Varbūt kādam ir praktiska pieredze, lietojot optiskās šķiedras tēmekļus? Kādi plusi un mīnusi,šaujot gan gaišā dienā, gan krēslā? Runa ir par gludstobra ieroci.
Darbības princips optiskajai šķiedrai ir, ka tiek "savākta" apkārt esošā gaisma caur šķiedras sāniem un skatoties tēmkelī no gala šī gaisma krasi luminiscē. Salīdzinoši ar parasto gludo tēmekli, Krēslā var vēl vismaz pusstundu ilgāk saskatīt. Ja ir mēnesnīca, tad arī gaisma ir pietiekoša lai punkts nedaudz spīdētu.
Plusi - ātrāka un precīzāka notēmēšanas iespēja - jo ja tēmē nepareizi, tad punkts nav redzams jo ierocis tiek sagriezts. Pats šauju kā ar kolimatoru, ar abām acīm vaļā.
Baigi laba lieta! Lai justu ievērojamu starpību stiprā krēslā, tad to graudu vajag pēc iespējas garāku - lai vairāk gaismu savāc! Dienā efekts nav tik liels, bet grūti būtu iedomāties tagad medīt bez tāda.
Man ir uz magnēta pielīmējams..
Kaut ko līdzīgu mēģināšu pievienot bildē
Lijā bija tādi smaliki kā diedziņi.. Uz līmes pielīmejami pie sliedes. Ja viņš nav augstāks par veco "mušķu" tad jau nav jāpāršauj, bet ja augstumi mainas tad trāpījums ar mainīsies.
Slēpts
21.05.2009. 17:29
Nu man ar tāds ir,tikai laikam pa lētu nopirku-nāca ar vītni ieskrūvējams muškas vietā.Kautkā tie gali ātri apsitās.Itkā labāk ir,bet sarkanais punkts ir tomēr labāk.
Gaumes lieta, bet reiz dabuju izšaut no tādas plintes- man sanāca stipri par zemu, bet bises īpašnieks lika desmitniekā... Es pats esmu uzlicis sarkano punktu un nesūdzos.
Man ir uz magnēta pielīmējams..
Kaut ko līdzīgu mēģināšu pievienot bildē