Šī kombinētā ieroča īpašnieki lūdzu padalieties pieredzē. Interesē šā ieroča stobru salāgošana praksē, jo teorētiski jau viss izklausās jauki. Kāds būtu vislabākais attālums kādā šos stobrus salāgot, lai maksimāli izmantotu abu stobru iespējas.
Man gan gribās domāt, ka distance, kurā abiem stobriem jāiet kopā ir 75 metri. Pie nosacījuma, ja uzmontēts sarkanā punkta vai optiskais tēmeklis. Vītne būs piešauta uz +4cm 100 metros. Tādā gadījumā 75 metros vītne ies nedaudz virs "nullītes", bet gludais ies pa "nullēm". Vienīgā problēma šaujot ar gludo uz 50 metriem jāņem zemāk, jo pacēlums 50 metros būs apmēram +5 centimetri. Varbūt jau būt ka es kļūdos?
Jāievieš neliela skaidrība. Līdz kādam attālumam vītņstobra lode ir efektīva? Literatūrā nez kāpēc iet runa par 150 līdz maksimums 200 metriem. Kā notiek dabā? Visi 300 metri (un pat jūsu Andi agrākās tēmās pieminētie 400 metri pa buku).Tad jautājums ir tāds, līdz kādam attālumam drīkst šaut ar vītņstobru? P.S. Neredzu problēmu izmantot gludo distancē līdz 75 metriem, protams izmantojot piemērotu munīciju.
Kombinētajiem ar lodētajiem stobriem parasti rūpnīcas anotācijā rakstīts,ka ierocis ir kalibrēts 50 metros.Attiecībā uz gludstobra šaušanu līdz 100 metriem,pamējģiniet DDupleks 76mm Magnum Monolītu-28g vai Heksolītu,medībās nav iznācis,bet šautuvē man ļoti patika.Velns viņu zin cik vajadzētu apsteidzi skrejošai cūkai šaujot ar gludstobra lodi 100 metros,pat ja lodes sākumātrums ir 430-450m/s.
Kāds sods ir jums par jūsu likuma neirvērošanu šaut ar gludo virs 50 m ? Man pagājušo gadu uz gaidi sanāca šaut labu gabaliņu aiz 50m ,rezultāts 6 no 6 bukiem,mans MP153 12/76 ir pišauts uz 80m.pareizāk sakot es varu trāpīt ar šo ieroci ar konkrētu patronu. Ar vienu kombinēto 12/70,308 sanāca cīnītis ,rezultātā - 308 smuki uz 150(3 elektro stabi),bet 12 uz 50 m aiziet uz 7-ņiem 20cm.Kolektīvajās liek uz izcirtuma vai biezoknī.Vispār man nepatīk kombinētie,"kas der visam - neder nekam".
Tas nav mūsu likums, tas ir Latvijas Republikas likums, kurš ir spēkā visā Latvijas Republikas teritorijā! Tie ir maliķi un dzīvnieki, ne mednieki, es tādus ar sūdainu mietu dzītu! Kas, gaļas nav, ēst nav ko, ka vajag ar gludo tā ķēmoties???
Tie ir medību noteikumi 58 punkts nevis L.R.likums ,kas nosaka šo distanci(Andi tu te parasti piep-sies par pareizrakstību utt.) Jā, es šauju virs 50m - a)ne vienmēr, b)tikai pa skaidri redzamu mērķi, c)18 gadu pieredze, Ir tāda lita ka mazliet pārkāpjam,dažreiz jūtos kā dzīvnieks,man vairs negaršo buki,nekad neķēmojos ar šaujamo.
Interesē šā ieroča stobru salāgošana praksē, jo teorētiski jau viss izklausās jauki. Kāds būtu vislabākais attālums kādā šos stobrus salāgot, lai maksimāli izmantotu abu stobru iespējas.
Salāgo stobru 50m, jo tas ir tuvšaušanas instruments un ar gludo uz 100m nešausi!
Varbūt jau būt ka es kļūdos?
P.S. Neredzu problēmu izmantot gludo distancē līdz 75 metriem, protams izmantojot piemērotu munīciju.
Es rakstīju par drīkst, nevis var!
Man pagājušo gadu uz gaidi sanāca šaut labu gabaliņu aiz 50m ,rezultāts 6 no 6 bukiem,mans MP153 12/76 ir pišauts uz 80m.pareizāk sakot es varu trāpīt ar šo ieroci ar konkrētu patronu.
Ar vienu kombinēto 12/70,308 sanāca cīnītis ,rezultātā - 308 smuki uz 150(3 elektro stabi),bet 12 uz 50 m aiziet uz 7-ņiem 20cm.Kolektīvajās liek uz izcirtuma vai biezoknī.Vispār man nepatīk kombinētie,"kas der visam - neder nekam".
Tie ir maliķi un dzīvnieki, ne mednieki, es tādus ar sūdainu mietu dzītu! Kas, gaļas nav, ēst nav ko, ka vajag ar gludo tā ķēmoties???
Jā, es šauju virs 50m -
a)ne vienmēr,
b)tikai pa skaidri redzamu mērķi,
c)18 gadu pieredze,
Ir tāda lita ka mazliet pārkāpjam,dažreiz jūtos kā dzīvnieks,man vairs negaršo buki,nekad neķēmojos ar šaujamo.