Šodien vārdadienu svin Verners, Muntis, rītdien - Marianna, Ginters, Guntra
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Bebra marinēšana priekš žāvēšanas.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 38 lietotāji. Komentāru skaits 64. Pēdējais viedoklis 13.12.2017. 14:35

Māris Ūbelis
Māris Ūbelis
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 22:45
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jēkapils raj. Mk Uģēres.
Medību stāžs: 2007
Aprīkojums: IŽ-12-76
Medību trofejas: 17
27.03.2009. 14:18
Beidzot ir sanācis man nomedīt savu pirmo bebru,un gribas garšīgi ižāvēt tik nezinu ka labāk marinet.
Padalieties lūdzu recēptēs?:)
Edgars Kolnejs
Edgars Kolnejs
Pēdējo reizi manīts 2014-01-10 08:17
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 1
27.03.2009. 16:15
Es marinēju visparastākajā marinādē- etiķis sīpoli, ķiploki, garšviela kāda bišķīt un bija čotka, varbūt mazliet pasausāk, bet ar tomātu mērci un šņabulīti ideāli. Varot vel kautkā kefīrā vai majonēzē- arī prīmā sanākot.
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2019-09-03 10:48
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
27.03.2009. 16:19
Šašliks sanāk ideāls, tikai laiciņš paiet kamēr atdali no plēvēm, bet tas ir to vērts. Var etiķī, vīnā, majonēzē, ķefīrā, vēl marīnēja mutere ar citroniem un pievienoja nedaudz šņabīša, ineteresanta garša sanāca :)
Andris Petrovskis
Andris Petrovskis
Pēdējo reizi manīts 2019-09-16 23:03
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija:
Atrašanās vieta: laidi
Medību stāžs: no agras bērnības
Aprīkojums: iž-94 un becas-auto
Suņi: laikas
Medību trofejas: 9
27.03.2009. 16:47
es vispirms 3-4 dienas noturu parasta salijuma,pectam tikai lieku marinade sipoli,kiploki,dazadas garsvielas un asais kecups ta lai vis nosedzas atkal 3-4dienas,bez salijuma liksanas ir gadijies ka vidu paliek jels.
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2019-09-03 10:48
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
27.03.2009. 17:05
Pamēģini nopirkt tādu kā vakuma roteri, savā laikā pārdevās reklāmā, laba lieta ja vajag ātri izmarinēt gaļu šaslikam. Marinējas 30 min laikā, tur tāda fiška ka ieliec sagrieztus gaļas gabaliņus, pieliec klāt marinādi, specijas un ieslēdz uz noteiktu laiku. Vakuma rezultāta gaļa paliek maiga un sulīga un izmarinējas nežēlīgi īsā laikā. Un galvenais garšīgi un veselīgi :)
Mārcis Mūrieks
Mārcis Mūrieks
Pēdējo reizi manīts 2019-09-12 21:28
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
27.03.2009. 17:38
Bebra miesu pēc nodīrāšanas iesaku paturēt 2 reizes pa 5-7 stundām gāzētā minerālītī(ražotājs nav svarīgs,ka tik gāzēts),vēsā vietā.Ļoti labi noņem specifisko smaciņu,kas daudziem ļaužiem nepatīk.Arī plēves labāk nāk nost.Tālāk jau gaumes jautājums.
edgars bērziņš
edgars bērziņš
Pēdējo reizi manīts 2011-02-23 21:30
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Vidriži
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: Daudz kas.
Suņi: Latvijas Dzinējs.
27.03.2009. 18:05
Bet ja grib vesalu bebra kungu nožāvēt, un lai nav sausa gaļa, kā darāt.
Māris Inapšs
Māris Inapšs
Pēdējo reizi manīts 2013-12-31 15:49
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 1
27.03.2009. 18:23
Vis labākie ir jaunie bebriki,es ņemu 1burciņu sinepes,1burciņu mārrutkus,1galviņu ķiploka[saspiežu],1paciņu piecu piparu maijsījums,sāls,cukurs 1ēd karote, nedaudz etiķa.Visu ierīvē un actāj uz4-5dienām!Neticiet-pamēģiniet!!!!
Mārcis Mūrieks
Mārcis Mūrieks
Pēdējo reizi manīts 2019-09-12 21:28
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
27.03.2009. 19:16
Esmu redzējis, ka kūpinot atstāj asti klāt un karina ar asti uz augšu,lai astes tauki kūstot tek uz leju un tādejādi mitrina ( tauko )gaļu.Tikai tā prātīgi jāiekerina, lai nenotrūkst un aste stāv gaisā.(āķīšu , ķeksīšu sistēma).Bet ,ja prātīgi nodīrā diezgan biezs tauks paliek apkārt.
Liene Elerte
Liene Elerte
Pēdējo reizi manīts 2012-04-06 13:18
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
27.03.2009. 19:27
Jautājums Andrim- cik stiprs ir sālsūdens, kurā bebru turat?