SHIRSTONE Gold SG3 3-10X56 un SHIRSTONE Classic SP 30mm 4-12X56 abas a sarkano punktu,abām 56mm ieejas lēca.Kada atšķirība?,cena gan uz pusi.Vai kādam ir lietošanā kāds no SHIRSTONE Classic modeļiem?
Shirstone Gold jaunais apzīmējums ir Exclusive, Silver ir palicis pa vecam. Vai Classic nav tas ko tagad dēvē par Bronze? Drošāk būs un precīzāk uzzināsi, ja uzzvanīsi uz Hubertu un noprasīsi Bitānu Gatim.
Gold sērijai lēcu pārklājums labāks - optikai cauri iziet līdz 93% ienākošās gaismas. Tas ļoti labs rādītājs. Cik zinu, labākais 98% ir KAHLEM. Tiem classic būs mazāki procenti un līdz ar to krēslā Gold sērija labāka.
Slēpts
15.04.2009. 18:23
Juri O. Iesaku nepaļauties tik daudz uz tiem mistiskajiem %. Man ir shirstone gold x56, ja viņai ir 93% ko tad teikt par swarovski Z6 kas uzrādijusi 91%. Swaro ir stipri gaišāks pat dienā nemaz nerunājot par krēslu. Bet tā japānis labs, īsts darba instruments.
Nu tos 93% nosauc ražotājs, ka labākajiem Gold modeļiem esot.Dienā gan gaismas caurlaidību krēslas šaušanai nevar noteikt. Tas procents, protams, ir visam gaismas spektram kopā. Bet dažādām optikām vēl arī šajā lielumā ietilpst dažādi gaismu spektri. Tam pašam Sutteram dienā gaišs skats ir, ja stikli pareizi salikušies un bilde nemiglojas:) Bet krēslā cita opera pavisam. Krēslā cilvēka acs redz dzelteno un zaļo gaismas spektru ar viļņu garumu ap 480-560nm. Tad nu ir svarīgi, lai optikas pārklājums neatstarotu(t.i.nezaudētu)tieši šos garumus. Katrā ziņā Gold sērijai šie parametri labāki par citu sēriju šo pašu optiku.
...man ir medībām lietošanā shirstone gold 4-12x58,ir laba,un par to cenu ļoti laba. stāvējām vienā novembra vakarā pie HUBERTA un kopā ar kolēģi salīdzinājām optikas-shirstoni,meoptu,smitu,svaro. strauji satumsa. ķieģeļu šuves uz apm.100m attālās mājas sienas "nodzisa" visām optikām praktiski reizē.shirstone ļoti minimāli krēslā atpalika sīko detaļu izšķiršanā.piem ja grib lapsai ūsas appētīt,tad bikītlabāks būs smits vai svaro.,DD.meoptai bilde ļoti laba,vienīgi rāda šaurāku bildi nekā shirstone pie vienāda palielinājuma,kaut pēc tehniskiem rādītājiem būtu jābūt otrādi.
Pēc Jūsu atsauksmēm saprotams-SHIRSTONE laba un uzticama optika par saprātīgu cenu,bet neatradu šādus uzslavas krievu forumos. Amīšu un Britu ī-veikalos netiek piedāvātas,dažos somu,norvēģu,vācu veikalos tiek piedāvāts tikai lētais SHIRSTONE gals(pēc krievu info lētās ražo ķīnā).Kamdēļ tā?
Labs jautājums - kāpēc aita ir aita....
Somu, norvēģu un vācu i-veikalos toties pilns ar visādām barskām, bušneļļiem un dučiem ķīnīzeru par 50 EUR pārī. Laikam ir, kas pērk viņus. Mums tādus par velti uz ielas neviens nepaceltu augšā. Amerikāņiem pietiek savu firmu ražojumus, ko tirgot. Krievijā ir kādas desmit populāras markas - parasti augstais cenu līmenis un zemais, tak nevar jau tur visas iespējamās optikas būt iekšā.
Shirstone ir japānis, vismaz gold sērija, tāpat kā Zeiss - vismaz nosaukums ir vācu.
Man lietošanā uz Tikka T3 .308 ir mazais šīris 4-12x44 (bildē ar nr #030-460). Manām vajadzībām pietiek, izšāvis esmu ap 200 patronas, ne reizi neesmu dabūjis pārregulēt pēc kāda kritiena vai nevērīgas apiešanās pārvadājot (ir tikai plānais dermantīna čehols). Zvēri arī ir krituši gana labi, vispār tā kā ar karabīni medīju tikai pusotru gadu, sākumā nobrīnījos, kur tik precīzi varu trāpīt kur esmu tēmējis, pa mērķi šaujot mazāk par MOA stabili, ar pašlādētajām patronām ap 0,6-0,8MOA un cena optikai tiešām demokrātiska.
Man uz mazkalibrenes ir Shirstone 3-10X56 ilumi ret.SGM2. Nu - redzeslauks pamazs, tāds dzinējmedībām nederētu. Un nedaudz iezaļganais stiklu pārklājums dienā dod ekselentu bildi, bet krēslā mazliet atpaliek no Kahles un Swaro. Viss pārējais augstā līmenī, ieskaitot precīzu mehāniku ar smalku 1/8 MOA klikšķa vērtību 100m, ideāi mazu izgaismotu punktiņu un pat paralakses regulēšanu.
Somu, norvēģu un vācu i-veikalos toties pilns ar visādām barskām, bušneļļiem un dučiem ķīnīzeru par 50 EUR pārī. Laikam ir, kas pērk viņus. Mums tādus par velti uz ielas neviens nepaceltu augšā. Amerikāņiem pietiek savu firmu ražojumus, ko tirgot. Krievijā ir kādas desmit populāras markas - parasti augstais cenu līmenis un zemais, tak nevar jau tur visas iespējamās optikas būt iekšā.
Shirstone ir japānis, vismaz gold sērija, tāpat kā Zeiss - vismaz nosaukums ir vācu.