Nu ir jau vēl tagad tādas KO , kuras šauj 3 cm 100 m , bez problēmām. Reizēm pat jābrīnās ,kā tas ir , ka ar izrūsējušu stobru(pieļaujami nelielas bedrītes), bet plinte strādā un neslikti. Nu vienīgi domāju, ka mednieks maz šauj medībās un nešauj sportā, tad tā plinte vēl velk dzīvību. Pat vācu Mauzers 39 gada pēc 100 šāvieniem sāka lodes mētāt pa A 4 formāta lapu, bet pirms tam viss bij ok. Metāls nogurst un viss. Varbūt uz Tolmetu nenes, bet nomaini stobru , ja viss pārējais ir labs un savu mūžu šausi.
Tur jau taa problema ir ka KO ar orginalo stobru ir kaka,tas ir 2pk ierocis cilveku slepkavošanai,un tā resurss reali nebija planots ka kads ies pec 70 gadiem vel ko šaut...plinte leta bet letu stiklu likt nau jegas,tai pašā momentaa kada jega letai plintei likt ko dargu SWIFT pameģini ko Ieročos tirgo leta un izturiga apt. 220 Ls,dzidrums jau nau kā kaut cik labam optikam piem Docter,Leupold,Burris,bet iztikt var
...daļēji atkārtošos,ko esmu rakstījis citos komentāros. pašam ir izbeigušās kādas 6-7 lētās optikas ,bet es to esmu tā arī pie sevis ielāgojis,ka lētā optika man ir pagaidu variants,kas neprognozējami kurā brīdī izbeigsies.pamatā lētos stiklus lietoju šaujot pa papīru. iepriekšējā optika izbeidzās MMD kausos 2008 pamatsacensības gludstobriem...? medībās izmantoju kvalitatīvus stiklus -lieki savainot dzīvnieku , zaudēt trofeju,tā nav lieta.,tāpat jau pietiek kļūmju iespējas.katram savas finansu iespējas un vaļasprieka prioritātes. ja ir iespējas , iesaku kaut vai uz KO likt labu optiku,ja liktens būs lēmis.,D, radīsies iespēja vēlāk piepirkt optikai attiecīgi ieroci. pašam bija KO ,uzliku krievu optiku 3-9x42 no hvz kādas piemaskavas rūpnīcas (varbūt Zaraiska,pirku Lijā),man izturēja un nākošajiem īpašniekiem joprojām tur jau gadus 14padsmit.vienīgi dzeltē stikli,un krēslā pašvaki.ja var atrast optiku no kārtīgas krievu rūpnīcas ,tā noteikti būs labāka un izturīgāka par visiem ķīnijas superstikliem.
kā uz 7mm RemMaga var likt 30ls vērtu optiku?
1) 7RemMags tas nav ne lētā gala ieroča ziņā, ne patronu ziņā. 1) un šius kalibrs ir tieši domāts tālākiem un precīzākiem šāvieniem - uzlikt uz šāda ieroča šādu optiku ir tas pats kas būtu tam stobra galu ar fleksi nozāģēt lai tas ielien pa 30ls nopirktā kastē (no ieprieķšējā ieroča).
Jasagaida eksāmenu laiks un tad nu mēs redzēsim kurš nu būs tas zaudētājs optikas ziņā. nenoliedzu ka ir eksemplāri kuriem ir 30 ls optika un kurš izšauj gadā 2-5 reizes dabīgi ka tam ta lētā noies bišķitiņ ilgāk, bet tas kas arī reāli šauj un apmeklē šautuves tādai optikai mūžš nav ilgs
Pirms gadiem 5 pats biju pārliecināts, ka optikai par 50 un 500 Ls nav nekādu tehnisku atšķirību, kā tikai brenda uzlīmīte. Tagad esmu droši varu teikt, NAV vērts pirkt lētos s***s, izmetīsiet tikai naudu. Vidusmēra medniekam nav jēgas pirkt arī Zeiss un Swaro, kur piemaksāsiet par vārdu.
Seben optiku var labi izmantot kā monokli, jo s**s kapitāls un nekam citam vairs neder.
Aprīkojums: browning bar 7mm rem mag.Maverick 88 un Tula 16
Medību trofejas: 10
18.02.2009. 21:39
REDZ,KATRAM BRENDAM IR SAVS MEITAS UZNEMUMS.SAVUKART PIRCEJI PAT NENOJAUSS.REDZ VALDI,ES PAR SAVU BROWNINGU SAMAKSAJU 1400LS.JO VAIRAKAS FIRMAS APSKATI UN IZLASI INFO-GUDRAKS KLUSTI.var loti daudz iepirkt pa leto www.cabelas.com velu jums veiksmigus pirkumus
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
18.02.2009. 21:17
Kādēļ tad mednieki jādala kategorijās ar optikām 1000+ un līdz 1000? Katrs mednieks nopŗk tādu, kādu var atļauties. Citi hobijam naudu neskaita, citi žmiedzas, citiem vienkārši nav :)
Bet atbilde uz Māra jautājumu ir pavisam vienkārša - lai varētu nopirkt dārgu inventāru, tā naudiņa ir jānopelna, lai to izdarītu ir jāstrādā vairāk nekā citiem. Tādēļ medībām laika atliek mazāk. Citiem atkal naudiņas maz, bet brīvā laika pietiek lai medītu.
1) 7RemMags tas nav ne lētā gala ieroča ziņā, ne patronu ziņā. 1) un šius kalibrs ir tieši domāts tālākiem un precīzākiem šāvieniem - uzlikt uz šāda ieroča šādu optiku ir tas pats kas būtu tam stobra galu ar fleksi nozāģēt lai tas ielien pa 30ls nopirktā kastē (no ieprieķšējā ieroča).
Seben optiku var labi izmantot kā monokli, jo s**s kapitāls un nekam citam vairs neder.
Bet atbilde uz Māra jautājumu ir pavisam vienkārša - lai varētu nopirkt dārgu inventāru, tā naudiņa ir jānopelna, lai to izdarītu ir jāstrādā vairāk nekā citiem. Tādēļ medībām laika atliek mazāk. Citiem atkal naudiņas maz, bet brīvā laika pietiek lai medītu.