Jāsavāc ir. Pat uz pīlēm ejot bradāt līdzi ir mugursoma, kurā var ērti iemest tukšās čaulītes. Tik es tā aizdomājos - dabai jau šā vai tā slikti - no skatījuma kāda starpība kur pūst un rūsē - mežā vai izgāztuvē. Jā - neredzas acu priekšā - līdz ar ko labāk, bet... kaitējums jau šā vai tā.
Plastmasas ir dažādas - bioplastmasa sadalīsies arī 2 gados, bet citām tiešām dzīves cikls ir lielāks par 10 000 gadiem.
Par metāllūžniem gan zinu pieņem un pie tam kā vēl, jo zinu vienu čomaku kas tieši pa šautuvēm ņemās un lasa krāsaino metālu un tā uz pudeli nopelna :)
Izšauta čaulīte, drīzāk ir lietiskais pierādijums pie akcidenta. Ja tomēr klasificējas, kā sastāvdaļa, tad tikpat teorētiski izšauto un seifā esošo čaulīšu skaitam būtu jāsakrīt ar nopirkto patronu skaitu :) murgs kkāc :) Pieļauju, ka lūžņos pieņem, jo sia sanekss redzēju visādas čaulītes un pat artilērijas šāviņu gilzas..
mazs jautājiens juristiem - vai izšauta patronas čaulīte skaitās munīcijas sastāvdaļa vai ne? Ja skaitās, tad teorētiski jātur seifā, nevis jāizbārsta pa mežu vai jāpievāc kā suvenīrs? :)
es ar karabīnes čaulītes gandrīz par 100 procentiem visu savācu ,mājās jau lielais maxsima maiss varteikt ka pusē jau,reizēm dodu lādēt,lai uz mačiem nevajag tik lielu naudu izšaut :) pih pah
Guntar, svina skrotis ir aizliegtas (nevis aizliektas) arī daudzviet Latvijā, piemēram, Lubānas ezerā, jo tās nodara ļoti lielu kaitējumu dabai - tapēc arī bija mans salīdzinājums plastamasa pret svinu!
Ar čaulītēm ezerā ir tā - uznāk lielāks vilnis un tās noslīkst. Kādreiz, kad patronas lādēja mājās, mednieki tomēr iemanījās tās čaulītes noķert un uzreiz sabērt somā vai kabatās. Nez, vai krīze nepiespiedīs to sākt darīt atkal!?
Slēpts
13.02.2009. 20:33
Kārli Ozol
Ja Tev skaitās čaulītes pupu mizas,tad paskatīsimies vēlāk.Gan jau zaļie ko izdomās,kaut vai pa publiskajām ūdenskrātuvēm.
Par svinu runājot,ārzemēs jau cik esmu lasījis svina skrotis ir aizliektas,tāpat kā lodes.
Es vismaz visas čaulītes aiz sevis savācu un pēc pusdienām dzinējmedībās arī maisiņus ja ir bijuši līdzi.Jo man nav patīkami stāvēt medībās tādā vietā kur piemētātas čaulītes.
Pluss ir tikai tad ja brauc uz pīlēm svešā dīķi-zini ka te vismaz pīles pāri lidojušas.
Lielākā sāpe ir pēc pīļu medībām no laivas, kad visapkārt peld pie simta čaulītes... ej nu viņas savāc! Bet salīdzinot ar tām tonnām svina, kas tiek nogremdēts ezera dibenā, čaulītes ir pupu mizas :)
Plastmasas ir dažādas - bioplastmasa sadalīsies arī 2 gados, bet citām tiešām dzīves cikls ir lielāks par 10 000 gadiem.
Ar čaulītēm ezerā ir tā - uznāk lielāks vilnis un tās noslīkst. Kādreiz, kad patronas lādēja mājās, mednieki tomēr iemanījās tās čaulītes noķert un uzreiz sabērt somā vai kabatās. Nez, vai krīze nepiespiedīs to sākt darīt atkal!?
Ja Tev skaitās čaulītes pupu mizas,tad paskatīsimies vēlāk.Gan jau zaļie ko izdomās,kaut vai pa publiskajām ūdenskrātuvēm.
Par svinu runājot,ārzemēs jau cik esmu lasījis svina skrotis ir aizliektas,tāpat kā lodes.
Es vismaz visas čaulītes aiz sevis savācu un pēc pusdienām dzinējmedībās arī maisiņus ja ir bijuši līdzi.Jo man nav patīkami stāvēt medībās tādā vietā kur piemētātas čaulītes.
Pluss ir tikai tad ja brauc uz pīlēm svešā dīķi-zini ka te vismaz pīles pāri lidojušas.