Valsts meža dienests atbilstoši attiecīgās dzīvnieku populācijas stāvoklim un fenoloģiskajai situācijai ir tiesīgs mainīt Ministru kabineta noteiktos medību termiņus ne vairāk kā par vienu kalendāra mēnesi.
Izmaiņas ir spēka līdz 30.04.2009. pēctam darbojās MK noteikumi.
Sorry pārskatījos, žēl ka tikai šogad tika pagarināts medību laiks uz bebriem. Uz šiem vispār varētu veselu gadu medīties, jo savairojās ne pa jokam, pilni grāvji jau ir, dzīr sāks pārcelties uz privātiem dīķiem, jo licences gandrīz esam jau izlietojuši, bet vēl un vēl atklājam jaunas populāciju vietas kur dzīvo vairākas ģimenes.
To ko mums iedot var 3 vietās nomedīt, bet pārejie 13 tūkstoši hehtāru paliks neapsaimniekoti no bebriem!!!
Jānis Misiņš, Šodien, 09:43
Pēdējo reizi manīts 2009-03-18 09:43
Nu nezinu man kautka ne visai šaut tas grusnas bebru mammas? Tad jau labak butu ļāvuši šaut vasaras beigās!
Nu tu gan runā kā dziedi - kas tev neļauj medīt bebrus no 1.augusta, vai tev vasara beidzas jūlijā?
Nu es biju domajis tiesi juliju. Es tikai pažu savu viedokli. Protams ka bebri daudziem nodara ieverojamu postu un var saprast arī viņus. Es tikai runāju par to, ka nu ļoti nepatīkams skats ja nomedī bebru un vēders vel kustas.
Piekrītu Jānim, ka pareizāk būtu vienmēr atļaut bebru medības no jūlija jau.
Tad varbūt arī pagarinājumu nevajadzētu. Jo kustīgi vēderi ir pretīgi, omu tas toč sabojā :(
Offtopic: Vispār, džeki, mēs takš esam mednieki nevis šāvēji. Arī dokumentā rakstīts par medību termiņu izmaiņām, nevis šaušanas termiņu...a termins "medības" sevī ietver daudz vairāk par pliku šaušanu. Trulākais piemērs - medības ar medību rīkiem, tur *točna* nešauj.
Tādēļ, veidojot tēmas, varētu tomēr pie šā jautājuma mazliet piedomāt.
Izmaiņas ir spēka līdz 30.04.2009. pēctam darbojās MK noteikumi.
To ko mums iedot var 3 vietās nomedīt, bet pārejie 13 tūkstoši hehtāru paliks neapsaimniekoti no bebriem!!!
Kurs tad uz vienas licences tikai vienu bebru sauj? :))))) Man ar divam dezurlicencem uz visu sezonu pietiek :))))
Pēdējo reizi manīts 2009-03-18 09:43
Nu nezinu man kautka ne visai šaut tas grusnas bebru mammas? Tad jau labak butu ļāvuši šaut vasaras beigās!
Nu tu gan runā kā dziedi - kas tev neļauj medīt bebrus no 1.augusta, vai tev vasara beidzas jūlijā?
Tad varbūt arī pagarinājumu nevajadzētu. Jo kustīgi vēderi ir pretīgi, omu tas toč sabojā :(
Offtopic: Vispār, džeki, mēs takš esam mednieki nevis šāvēji. Arī dokumentā rakstīts par medību termiņu izmaiņām, nevis šaušanas termiņu...a termins "medības" sevī ietver daudz vairāk par pliku šaušanu. Trulākais piemērs - medības ar medību rīkiem, tur *točna* nešauj.
Tādēļ, veidojot tēmas, varētu tomēr pie šā jautājuma mazliet piedomāt.