Tā dīvaini sanāk! Tagad tie labumi (klusinātāji un nakts optikas)ir liegti tikai medniekiem,jo maliķi tos izmanto un izmantos arī turpmāk, būs tas likumīgi vai nē, jo viņiem tak sū.i, ja noķer, garantēti jebkurā gadījumā.
Guntar un Induli - vēlreiz: pēc Jūsu loģikas sanāk, ka maliķi tikai šauj? Tad - laipni lūgti reālajā pasaulē. Tajā maliķi pamatā ķer ar rīkiem, kam pat klāt nevajag stāvēt - cilpām, slazdiem, tīkliem, bedrēm. Tātad, ja nav trokšņa, noķert nevar, ja?
No otras puses - cik bieži tad pašiem gadījiem, kad pēc individuālajās medībās izskanējuša šāviena mežšargs uzreiz klāt?
Kr4 - teikt, ka tie, kas ir par klusinātājiem un par nakts optikām un vēl par daudz dažādām lietām uzreiz ir maliķi, ir stulbi :)
Manā praksē bij gadijums uz kviešiem izveļas ādi padsmit suķi, vienu atlasiju un šis nokrīt, suķi pavilku līdz laukmalai bet gabals līdz mašīnai tāls, zvanu kolēģim un eju uz mašīnu pēc striķa, aptuveni pēc 20min. atgriežoties notikuma vietā pārsteigums liels, vis bars atpakaļ kviešos un kādus 20m no nomedītā sivēna. tā kā diez vai zvers nu skries entos kilometrus, bet var jau gadīties,.
Nu nezinu nezinu vai vajadzība pēc tiem klusinātājiem.Tas ka cūkas mūk pēc šāviena entos kvartālus un mēnešiem nenāk klāt ir muļķības,man šo sezon bija ka netrāpiju sivēnam.Pēc 2 dienām atkal tas pats bars bija klāt.
Un ar klusinātāju maliķus vispār nebūtu iespējams noķert jo nedzirdētu svešu šāvienu blakus.
Kā nu ne. Klusinātājs izmaina trāpījuma vietu gan pa horizontāli, gan vertikāli nedaudz, jo rada gāzu pretestību. Labs klusinātājs tikai vienreiz un, kad tēmekļi piešauti - viss ir OK. Ja atkal grib šaut bez viņa - tēmekļi jāpiešauj par jaunu.
Katrā ziņā atsitienu viņš neitralizē, saudzējot optiku, un tumsā uguns pie stobra gala izpaliek konkrēti.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
20.03.2009. 06:14
Lai redzetu patieso ainu ieliksu linku http://www.worldwidefirearms.c... , seit variet novertet cik daudz maksa tadas mantinas rupnieciska limena, nevis kaktu makslinieku izpildijuma.
Ar klusinātājiem viss štokos, tikai ar zemskaņas munīciju, valstīs kur klusinātāji ir legāli, neviens medībās neiet. Protams lodes skaņa paliek, tomēr šāviena troksnis tiek noslāpēts par 40-70% atkarībā no klusinātāja kvalitātes, un ar to pietiek lai lieki nesaspringtu meža dzīvnieki.
Zemskaņas munīcija ir tikai militāristu un specdienestu darīšana, ja nerunājam par maseni, un domāta vārgam bet gudram un viltīgam divkājainam medijumam. :)
Tas ka klusinātājs samazina precizitāti ir tikai mīts kas radies no OMONa rezervju vai citu širpotreba klusinātāju lietošanas. Kvalitatīvs un ar stobru salāgots klusinātājs precizitāti neietekmē. Klusinātājus pat izmanto šaušanas sacensībās, jaudīgiem (un arī ne tik jaudīgiem) kalibriem stobra bremzes vietā.
Man patīk Ērika komentārs,nu tā kā kulaks uz acss,še pieci.Es esmu likumīgs mednieks,man ne no viena nav jāslēpjas bet es esmu ar abām rokām par nakts optikām,klusinātājiem un visādiem citiem anķiniem,kuri man atvieglo medību procesu.Kas attiecas par klusinātājiem.Manās rokās kādu brīdi(ar atļauju ielīst viņam"vēderā")bija masenes klusinātājs.Mēs viņu izjaucām un salikām atpakaļ,jo vismaz piltuvjveida sietiņus uzdrāzt es neņemos.Tā nebija parastā gredzenveda haļava.Karabīnes klusinātāju rokās neesmu turējis.Ar masenes klusinātāju es esmu šāvis daudz un varu pateikt vienu:"Kolīdz virsū klusinātājs,ir jāpāršauj plinte vai jātaisa korekcija." ...vai,.,.nu jūs sapratāt-ar klusinātāju nešauj.Tākā labs klusinātājs ir manta.
No otras puses - cik bieži tad pašiem gadījiem, kad pēc individuālajās medībās izskanējuša šāviena mežšargs uzreiz klāt?
Kr4 - teikt, ka tie, kas ir par klusinātājiem un par nakts optikām un vēl par daudz dažādām lietām uzreiz ir maliķi, ir stulbi :)
Un ar klusinātāju maliķus vispār nebūtu iespējams noķert jo nedzirdētu svešu šāvienu blakus.
Katrā ziņā atsitienu viņš neitralizē, saudzējot optiku, un tumsā uguns pie stobra gala izpaliek konkrēti.
Zemskaņas munīcija ir tikai militāristu un specdienestu darīšana, ja nerunājam par maseni, un domāta vārgam bet gudram un viltīgam divkājainam medijumam. :)
Tas ka klusinātājs samazina precizitāti ir tikai mīts kas radies no OMONa rezervju vai citu širpotreba klusinātāju lietošanas. Kvalitatīvs un ar stobru salāgots klusinātājs precizitāti neietekmē. Klusinātājus pat izmanto šaušanas sacensībās, jaudīgiem (un arī ne tik jaudīgiem) kalibriem stobra bremzes vietā.