās vai hierarhiskās privilēģijas neveicina ne mīlestību pret dabu, ne cieņu pret vecākiem cilvēkiem.
Un tie, kuri grib, tie sapratīs, gan par ko es runāju, gan to, ka neesmu ne pret kolektīviem, ne tradīcijām, bet par "īstiem" medniekiem.
Pēteris
11.03.2016. 20:16
Nav problēmas, tie kuri nicina veco kārtību un vecajā redz tikai slikto, lūdzu, par naudu ko gribi. Maksā un piedalies medībās. Maksā par katru šāvienu, par katru pūdeli. Summas uzreiz nepateikšu, bet bija iespaidīgas. Varat droši baudīt jauno domāšanu un visu ko kapitālisms līdzi nes. Ja kāds ir tik kruts ,var pats iegādāties medību lietotāja tiesības, tad viss būs kārtībā.
Slēpts
12.03.2016. 00:00
Nu, labi. Cik man maksās būt laimīgam? Es sakrāšu...
Jā, mani arī tracina šitie brīvdomātāji. Cara armijā 25 gadus dienējām un nečinkstējām, te zēni divus gadus noiet par dzinējiem un jūtās gatavi iekarot Turciju.Kaķim jāsmejas.....
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-01-06 15:10
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Lisa, Džimbo, Rokijs, Kleo
Medību trofejas: 21
12.03.2016. 01:58
nez cik pats esi gājis dzinājos
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
12.03.2016. 06:29
Īsts mednieks ir tik pat stiepjams jēdziens kā "īsts vīrietis". Nepīpē, nedzer, nerunā pretī un neeksistē.

Ja tava izpratnē tāds ir īsts vīrietis, tad diez vai kādam interesēs tāda kanditatūra.
Bet ja godīgi tad kolektīvos jau tuvojas tas laiks, kad vairākumam ir pāri 60 un jauni biedri būs vajadzīgi. Tikai jaunajos ir tāda problēma, ka viņi vispār neko negrib darīt.Tikai šaut no labi aprīkotas vietas un viss. Bet lai to vietu savestu kārtībā,iztīrīt stigu,uztaisīt vārnu kājas ,kādu tornīti priekš kam.
Mums jaunajam medniekam janāk uz madībām un kā kanditātam viņam divus gadus nav balsstiesības. Tad arī redzams , vai cilvēks vispār ir uz ko spejīgs , vai nē. Ir bijuši arī gadījumi, kad mednieks nāk uz medībām kā viesmednieks un ir palicis kolektīvā, bet ir arī atteikts kādam viesmedniekam .Man jau liekas, ka normālam medniekam, ja netēmē 50 km ap Rīgu, tad vietu atrast var. Es arī dzīvoju Salaspilī gandrīz 40 gadus ,bet vietējā kolektīvā netieku.Braucu 160 km uz laukiem un medīju paņēmu brālēnu kolektivā, viņam sanāk ap 240 braukt.Ja gribās medīt tad hobijam naudu neskaita. Gribetu redzēt tos-"bebru grāvju pa velti tīrītājus" vai viņi vispār ir spējīgi pa krūmiem 3 km aiziet līdz bebru apmetnei kur nu vēl tikt galā ar bebriem , lai viņi tur vairs nebūtu.Jaunai mednieks savas pespektīvas jau saskata rožainas- medību māja, smuki tornīši. Kā pasakā. Bet kad ir jāiegulda laiks,nauda ,darbs , tad vairs neko nevajag.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-04 18:02
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: Neliels
Aprīkojums: ИЖ - 27E, Tikka T3, Savage 25
Medību trofejas: 3
12.03.2016. 16:47
Ziniet, palasot šos komentārus, brīžiem liekas, ka man kā jaunajam medniekam gandrīz vai būtu jākaunas, ka vēlos tikt kolektīvā :D Jo galu galā - es visu gribu gatavu un pasniegtu uz sudraba paplātes, vēl vēlams, lai manis noklapētos (un tieši noklapētos, jo medīt jaunie nemāk) perspektīvos briežu buļļus dīrātu pats pieredzējušākais kolektīva dalībnieks un pirms tam no meža izvilktu Vējoņa k-gs. :D
Neviens tak nav atcēlis nekādas normas. Kā augstāk raksta Uldis P. un citi, divus gadus dzīt bez balstiesībām - normāli. Palīdzēt ar visu medību infrastruktūru - normāli. Bet tas, ka visi jaunie ir slikti utt. utjp. ir pilnīgas no pirksta izzīstas muļķības. Jā, pa kādam mudakam gadās katrā vietā, bet pēc tā tagad jāmēra visi?
Par to, ka kolektīvos nav vietu: jā, iespējams, ka daļā tā ir. Bet - pats personīgi zinu divus kolektīvus, kuros no visa mednieku saraksta uz medībām iet maksimums divi cilvēki.
Tāpēc piedodiet man, bet es tomēr nenokaunēšos par to, ka atļaujos šeit ierakstīt tekstu, ka meklēju kolektīvu ;)
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
12.03.2016. 20:54
Tāpēc piedodiet man, bet es tomēr nenokaunēšos par to, ka atļaujos šeit ierakstīt tekstu, ka meklēju kolektīvu ;)

Ierakstīt jau var, bet diezvai Jāni , Tu tā atradīsi kolektīvu.....
Visa šitā kolektīvu būšana ir pārsvarā tikai bijušajās PSRS attīstības provincēs....

Pilnīgas muļķības.Pamēģini tikt iekšā kādā Zviedrijas mednieku formējumā, kuri ir daudz senāki par LV mednieku formējumiem.
Nav labākas" medniekskolas", kā sakarīgs un stingrs kolektīvs.....un jo senāks viņš ir jo labāks skolotājs.
Protams, tādā ir grūti tikt, bet nav neiespējami.
Tāpat jāņem vērā fakti:
1.Neviens mednieku formējums nav bezizmēra .
2.Vienmēr būs nepieciešami pāris galvotāji.