Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
03.05.2009. 19:32
"Kaut kad arī manai sunenei noteikti būs kucēni un visdrīzāk nākamgad. Un viņiem arī būs kautkāda cena. Bet es nekad neprasīšu, lai man atmaksā kluba biedru naudu par četriem gadiem vai kuces uzturnaudu par šiem gadiem (arī es baroju ar profesionālo barību), tāpat neprasīšu par paklausības nodarbībām braukājot uz Liepāju vairāku mēnešu garumā, tāpat neprasīšu arī par izstādēm un LV CH titulu un par lauku pārbaudēm. Un vēl muļķīgāk ir prasīt par to, ka es savu suni atblusoju. Kur nu vēl izdēvumi, lai viņa tiktu medībās. Tas ir sezonas karte, mednieku kluba biedru nauda un braukāšana medībās trīs ar pus gadu garumā. "
Vai kāds prasa to atmaksāt????
Nu nav Tev taisnība, ka tas kāds bizness! Kas ir bizness? Tas ir cilvēka darbs, ar ko viņš nopelna sev naudu, un visi tie uzskaitījumi ir, lai pierādītu, ka nekāda peļņa nesanāk. Iedomājies, ka, piemēram, es mēģināšu iztikt TIKAI no kucēnu pārdošanas. Pieņemsim, pārdodu es gadā 10 kucēnus par 300 latiem. Man ir 3000 lati. Ne vairāk, un ne mazāk. Jāiztiek ar to, kas ir. Pašai jāēd, bērni jāskolo, rēķini jāmaksā, suns jābaro, jāpotē,jāatbluso... Neslēpšu, a APGROZĪJUMS lielās audzētavās ir liels, bet no PEĻŅAS tāds čiks vien sanāk. :(
Vispār biju beidzis, bet ja uzrunā personiski jāatbild.
Kaut kad arī manai sunenei noteikti būs kucēni un visdrīzāk nākamgad. Un viņiem arī būs kautkāda cena. Bet es nekad neprasīšu, lai man atmaksā kluba biedru naudu par četriem gadiem vai kuces uzturnaudu par šiem gadiem (arī es baroju ar profesionālo barību), tāpat neprasīšu par paklausības nodarbībām braukājot uz Liepāju vairāku mēnešu garumā, tāpat neprasīšu arī par izstādēm un LV CH titulu un par lauku pārbaudēm. Un vēl muļķīgāk ir prasīt par to, ka es savu suni atblusoju. Kur nu vēl izdēvumi, lai viņa tiktu medībās. Tas ir sezonas karte, mednieku kluba biedru nauda un braukāšana medībās trīs ar pus gadu garumā.
Vienkārši mēs runājam no dīvām dažādām pozīcijām, es kā suņa audzētājs amatieris, kam suns ir draugs un palīgs medībās, bet Jūs kā audzētājs, kam tas ir biznes un naudas lieta. Tur visā tā starpība.
Domāju ka pārējiem jau mūsu rīvēšanās ir sen apnikusi, tāpēc beidzu pavisam noteikti.
03.05.2009. 12:53
Gunti!
Nu Tu galīgi garām runā!
Man, kā kuces īašniekam 100 gadus nav vajadzīgs veikt veselības pārbaudes savai kucei- neklibo, epļūta, nevemj utt., un labi. Palasu Ukraiņu forumā par setteriem- vaimandieviņ, visiem displāzija, nerunājot par kaut kādu medībās iešanu suns godīgi no mājas pačurāt nevar iziet :(((( Nu nebauda suņiem veselību Ukrainā- kamēr suns nav gulošs, skaitās vesels, bet bērni slimi. Arī apmācība- kuces īpašniekam diplomu nevajaga, ka tik strādā. Pīļu Sezonas laikā kuci nevien nepāros, tātad, ja kucēnus tirgo tagad, būs vien jātic, ka pīlēs iet, vai arī dipoms jāprasa.
Bet to jau nemaz nevajag, pietie ar to:
"Es būtu gatavs maksāt tikai par tiešiem konkrētā kucēna izdevumiem no ieņemšanas līdz tiem diviem mēnešiem plus par darbu. Un viss."
lai iegūtu tos pašus Ls 300 ;)
Nu nedomāju Kristīne, ka man kā kucēna pircējam būtu jāsedz visi izdevumi, kas jebkad bijuši saistīti ar jūsu suņa audzināšanu un uzturēšanu. Tad jau to sarakstu varētu papildināt piemēram ar šādiem izdevumiem kā : kredīta apmaksa par māju kurā suns dzīvo, eksplutācijas izdevumi par mašinu ar kuru suns vests uz izstēdēm utt. Es būtu gatavs maksāt tikai par tiešiem konkrētā kucēna izdevumiem no ieņemšanas līdz tiem diviem mēnešiem plus par darbu. Un viss.
Ar šo man šī tēma ir izsmelta.
Ja Tu gribi labu suni, ar garantiju par veselību un izcelsmi, tad šāda cena ir adekvāta.
Paskaties, kas veido laba suņa cenu http://www.schaeferhund.lv/ind...
28.04.2009. 02:12
Gunti!
Brīvais tirgus.
Nezinu, vai tas ir labi vai slikti.
Protams, varianti var būt dažādi. Var paveikties un dabūt labu labo suni par to pašu piecīti, un var nepaveikties un nopirkt dārgu un nekam nederīgu.
Žanna viss ir kārtībā, ja patīk un var atļauties var jau pirkt. Man jau likās, ka cena ir tāda cik pircējs ir gatavs maksāt. Ne viss no tā kurā pasaules malā pārots. Nu neesmu gatavs par spanielu maksāt tik daudz, tapēc arī uzskatu ka priekš MANIS cena ir par augstu. Par citiem nezinu. Nu ja kādreiz manējai būs kucēni un neviens vairāk par piecīti nedos, neko darīt, tad viņi arī tik maksās.
Bet, ja nopietni- par krievu spanielu ar labiem ciltsrakstiem, veselu un no labas - uzsvars labas- audzētavas, var pirkt arī par 300 ls. Tie sunīši savā mūžā to atpelnīs ar savu darbiņu! Mums bija spaniels,kurš līdz pēdējai sava mūža dienai gāja pīļot- beidzamajā rudenī viņš uz plostiņa tika ņemts līdzi, nodzīvoja skaistu mūžu 13 gadus un labāku kompanjonu un azaetiskāku mednieku nemaz nevar vēlēties. Ja esi nolēmis, ka gribi tieši šo šķirni-nebaidies, ņem ciet! Lai veicas!
Un davai beigsim ! Miers! Ja! :):)
Vai kāds prasa to atmaksāt????
Nu nav Tev taisnība, ka tas kāds bizness! Kas ir bizness? Tas ir cilvēka darbs, ar ko viņš nopelna sev naudu, un visi tie uzskaitījumi ir, lai pierādītu, ka nekāda peļņa nesanāk. Iedomājies, ka, piemēram, es mēģināšu iztikt TIKAI no kucēnu pārdošanas. Pieņemsim, pārdodu es gadā 10 kucēnus par 300 latiem. Man ir 3000 lati. Ne vairāk, un ne mazāk. Jāiztiek ar to, kas ir. Pašai jāēd, bērni jāskolo, rēķini jāmaksā, suns jābaro, jāpotē,jāatbluso... Neslēpšu, a APGROZĪJUMS lielās audzētavās ir liels, bet no PEĻŅAS tāds čiks vien sanāk. :(
Kaut kad arī manai sunenei noteikti būs kucēni un visdrīzāk nākamgad. Un viņiem arī būs kautkāda cena. Bet es nekad neprasīšu, lai man atmaksā kluba biedru naudu par četriem gadiem vai kuces uzturnaudu par šiem gadiem (arī es baroju ar profesionālo barību), tāpat neprasīšu par paklausības nodarbībām braukājot uz Liepāju vairāku mēnešu garumā, tāpat neprasīšu arī par izstādēm un LV CH titulu un par lauku pārbaudēm. Un vēl muļķīgāk ir prasīt par to, ka es savu suni atblusoju. Kur nu vēl izdēvumi, lai viņa tiktu medībās. Tas ir sezonas karte, mednieku kluba biedru nauda un braukāšana medībās trīs ar pus gadu garumā.
Vienkārši mēs runājam no dīvām dažādām pozīcijām, es kā suņa audzētājs amatieris, kam suns ir draugs un palīgs medībās, bet Jūs kā audzētājs, kam tas ir biznes un naudas lieta. Tur visā tā starpība.
Domāju ka pārējiem jau mūsu rīvēšanās ir sen apnikusi, tāpēc beidzu pavisam noteikti.
Nu Tu galīgi garām runā!
Man, kā kuces īašniekam 100 gadus nav vajadzīgs veikt veselības pārbaudes savai kucei- neklibo, epļūta, nevemj utt., un labi. Palasu Ukraiņu forumā par setteriem- vaimandieviņ, visiem displāzija, nerunājot par kaut kādu medībās iešanu suns godīgi no mājas pačurāt nevar iziet :(((( Nu nebauda suņiem veselību Ukrainā- kamēr suns nav gulošs, skaitās vesels, bet bērni slimi. Arī apmācība- kuces īpašniekam diplomu nevajaga, ka tik strādā. Pīļu Sezonas laikā kuci nevien nepāros, tātad, ja kucēnus tirgo tagad, būs vien jātic, ka pīlēs iet, vai arī dipoms jāprasa.
Bet to jau nemaz nevajag, pietie ar to:
"Es būtu gatavs maksāt tikai par tiešiem konkrētā kucēna izdevumiem no ieņemšanas līdz tiem diviem mēnešiem plus par darbu. Un viss."
lai iegūtu tos pašus Ls 300 ;)
Ar šo man šī tēma ir izsmelta.
Paskaties, kas veido laba suņa cenu
http://www.schaeferhund.lv/ind...
Brīvais tirgus.
Nezinu, vai tas ir labi vai slikti.
Protams, varianti var būt dažādi. Var paveikties un dabūt labu labo suni par to pašu piecīti, un var nepaveikties un nopirkt dārgu un nekam nederīgu.