Klīst baumas ka itkaa cuukas esot pagarinaatas? vai tā ir, kaads zina? un ja ir kaaa juusu kolektiivos mediiisit vai neeee? un kaaa mediisit uz gaidi uz dziišanu?
Burtiski tikko parādijās OFICIĀLS paziņojums par mežacūku mēdību pagarinājumu līdz 29.02.2008. Info www.vmd.gov.lv
Tikai jāmedī domājot ar galvu. Ne spalviņas....
Interesanti būtu uzzināt ar ko pamatots šāds, manuprāt, pilnīgi nevajadzīgs un aplams lēmums pagarinat cūku medīšanas sezonu par vienu mēnesi. Ja kāds kolektīvs nav atļautajos 9 mēnešos atšāvis limitu, tad visticamāk ir tikusi veikta nepareiza uzskaite un līdz ar to arī nepamatoti liels izniegto licenžu skaits. Vai nu arī ar pašiem medniekiem kaut kas nav kārtībā:)
Pagarinajums ir tdomats tiem kas saskaras ap parak lielu cuku daudzumu un meznieciba pieskir papildus limitu, jo uzskaite ir uzskaitits parak maz. Tada situacija ir mums, ruksi pilnas malas un limits izpildits. Ja to nedaritu tad butu loti lieli postijumi. Ja un vel ir tadi stagnatiski kolektivi kas cukas medi tikai dzinejmedibas un kamer nav sniega neko nav nosavusi.
Isteniba pie mums cukam ir tik labveligi apstakli ka vinas varetu medit cauru gadu, jo kada starpiba kad tos cemodanus sauj? Noteikt terminu uz lielajiem ruksiem, lai nesauj grusnas un mazo sivenu mammas.
Nu es kaut kaa vairaak sliecos piekrist Jānim Misiņam jo tiesham neredzu atshkjiriibu kad tiek shauti chemodaaninji. Mums arii cuuchi visas malas pilnas, bet dazhaadu apstaaklju deelj nav veel sanaacis atshaut limitu. Esmu gatavs dzirdeet no Jums par probleemaam ar medniekiem utt....bet ja jau ir meenesis pielikts tad taadas probleemas ir daudzaas vietaas. Uzskaiti var nepareizi izvest vienaa/divaas vietaas, bet visaa republikaa....Tomeer katrs mednieks pats zina cik ir cuuchi vinja teritorijaas..un uzskaite ir tikai skaitlji(protams kuri ir jaaieveero)!
Hmmm... Mums medību platībās ir tikai apm 600 ha meža kur var dzīvot cūkas, pārējais - birzītes, krūmāji un lauki. Bet cūku ka biezs, jo lai pieturētu dzīvniekus, nedzenam savus mežus PRINCIPĀ! Reizēm gan izdzenam birzes, krūmus un dzelceļmalu. Pamatā šaujam tikai uz gaidi. Limitu izpildijām bet iedeva vel 5 koferus. Lielās kopā ar sivēniem ir kkur 70-90gab uz šito platību. Es gan domāju ka vaidzētu nošaut vēl pac mazākais 20, bet mežniecībā jau labāk zin. Vispār ne tik daudz mani uztrauc postījumi, kā cūku mēris. Jo vairāk cūku uz to brīdi būs, jo lielākās platībās viņas izmirs. Speciāli nesaku, "ja būs mēris", jo tas ka viņš būs, pe šitāda cūku daudzuma ir neizbēgami, jautājums ir tiai - KAD?! tfu, tfu, tfu pār kreiso plecu...
Tikai jāmedī domājot ar galvu. Ne spalviņas....
Isteniba pie mums cukam ir tik labveligi apstakli ka vinas varetu medit cauru gadu, jo kada starpiba kad tos cemodanus sauj? Noteikt terminu uz lielajiem ruksiem, lai nesauj grusnas un mazo sivenu mammas.