ATN PS22. www.mans-toys.com -Ja labi pameklē www.atncorp.com var atrast info kur šādas mantiņas ir pieejamas kaimiņzemē- Lietuvā.Par precizitāti nav jāšaubas un ar optikas turēs,ja protams nav galīgi lētais gals.Šādas optikas gali kļūst populāri daudzu valstu armijās,tai skaitā Anglijā.Šo pašu uzgali var likt uz digitālajām fotokamerām un izmantot kā monokulāru,tiesa gan bez palielinājuma,jo pats uzgalis nepalielina!Arī palielinājums nav šķerslis,pie 12 reizēm vēl tīri tā neko rāda.2+ CGTI ģenerācija līdz 300m rāda tīri tā neko.2+CGTi ir pēdēja modifikācija kuru var izsūtīt no ASV,bez pārdošanas un pirkšanas atļaujām.protams Latvijā iekšā bez atļaujas nedabūt,bet riskēt var(uz pašu atbildību ;) ).Taka jālaiž būs vien gribētājiem uz Lietuvu. Piebildīšu,ka ne uz tirgu,bet ir pieejamas Lietuvā mednieku veikalu tīklā.
Andrim - viennozīmīgi taisnība, ka ar šo pielikni var sadeformēt pašu optiku, ja to ieskrūvē korpusā. Ir cits variants, ka nasadkas tiek uz atsevišķa kronšteina montētas aiz optikas.Armijas izmato tieši šo veidu lai piem kolimatoram pievienotu nakts redz.
Kārlīt,man zināmiem kronšteiniem noņemt var ātrāk,un nekur nav teikts,ka man kaut kas būtu jāuzliek atpakaļ virsū,ar to man vairs nav jāsteidzas un tā mēs pamazām nonākam pie šī aizlieguma smieklīguma.Es tā funktierēju,ka ja šīs normālās nakts optikas nebūtu tik dārgas, tad neskatoties ne uz ko,viņas būtu iegādājušies lielākā daļa mednieku,iedod viņam vienu vakaru ar šo optiku pasēdēt uz gaidi,viņš to savu lukturi aizmestu pa gaisu vai izmatotu zvēra sameklēšanai.Kas attiecas par nasadku-nu dārgi,ļoti dārgi,lai kāds es būtu fanāts,nu nevaru es to atļauties.Un tad,Juris jau par to pieminēja,būtu jāpērk komplekts,kurš rūpnīcā jau ir salāgots,un ja tāda nauda,tad jau labāk siltumnieku.Bet tas jau ir cits slima sivēna murgs.Kāds vēl padomās, ka man mājās ir naudas kopējamā mašīna.
Un vēl viena nianse - parcik naktenieks no likumiskā viedokļa nav akceptējams, tad loģiski būtu padomāt par situāciju, kad strauji šī ierīce jānomontē no ieroča. Ja nekļūdos, "nasadka" ieskrūvējas optikas izejošajā galā izveidotajā vītnē, t.i. noņemšanai vajag kādas 2-3min, bet normāla attiecīgā pielietojuma optika uz ātrajiem kronšteiniem noņemās apm 15sek laikā + 15sek ievietojas somā, kur tā likumīgi var atrasties, un vēl 15sek laikā tiek uzlikta dienas optika :)))
Tik nevajag aizmirst arī par visām klizmām, kas radīsies saistībā ar dažādo moduļu optisko asu nobīdēm un gaismas zudumiem starp dažādiem stikliem. Un, protams, liekais svars bīstami ietekmēs visas konstrukcijas izturību un ilgmūžību. Precizitāte un kopējais labums varētu būt apšaubāms.
Jā un par to pagarinātāju ieteiktu ieklausīties Venta Putniņa teiktajā,man pašam azgāja optika, tikai tāpēc ka uzreiz neuzliku uz līmes,salocīja prikšējo aploci pret st. tēmekli,un ja vēl būtu bijusi "nasadka" ......,būtu ziepes.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
20.03.2009. 09:04
es pat ar mieru būtu izsludināt konkursu,par interesantāko atbildi
Es ka parliecinats amerikanu principa, tikai apbrunota tauta var but briva, piekritejs, atbildesu sekojoso;
-jebkuri ierobezojumi ierocu un to komplektejoso iericu iegadei liecina tikai un vienigi par varas bailem no apbrunotas tautas
-ieroca brivai nesasanai jabut passaprotamai brivibai!!!!!
Piemeram Alaska ir likums ka ja tu nesa ieroci, tad to var darit tikai atklati (ierocim ir jabut redzamam), ieroca slepta nesasana Alaska ir kriminali sodama!!!! Ja ta padoma loti logiski nosacijumi:
-pirmkart jebkurs var redzet un rekinaties ar to ka cilveks ir brunots
-otrkart tiek nonemtas aizdomas par kadam kreisajam domam, jo atklata ieroca nesasana uzliek pienakumu.
http://www.atncorp.com/night-v...
Es ka parliecinats amerikanu principa, tikai apbrunota tauta var but briva, piekritejs, atbildesu sekojoso;
-jebkuri ierobezojumi ierocu un to komplektejoso iericu iegadei liecina tikai un vienigi par varas bailem no apbrunotas tautas
-ieroca brivai nesasanai jabut passaprotamai brivibai!!!!!
Piemeram Alaska ir likums ka ja tu nesa ieroci, tad to var darit tikai atklati (ierocim ir jabut redzamam), ieroca slepta nesasana Alaska ir kriminali sodama!!!! Ja ta padoma loti logiski nosacijumi:
-pirmkart jebkurs var redzet un rekinaties ar to ka cilveks ir brunots
-otrkart tiek nonemtas aizdomas par kadam kreisajam domam, jo atklata ieroca nesasana uzliek pienakumu.