...labāk skan-palestīnas bēgļi!Vasarā pats valkāju kamuflāžu(tumšu,gaišu-atk.no apkārtnes,kurā med.)ziemā-Jahti-Šmahti.Šajā apģērbā jūtos labi,un arī izskats daudzmaz pieklājīgs.
Atrašanās vieta: Rīga(mežaparks) - Otava(Taylor creek)
Medību stāžs: 2006
Aprīkojums: mauser m 03 308,iz-27em12,tula 16,benelli ultra light 12,walter g22lr un divi naži.
Suņi: Taksis
Medību trofejas: 1
23.04.2009. 16:55
Katrā kolektīvā jau ir pa kādam spokam vai pat vairākiem.
Visvairāk tracina tie sportisti adidas botas,treniņ bikses,svīrains krekls,jamson akcijas cepure un jaka no 90 gadu sākuma,nekopti mati un ūsas...Tā varētu turpināt ilgi...
Taču tas jau ir atkarīgs arī no kolektīva ja kolektīvā noteiks kaut kadu normu,kā ģērbties.
Taču pašlaik jau ir labāk ... sak pazust tie sportisti pamazam...(=
labs ziemas medibu apgerba komplekts musu tizli cenu u\zpustos medibu veikalos maksaa ap sessimts latiem ja ne vairaak un ja tu to naudinu ka vairakums latvijas mednieku pelni , suri ar rocinam stipri padomasi list tada tajos krumos , bet ja stavi baltos cimdinos uz masta kuru dzen padsmit newgeri cita lieta , domaju varetu ari ko prastu galvenais lai pasam ir erti:))
Slēpts
23.04.2009. 18:51
Personīgi man patīk kamuflāža, tomēr te ir viena interesanta lieta (varbūt tikai mans subjektīvais viedoklis un novērojums), respektīvi, mednieks ir jaunāks, tad populārāka ir kamuflāža, kļūstot pakāpeniski senākam(tātad vērtīgākam:)) - parādās klasiskāks stils(ko parasti saprotu kā vecās Eiropas mednieka stereotipu)!
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
23.04.2009. 19:03
Paldies!
tomēr te ir viena interesanta lieta (varbūt tikai mans subjektīvais viedoklis un novērojums), respektīvi, mednieks ir jaunāks, tad populārāka ir kamuflāža, kļūstot pakāpeniski senākam(tātad vērtīgākam:)) - parādās klasiskāks stils(ko parasti saprotu kā vecās Eiropas mednieka stereotipu)!
Laikam saks driz ari smiltis pa vienu galu birt :)))))
Tāds jēdziens kā medību kamuflāža ir radies slīdzinoši nesen un vairāk tiek saistīts ar Amerikāņu stilu, zaļie un brūnie toņi ir raksturīgi Eiropai, bet Padomju laikā, kad valdīja vispārējs deficīts, tad radās jēdziens "dļa ohoti saiģot" un tā vēl šodien daudziem ir mantots un iet līdzi maģiskais "saiģot". Kādā literatūrā reiz lasīju, ka medību labais tonis noteica arī apģērba krāsu un materiālu. Par mednieka apģērba krāsu tiek teikts, ka jābūt zaļiem un brūniem toņiem piem. sūnu vai egļu zaļš. Pie materiāliem tiek minēti ādas izstrādājumi, vilna, lins nu vienvārdsakot ērti silti un praktiski materiāli. Kā sliktais tonis tiek minētas tādas mednieku apģērba krāsas kā melna un zila. Pie stila noteikti piederās arī pārējā medniekam tik svarīgā atribūtika kā ierocis, nazis, mednieka soma, binoklis un daudz dažādi ļoti svarīgi piederumi. Bet arī šeit medniekiem ir tendence grēkot(mans viedoklis)
nu savādi izskatās klasisks medību ancuks ar agresīvu military stila ieroci, vai duncis no Rembo arsenāla, vai ādas cimdi ar nogrieztiem pirkstiem ( kuru nozīmi vispār neizprotu).
Andri,forša tēma.Viens otrs uz medībām ierodas tiešām kā no mēslu talkas.Bet ja runājam par apģērba dārdzību,tad neviens jau neprasa lai ik katrs pirktu firmu.Nu kāda vaina ZS biksēm un jakai,lai tikai šad tad izmazgā un uz priekšu.Es, piemēram,Rēzeknē, jaunu mednieku-makšķernieku jaku, nopirku par kaut kādiem 20Ls,(precīzi neatceros).Silta,ar dubulto klapi,viegla un klusa(nešvīkst).Kas attiecas par hūtīti ar spalvu vai citu feinu ķinķēziņu,nu man pašam ļoti patīk.Bet kolīdz es stāvu uz"numura",atvainojiet,man jābūt citiem redzamam,hūtīti nost un" spilgto" virsū.
Nu veči, piekrītu teiktajam par kūts apģerbu un trenūzenēm, (kolektīvā tādus gan neesmu redzējis, jo kaut cik normāls mednieks kaut ko jau ir iegādājies, lai būtu mednieka cienīgs) bet tagad te sākt piečakarēties viru ģerbšanās stilam, man liekas pastulbi, zinat tas izklausās tā kā no citplanētiešiem. Izlasīju visus tekstus un REĀLI sapratu, ka arī šeit, ka visā sabiedrībā esam no dažādām KASTĀM, un tie turrrrrrrrrrrr..... varētu vēl ko pielabot, lai mes te lejā ātrāk GAME OVER.
Vienam piķis kā jūrsūdi, tas šlepē medībās vienos brendos, un maina atkarībā no vēja virziena (tāpat kā ieročus, septiņos kolektīvos), cits iztiek ar to ko var atļauties. Tad jau mūsu saita aktīvistiem jauns darba luciņš, jāizveido mednieka ētikas kodeks. Palikšu nesaprats, bet tāds ir mans viedoklis šajā jautājumā, neredzu problēmas aizrādīt kolēģims ja viņs atnāktu kūts drēbēs. Nesaprotu kādos kolektīvos jūs medījāt!
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
23.04.2009. 20:41
Man gimenes fotoarhiva vel ir fotografijas no Latvijas brivvalsts laikiem- kungi medibas... Mans vecaistevs uz medibam ir gajis Latvijas armijas oficiera mundieri! Blakus onkuli ar slipsitem... Raimond es nekada gadijuma neesmu par kaut kadu segregaciju mednieku starpa, bet liekas ja mes so temu necilasim, tad iespejams nebus ari motivacijas mainities, vai piestradat! Piekritu, ka nevienmer skaista iepakojuma ir garsiga konfekte, bet ari passajuta uzlabojas, ja nav jabut ka no misenes izlidusam. Tie kas biezi iet medibas zin ka medibu drebes ar laiku iegust neatkartojamu (pozitiva nozime) medibu aromatu, ko nekadi "Arieli" pec tam izsist vairs nevares :)))
Jāpiekrīt Mārim, ka
1.uz medībām un ne tikai jāierodas tīram un sakoptam.
2.piemērotu apģērbu var nopirkt arī neiztērējot lielas naudas summas.
3.galvenais ir attieksme.
un Raimondam, ka medībās medniekiem nebūtu jādalās pēc statusa sabiedrībā (protams grūti), politiskās un reliģiskās pārliecības, materiālās labklājības.
Lūk arī mednieku ētikas kodeksa pamatiņš!
Visvairāk tracina tie sportisti adidas botas,treniņ bikses,svīrains krekls,jamson akcijas cepure un jaka no 90 gadu sākuma,nekopti mati un ūsas...Tā varētu turpināt ilgi...
Taču tas jau ir atkarīgs arī no kolektīva ja kolektīvā noteiks kaut kadu normu,kā ģērbties.
Taču pašlaik jau ir labāk ... sak pazust tie sportisti pamazam...(=
Laikam saks driz ari smiltis pa vienu galu birt :)))))
nu savādi izskatās klasisks medību ancuks ar agresīvu military stila ieroci, vai duncis no Rembo arsenāla, vai ādas cimdi ar nogrieztiem pirkstiem ( kuru nozīmi vispār neizprotu).
Vienam piķis kā jūrsūdi, tas šlepē medībās vienos brendos, un maina atkarībā no vēja virziena (tāpat kā ieročus, septiņos kolektīvos), cits iztiek ar to ko var atļauties. Tad jau mūsu saita aktīvistiem jauns darba luciņš, jāizveido mednieka ētikas kodeks. Palikšu nesaprats, bet tāds ir mans viedoklis šajā jautājumā, neredzu problēmas aizrādīt kolēģims ja viņs atnāktu kūts drēbēs. Nesaprotu kādos kolektīvos jūs medījāt!
1.uz medībām un ne tikai jāierodas tīram un sakoptam.
2.piemērotu apģērbu var nopirkt arī neiztērējot lielas naudas summas.
3.galvenais ir attieksme.
un Raimondam, ka medībās medniekiem nebūtu jādalās pēc statusa sabiedrībā (protams grūti), politiskās un reliģiskās pārliecības, materiālās labklājības.
Lūk arī mednieku ētikas kodeksa pamatiņš!