Tēmas nosaukums - Medību tradīcijas un ētika. Domāju ka Latvijas medniekiem ir ļoti vājas zināšanas šajā jomā. Nekur nāv atrodams medību tradīciju apraksts.
Informācija
Šajā diskusijā piedalās 9 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 31.03.2009. 13:53
Es par šo nometni uzzināju tikai pagājušajā vasarā, kad mana meita bija uzrakstījusi pieteikuma vēstuli, tika uzņemta un aizbrauca. Paši aizvedām un ticiet vai nē- man gribējās pašai palikt, jo tur ir tāda aura!!! Starp citu viens no sponsoriem ir MMD :)Bet galvenais tomēr visā tajā bija tas, ka viņiem tiešām tika mācītas un stāstītas lietas, ko nevienā skolā nevar apgūt. Tie ir fantastiski cilvēki, kas spēj sapulcināt ap sevi profesionāļus, kas ar šiem jaunajiem mednieciņiem strādā. Mūsējā atgriežoties ar savām zināšanām tieši par tradīcijām un medību ētiku varēja gan tēvu, gan brāli iebāzt maisā.:)) Par grāmatu- manuprāt tieši šie cilvēki arī ir to spējīgi apkopot un laist tautās. Vajag tikai viņus pamudināt! Es pati varu tikai mednieku stāstu sadzejot... un neesmu vairs vecuma kategorijā no 13-18, kad drīkstētu uz to nometni braukt. :)))
Nu tad kā ar pasākumu apmierināta bērna māte varētu uzrakstīt vēstuli MMD ar konkrētu priekšlikumu pozitīvos iespaidus iedot arī tiem, kuriem jau kādu laiku ir virs 13-18, uzrakstot ideju par grāmatu.
Varbūt to tur nopublicēs un tad jau sāksies veselīga diskusija utt...
Uz MMD es varu vienīgi konkursam rakstus uzrakstīt un HENNESI nopelnīt:))) Bet, ja nopietni MMD galvenais redaktors Didzis Pakalns arī tur bija un tikās ar jauniešiem. Īstenībā nav peļama doma, rakstīšu šoreiz nevis konkursam bet likšu priekšā ideju par grāmatu!
Medības Latvijas PSR ir tāds diezgan "apgraizīts" izdevums, vismaz salīdzinot ar 1958 gadā Latvijas zinātņu akadēmijas Mežsaimniecības problēmu institūta izdoto profesora A. Kalniņa grāmatu "Medības un medību saimniecība". Latvijai tas ir tik pat nozīmīgs izdevums, kā krievzemē divos sējumos 1955 gadā izdotā grāmata "Nastoļnaja kņiga ohotņika sportsmena". Labas grāmatas pat mūsdienām. Protams gadu gaitā šis un tas ir mainījies, ieroči, munīcija un kaut vai tas, ka jenotsuns vairs nav aizsargājams. :)
Varbūt to tur nopublicēs un tad jau sāksies veselīga diskusija utt...