Šodien vārdadienu svin Margots, Igors, Ingvars, rītdien - Ingrīda, Ardis
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ja ņem lēto galu kura labāka Nikko Stirling Diamond 3-12x56 30mm Illum #4 Dot vai Hawke Endurance 30 IR 3-12x50 vai BushnellTrophy3-12x56IRp .

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 33 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 10.06.2015. 14:49

Slēpts
13.05.2009. 06:23
Māri!
Nav problēmu- labas lietas labā varam pasēdēt- jo es zinu atškirību- speciāli ņēmu divus ierocus līdzi lai novērtētu:))))
Mana Narconia bija- 1.5x6x40, un tai piemita īpašiba "ar acīm redzu , ar optiku nē".
Slēpts
12.05.2009. 23:29
Galīgā tumsā, no drošības viedokļa labāk nešaut(nemedīt)! ;)
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
12.05.2009. 19:17
Ivar,man "vijole" ir nolikta uz čuču līdz jūnijam,un tālu no darba vietas,tāpēc es nevaru paskatīties un pateikt jums,kas par modeli bet man sarkanais punkts norkonijai nežilbina, un krēslā,kad ar aci vairs nevar neko īpaši redzēt,ar optiku es tīri normāli paņemu sivēnu. Nekad pustumsā neesmu skatījies" dārgā gala",dienas optikā.Es teorētiski gan varu iedomāties,kā šo pasākumu realizēt,bet tad visdrīzāk vienu vakaru abiem jāsēž uz lielās "viškas".Jā ,tad var paskatīties gan vienā,gan otrā optikā un salīdzināt.Dienā Norconijai nav nekāda vaina,es vienīgi gaidu, kad izdauzīs krustu.Nu bet galīgā tumsā,no drošības viedokļa,labāk ar nakteni.
Slēpts
12.05.2009. 09:30
Andi!
Es domāju, ka cilvēku pareizi saptratāt. Man ari bija Norconia- un krēslā bieži gadījās, ka ar aci vēl redz, bet caur optiku vairāk nē. Piedevām izgaismotais krusts, pat uz mazāko jaudu , krēslā tā žilbināja, ka maz nelikās. Nomainot optiku, iztērēju inetā ap 400 LS un vairāk šadu problēmu nav.
Dzinējmedībās Norconiai nebija nevainas.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2026-03-30 21:22
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
12.05.2009. 01:12
Tas atkarīgs no fona un zvēra kažoka krāsas. Citreiz nemaz i neprasās to punktu slēgt iekšā.Un, ja punkts dikti spožs uz vismazāko regulējumu vēl paliek, tādu labāk neslēgt nemaz, lai acs bildi nepazaudē apžilbstot. Bet lai ar aci redzētu labāk par optiku, stikliem jābūt pavisam čābīgiem :)Arī palielinājumu vajag nogriezt uz mazāku, kad pavisam tuvu mērķis jāatrod.
Starp citu, ja par lētām optikām ir runa, tad nepelnīti aizmirstas ir krievu un baltkrievu optikas. Mehānika viņām vismaz kādreiz bija precīza un nesalaužama, stikli ar ciešami.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
11.05.2009. 23:18
Runājot par to ka caur optiku neredz, cilvēku noteikti nesapratām, jo noteikti bija domāts ka optika ir bez gaismiņas un ka krustu neredz uz cūķa pazūd, tā būtu ticamāk, man parasti grauds pazūd uz bises :(
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
11.05.2009. 22:49
Man uz 3006 stāv Norkonia 4x9-56.Tad ,kad bez konsultēšanās ar citiem jau biju šo" lēto galu"iegādājies,neviens vien teica,ka no 100 Norconijām 80 esot metamas.Šāvis esmu daudz,un pagaidām tur.Arī punktu var nogriezt sīciņu.Lapsas nereti šauju tālāk par 200 metriem.Es pieļauju,ka man ir viena no 20. Nu nevaru es pagaidām žēloties.
Slēpts
11.05.2009. 22:09
J.S. Tas noteikti bija uzmontēts uz ieroča 0,7 l sīvais ar ievilktu krustu, nevis optika.D:)
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2012-01-31 12:57
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: pie dabas
Medību stāžs: 15
Aprīkojums: ...lielākais
Suņi: 2 kuces
Medību trofejas: 4
11.05.2009. 22:00
...vo vo (piekrītu Ojāram) - normaalaas optikas (un pat leetaas) sniedz daudz lielaaku iespeeju redzeet kaa ar aci kreeslaa/tumsaa. ja jau optika ir TIK SLIKTA ka ar aci, vaajos gaismas apstaakljos, redz labaak - tad tas tieshaam momentaali ir jaaskruuvee no plintes nost un jaamet aiz dusmaam kruumos - citu variantu un spriedeleeshanas tur vienkaarshi nav!
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2026-02-12 06:29
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
11.05.2009. 19:13
Kas tad jums tās par optikām!? Normālā medību optikā, kad vienkārši ar aci krēslā vairs lāga neredz, vēl var redzēt labi. Taisni muška ir tā, kura piemā krēslā "izkūst" un tad nākas kā čukčam gar rori tēmēt. Cita lieta, ja ir ne tikai krēsla bet arī migla, tad gan no optikas maz jēgas.