Nesaskatu īpašas grūtības nodurt, tikai vajag turētājus. Aizgaldā nekad nav durts, apmet ap kāju striķi, attaisa aizgaldu ,durvis un ļauj lai cūka pati iziet ārā, kad ir ārā fiksi apmet uz sāna, dūšīgi tur un dur, trauks asinīm duršanas procesā nekad nav turēts, tikai tad kad galvu griež tecina.(bet laikam kā kurā pusē tradīcijas)
Un stāsts iz dzīves: veči izved ārā ruksi , bet piemirsuši aiztaisīt aizgaldu, kurā palicis otrs ruksi. pirmais jau nodurts, veči iet pa 100g paņemt- skatās pa logu ,ka pagalmā asiņains ruksis skraida, visi lec kājās un skrien nodarīt lietu līdz galam. ruksis nogurts, iet skatās- otrs vēl aiz kūts beigts guļ- izrādās ,ka pa neaiztaisītajiem vārtiņiem izgājis otrs ruksis ,noziedies asinīs un aizgājis pastaigā pa pagalmu un sanākušas dubultbēres :)
Induli gribu redzēt Tavu izveicību pie makāna 250kg... eh kā gribētos, kā Tu tādam visu to izdari kā aprakstīji::::)))))) Un kurš fanāts Tev vinju turētu.... Nu nezinu kam ruksh kam nē, es sencim vidēji kādus 6 gadā piebeidzu, bet tie nav dzivsvarā 250kg, tad tur arī viss notiekās, kā priekšrakstos ar saitīti un cirīti un vācu štiku (nešauju). Tikai bez asins vākšanas.
Pag kaut kur esmu dzirdējis ka viens vecis kas turēja ruksi ar to vāli dabūjis bijis, rezultātā atslēdzās uz kādu pus stundu, domāja ka beigts ir, bet nekā atjēdzās. Izrādās, kamēr otrs tēmēja kur sist, ruksis parāva kāju, turētājs nenoturēja līdzsvaru un dabūja, labi ka tā, savādāk citas bēres pienāktos svinēt :)
iesku šaut ar leišu practical lodi aiz auss. vai leader sport. varbūt ka pat galerts sanāk. medību patronai baigā enerģija. 22LR man bail mēģināt. to var tik mazam sivēnam. protams ar pieduršanu ir labāk. galerts sanāk. par tām asinīm gan nevarētu teikt. gaļa kā gaļa gan šaujot gan durot.
Edgars gan pautus stāsta. nokāva cūku, nosvilināja un ši pēc tam skraida! pēc svilināšanas atjēdzās? dīvaini gan
pāris cūkas gadā ar nolieku ar bozi un dūcīti, bet tādus makanus-nezinu, domāju tādam pirmais sitiens ar bozi un jautrība pa pus pagastu, un tiem turētājiem bikses slapjas! Tāpēc arī ir doma šaut! Gan jau tāpat būs ko ņemties, lai sagaidītu kamēr nostājas mierā!
Māri!
Ja to nebūtu piedzīvojis labākais draugs, tad es ar neticētu, un no sākuma neticēju, jo tā bija īstenībā. Šokā bija visi sākot ar mājsaimnieci, beidzot ar gados veci kam darba stāžs šajā lietā ir vairāk nekā tev vispār ir gadu, jo šim vecim šogad ja nešaubos būs pāri 90 gadiem!!!
To ko Edgars runā es ar esmu drirdējis,ka vecis ar vāli vecim nevis cūkai.bet labi ka tā ir sanācis.:)))Ja šauj tad ir jāgriežs aiz aus cūkai lai asins tecētu arā un gaļa ir tīra ,ja kas.
Šauju ar Monolit 28, pierē (kā bildē parādīts) no aptuveni 2m. Lode smuki iziet cauri, pieres kauls pat nesaplaisā. Jāšauj tikai pret zemi, nekādā gadījumā pret betona grīdu, lai nav rikošeta. Pēc tam ir jānotecina asinis. Ir kolektīvā veči, kas šito lietu piekopj bieži. Lādē vienu 8,5 vai 9mm renkuli patronā un ar to arī pietiek.
Un stāsts iz dzīves: veči izved ārā ruksi , bet piemirsuši aiztaisīt aizgaldu, kurā palicis otrs ruksi. pirmais jau nodurts, veči iet pa 100g paņemt- skatās pa logu ,ka pagalmā asiņains ruksis skraida, visi lec kājās un skrien nodarīt lietu līdz galam. ruksis nogurts, iet skatās- otrs vēl aiz kūts beigts guļ- izrādās ,ka pa neaiztaisītajiem vārtiņiem izgājis otrs ruksis ,noziedies asinīs un aizgājis pastaigā pa pagalmu un sanākušas dubultbēres :)
Edgars gan pautus stāsta. nokāva cūku, nosvilināja un ši pēc tam skraida! pēc svilināšanas atjēdzās? dīvaini gan
Ja to nebūtu piedzīvojis labākais draugs, tad es ar neticētu, un no sākuma neticēju, jo tā bija īstenībā. Šokā bija visi sākot ar mājsaimnieci, beidzot ar gados veci kam darba stāžs šajā lietā ir vairāk nekā tev vispār ir gadu, jo šim vecim šogad ja nešaubos būs pāri 90 gadiem!!!