Tās franču lodes gan atdodot enerģiju daudz - maz, jo, trāpot, sastumjas un kļūst resnākas. Tik vienstobrenes un pusautomāti vēl var tādas turēt, bet parastās bises stobri ir šaubīgi plāniņi - viņi tik pie čokiem izskatās biezāki.
...vītņstobrs pārspēj gludo gan precizitātē,gan šaušanas distancē. gludais pārspēj vītņstobru distancē apm līdz 30-40m ar lielo apstādinošo efektu. šis salīdzinājums attiecās uz populārajiem kalibriem ,12kal un 7mm+- vītnei. ja vītņu kalibrs ir 9,3mm vai pat 375 H&H,tad parastie gludie paliek "jaņos" visos parametros. dzinējmedībās izvēlos medīt ar vītņstobru,jo jebkuru medījamlopu ko medī ar gludo tieši tāpat un vēl labāk un tālāk var nomedīt ar vītņstobru.pilnīgi nav attaisnojuma viedoklim,ka piem šaurā stigā eglīšu kultūrā jāstāv vienīgi ar gludo. pa medījumu ir jāšauj ar pārliecību un labi tēmēts šāviens,un te vairs nav atšķirība ,no kāda stobra tiks trāpīts,vai netrāpīts. vītņstobrs ļauj veikt precīzu šāvienu pa kustīgu vai stāvošu medījumu līdz 100m un lielākā distancē.tā ir ļooti patīkama atziņa un iespēja, un 10m distancē ir pilnīgi vienalga vai šauj ar gludo,vai spico. d-dupleks tērauda lodēm zaru smalknē ir zināmas priekšrocības,bet piem barnes bezsvina vītņu lodes diez vai atpaliek šķēršlu pārvarēšanā.,jekurā situācijā ir kritiski jāizvērtē lai lode šķēršļos nezaudē par daudz enerģiju,vienkāršāks tulkojums- uz dullo caur krūmiem pa zvēru šaut nava prāta darbs. jā,zaķu dzinējmedībās gan noteikti izmantošu gludo.,DD.
...kombinētajiem divu un vairākstobru ieročiem ir savi piekritēji. arī pats tiku lietojis kombinēto FINNu. ierocis jau labs,bet pielietojums?! priekš manis ne īsti zivs ne gaļa.,D. atkārtošos,ko jau esmu rastījis par kombinēto plinti: kombinētais ir lieliska plinte,ja rudenī aizaugušā dīķī no vītņu stobra šauj pa zelta aļņu bulli,tas ar lielu troksni šļakatām šķīstot krīt.no šitā ļembasta gaisā rauj brags mercis,kurs tiek nekavējoties veiksmīgi nomedīts no gludā stobra.,nu super plintīte,vai ne,man tāda bija,bet tāda medību kombinācija gan nebija.,D. dzinējmedībās ir vajadzība steigā pārlādēt ieroci,patronas dažādas,kura kurā somiņā?? kura kurā stobrā ātrumā jāgrūž?! ar kuro stobru cik bija jāņem apsteigums?!
medīts un nomedīts ar kombinēto jau tiek,bet vienkārši tas nav.D a situācijā sēžot uz lūri, man Gatis B jautāja: ja medījumu var droši šaut ar spico stobru,vai es gaidīšu līdz tas pienāk pa šāvienam ar gludo???
Protams, kad sasniegts zināms līmenis šaušanai pa kustīgiem mērķiem, vītņstobrs sniedz iespēju trāpīt, kur gribās un gandrīz, kad gribās. Arī pielasot vienas trajektorijas patronas ar dažādām īpašībām, var šaut caur zariem, mazus medījumus, tālus mērķus.
Tomēr gadās brīži, kad jūti - gludais būtu noderējis vairāk. Īpaši, kad vajadzīgs vairāk skrošu šāviens.
Vnk Vinārā šķiet tieši tādu šodien redzēju. Būs laikam jānopērk un jāizjauc.
medīts un nomedīts ar kombinēto jau tiek,bet vienkārši tas nav.D a situācijā sēžot uz lūri, man Gatis B jautāja: ja medījumu var droši šaut ar spico stobru,vai es gaidīšu līdz tas pienāk pa šāvienam ar gludo???
Tomēr gadās brīži, kad jūti - gludais būtu noderējis vairāk. Īpaši, kad vajadzīgs vairāk skrošu šāviens.