Tēmas nosaukums - Ja ņem lēto galu kura labāka Nikko Stirling Diamond 3-12x56 30mm Illum #4 Dot vai Hawke Endurance 30 IR 3-12x50 vai BushnellTrophy3-12x56IRp .
Informācija
Šajā diskusijā piedalās 33 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 10.06.2015. 14:49
Protams, ka, ja ir iespēja, ir jāpērk kāds Swaro, NF, Zeiss...bet, ja iespējas uz sitiena nav, labāk paņemt lētu optiku un medīt ar vītni, nekā sēdēt tornī kādā 100ha laukā ar gludo :))
Sliktākajā gadījumā to lēto optiku pēc tam var uzlikt kaut uz gaisenes, kā arī pēc tam pārejot uz labāku optiku, iepriekšējā pieredze ar sliktāku, noteikti vairos medītprieku.
Es arī pašreiz domāju variantus, lai tiktu pie labākas optikas, kas ļaus dabūt no ieroča visu, uz ko tas ir spējīgs. Bet pagaidām - medībām, ar Bushneli pilnīgi pietiek.
Mazliet nesaprotu cilvēku logiku, nu pieņemsim man ir 150ls man vajag optiku par 150 ls nekas prātīgs nesanāk nu iztieku es tāpat kā lidz šim ar iepriekšējo plinti vai gludo un pēc mēneša 2 pēc pus gada gada es nopirkšu kaut ko labu ne vienai vien sezonai, no dotajām 3 optikām (ar kurām nav ne kādas saskarsmes) izvēlētos bushneli, protams salīdzinājuma ar labu optiku atškirību jūt dienā, nerunājot par mijkrēsli. Esmu skatijies caur bushnel optiku nu medīt var un arī labi, bet ir savi mīnusi, pats mediju ar swaro z6i 2,5-15 manlinhera luxus 308 win
taa kombinaacija ar: 7mm RemMags un leetaa optika man vienmeer fascineejusi - kaapeec taalshaaveej daargs kalibrs (muusu apstaakljiem iisti nav nepiecieshams) apvienots ekonomiju uz teemeeshanas ieriici (ieriici kas nodroshinaatu taalshaaviena precizitaati un priekshrociibu paar citiem kalibriem), bet nu labi - kaa ir taa ir. pasham ir Zeiss 3-12x56 gaides mediibaam uz "nieka" ;) .308 win
Aha, pamēģini kādam Latvijas bodniekam-izplatītājam ko ieminēties par optikas garantiju - ātri parādīs durvis ar argumentu, ka pats vien esi nometis zemē un sabojājis. Dīlera statuss tiek ekspluatēts tikai pie pārdošanas.. :(
Slēpts
06.05.2009. 10:26
Es izvēlētos kādu no pēdējām divām tikai tāpēc ka gan Hawke, gan Bushnell mājaslapās ir norādīti izplatītāji Latvijā (ja nu vajag garantiju).
Tikka Tactical 308 Win + Kahles helia CSX multizero 3-12X56 reticle 4-Dot 0,5 illum. Gribētos tomēr paralaksi regulēt pašam visiem attālumiem viņam (arī 30m un 300m), kad ir laiks kārtīgi notēmēt.
CZ 452 22lr + Shirstone 3-10X56 reticle SGM2 ilum. Dienā izgaismotais punktiņš smalks kā adatiņa, naktī par spožu mazliet.
Nu lūk - te jau parādās, ka velns nemaz nav tik melns :) ja lēta optika tur pat 7mm rem mag - nevarētu teikt, ka tas ir pats maigākais kalibrs...
Vēl ļoti interesanti Zanei - nez, 22lr atsitienu vispār nejūtu, neesmu pārliecināts ka tas vispār viņam ir, bet gaisenei gan - protams, runa ir par atsperes gaiseni.
Man uz 22lr stāv Gamo 4X32 tēmeklis [ražots ĶTR] - pagaidām tīri interesanti ir tas, ka neskatoties uz mazliet brutālo apiešanos, nekas tur nav izsities. Vienīgais trūkums - tumsā ne parāk, tīkliņš nav apgaismots un korekcijas skrūves jāgriež ar skrūvgriezi, kā arī tīkliņam ir pats triviālākais krustiņš. Bet uz attālumiem virs 50m to mazliet kompensē *maigais* troksnis, no kura dzīvnieki principā nebaidās - iespējams izšaut vēl.
Aprīkojums: Tikka T3 300 WinMag, SAKO 75 .308 win,Iz-27 12.kal
Medību trofejas: 2
06.05.2009. 08:17
Uz T3 300 win mag virsū ir Leopold VX-III Illuminated duplex. 430 LVL no ASV ar visiem nodokļiem, sūtīšanu utt. Pirkta gan vēl tad, kad PVN bija 18% :)
Aprīkojums: browning bar 7mm rem mag.Maverick 88 un Tula 16
Medību trofejas: 10
06.05.2009. 02:46
man ir pavisam leeta seben 3-12*56,kuru nopirku ebay.de izsolee muusu naudaa+suutisana 48ls
stav uz browning long bar 7rem mag.neko sudigu nevaru pateikt-pat kresla labi var saskatit.esmu apmierinats!
Sliktākajā gadījumā to lēto optiku pēc tam var uzlikt kaut uz gaisenes, kā arī pēc tam pārejot uz labāku optiku, iepriekšējā pieredze ar sliktāku, noteikti vairos medītprieku.
Es arī pašreiz domāju variantus, lai tiktu pie labākas optikas, kas ļaus dabūt no ieroča visu, uz ko tas ir spējīgs. Bet pagaidām - medībām, ar Bushneli pilnīgi pietiek.
CZ 452 22lr + Shirstone 3-10X56 reticle SGM2 ilum. Dienā izgaismotais punktiņš smalks kā adatiņa, naktī par spožu mazliet.
Vēl ļoti interesanti Zanei - nez, 22lr atsitienu vispār nejūtu, neesmu pārliecināts ka tas vispār viņam ir, bet gaisenei gan - protams, runa ir par atsperes gaiseni.
Man uz 22lr stāv Gamo 4X32 tēmeklis [ražots ĶTR] - pagaidām tīri interesanti ir tas, ka neskatoties uz mazliet brutālo apiešanos, nekas tur nav izsities. Vienīgais trūkums - tumsā ne parāk, tīkliņš nav apgaismots un korekcijas skrūves jāgriež ar skrūvgriezi, kā arī tīkliņam ir pats triviālākais krustiņš. Bet uz attālumiem virs 50m to mazliet kompensē *maigais* troksnis, no kura dzīvnieki principā nebaidās - iespējams izšaut vēl.
stav uz browning long bar 7rem mag.neko sudigu nevaru pateikt-pat kresla labi var saskatit.esmu apmierinats!