Nu ko,tad jau gulēsim mājās dīvānā, skatīsimioes novērošanas kamerā un nospiedīsim ieroča(vai citas uzpariktes tālvadības pogu),tālāk jau vairs nav kur,taisni vēmiens nāk...
nez, personīgi man nemaz neliekas tik nepieņemami uzzināt, ap cikiem īsti tas vepris nāk šņakarēties ap izbērto kukurūzu... Ir mums darbā iegādāta Bushnell Trail Camera ar kustību sensoru, var ieprogrammēt arī blicēšanai bez zibspuldzes. Jāsaka, ilgi ņēmāmies, kamēr piedabūjām strādāt, kā vajag. Liela apjoma SD atmiņas kartes pretī neņem, un arī bilžu kvalitāte švaka priekš tādu izmēru kluča. Taču strādāt strādā tīri ciešami.
Iet runa par to,lai es zinātu, kas manu barotavu apmeklē(cūkas,maliķi,večiņās)un izprast dzīvnieku paradumus.Ir doma šīs kameras izmantot arī krautuvju apsargāšanai no "draugiem".Tik krutas,lai guļot gultā visu redzētu Latvijā vēl nav un ilgi nebūs.
Man realitātē ļoti patīk redzēt cikos man piezvana "kuilis" :))) Ideja telefonam ābeles dobuma pagalē tika noskatīta izstādē un ex-padomju inženieri to īstenoja dzīvē. Nu ļoti lietderīgi;)))))
Protams, ka nevar noteikt, vai tas ir ruksis, briedis vai trūcīgā kaimiņtante, bet nākamajā vakarā, stundu agrāk aizejot, Tu esi sagatavojies un vari īsto "subjekta" apskates brīdi sagaidīt arī tad, ja ir -10C.
Viens nosacījums - barotavai ir jābūt izveidotai vietā, kur ir attiecīgā telefonoperatora zona un pie lieliem mīnusiem batereja diezko ilgi netur. Citādi viss ir "superiore".
Šādu ierīču pielietošanas pretiniekiem varu ieteikt lietot izlietnes ar diviem ūdenskrāniem - vienu aukstajam un vienu karstajam ūdenim, medīt ar pa galu lādējamajām dūmu pulvera bisēm un iet kājām, jo automašīnas arī radās attīstības rezultātā ;))))
Protams, ka nevar noteikt, vai tas ir ruksis, briedis vai trūcīgā kaimiņtante, bet nākamajā vakarā, stundu agrāk aizejot, Tu esi sagatavojies un vari īsto "subjekta" apskates brīdi sagaidīt arī tad, ja ir -10C.
Viens nosacījums - barotavai ir jābūt izveidotai vietā, kur ir attiecīgā telefonoperatora zona un pie lieliem mīnusiem batereja diezko ilgi netur. Citādi viss ir "superiore".
Šādu ierīču pielietošanas pretiniekiem varu ieteikt lietot izlietnes ar diviem ūdenskrāniem - vienu aukstajam un vienu karstajam ūdenim, medīt ar pa galu lādējamajām dūmu pulvera bisēm un iet kājām, jo automašīnas arī radās attīstības rezultātā ;))))
Beidzot arī kas interesants zviedru mednieku vietā!!!