...medījums ar precīzu šāvienu kaklā tiek nomedīts skaisti,ja tā var situāciju raksturot.mednieka pašapziņa gozējās slavas saulītē.(ko liegties,man jau pašam ar tā patīk.,DD) tikai ir viens bet.gaļa nav ar lodi saārdīta,bet pilna asinīm. precīzi trāpot pa kaklu medījamlopa sirds apstājās momentāni.
Labrīt!
Cik esmu redzējis kad mednieki trāpa korpusā tad sanāk tā, labākajā gadījumā lode izrauj ārā aknas un lopiņš beigts, bet cik tādu gadījumu ka neaizskar svarīgos orgānus lode iziet cauri un ar to ir beigas āzis aiziet prom, vēlāk pat neceri atrast, otrs gadījums, ne visu laiku mēs šaušanas ceļā ieraugam pat to smilgu un šaušanas rezultātā lode kaut cik nobīdās un rezultātā vai nu iekšējo orgānu vispār nav, vai nu kunģis lupatās un gaļa visa aplipusi ar kuņga saturu, vai ja trāpa priekšējās lāpstiņās, priekšējo daļu vispār var suņiem sabarot.
Cik reizes gadījās redzēt ka trāpa pa kuņgi, tikai suņiem sabarojama. Tāpēc šauju tikai kaklā.
Protams tas ir katra personīgā izvēle kur tēmēt un kur šaut.
Jā pašvaki iet ar šaušanu, tad ieteicams piesist roku uz bebriem kur jātrāpa tieši 10, jo pretējā gadījumā bebrs aizpeld, Tā mēs katru pavasari un rudeni piešaujamies, rezultāts pat uz 100 m ne visu laiku atbalsts vajadzīgs, jo roka ir piešauta, bet ir tādi kas pāris reizes gadā aizbrauc uz tiem bebriem netrāpa, vēlāk brīnās kāpēc tā āzis bija 50 m šāvu un garām, protams ka nav nekādas prakses šausānā.
Bet lai šautu no rokas jābūt ideāliem laika apstākļiem, lai trāpītu 10.
ZS esmu piešāvies tā ka visi protams nav 10 un 9 bet tas ka visi 20 šāvieni bez optikas ieiet mērķi var droši izdarīt. Ja būtu optika būtu vieglāk sašaut tuvāk centram.
Kaklā šāvēji, cik zvēri, kas šauti uz 100 -200m jums krīt? Puse vai mazāk? MMD kausi rāda kādi mums snaiperi. Medību apstākļos (nejaukt ar šautuvi) lodēm ir izkliede vismaz 5-6 cm. Ņemot vērā lodes trajektoriju 160 metros tās lidojuma max un min augstuma punkti atšķiras vismaz par 8 cm pieskaitot vēl izkliedi pa kaklu šaut ir vēl sūdīgāk kā loterijā. Pilni meži ar sapuvušiem kaklā šautajiem. Muldoņas! Ne vienā nopietnā medību literatūrā šāviens pa kaklu nav uzsvērts kā efektīvākais. Pats stirnu medīju ar gan ar 12k gludo, gan .222rem, .243win, gan ar .300win mag vītni un tikai pa ribām. Tikai .300 lode jāņem vieglākā (9g), nekas netiek uzspridzināts. Galu galā suns arī ir jābaro!
Ar ekscentriskām lodēm nevajadzētu medīt!!!
Cik esmu redzējis kad mednieki trāpa korpusā tad sanāk tā, labākajā gadījumā lode izrauj ārā aknas un lopiņš beigts, bet cik tādu gadījumu ka neaizskar svarīgos orgānus lode iziet cauri un ar to ir beigas āzis aiziet prom, vēlāk pat neceri atrast, otrs gadījums, ne visu laiku mēs šaušanas ceļā ieraugam pat to smilgu un šaušanas rezultātā lode kaut cik nobīdās un rezultātā vai nu iekšējo orgānu vispār nav, vai nu kunģis lupatās un gaļa visa aplipusi ar kuņga saturu, vai ja trāpa priekšējās lāpstiņās, priekšējo daļu vispār var suņiem sabarot.
Cik reizes gadījās redzēt ka trāpa pa kuņgi, tikai suņiem sabarojama. Tāpēc šauju tikai kaklā.
Protams tas ir katra personīgā izvēle kur tēmēt un kur šaut.
Jā pašvaki iet ar šaušanu, tad ieteicams piesist roku uz bebriem kur jātrāpa tieši 10, jo pretējā gadījumā bebrs aizpeld, Tā mēs katru pavasari un rudeni piešaujamies, rezultāts pat uz 100 m ne visu laiku atbalsts vajadzīgs, jo roka ir piešauta, bet ir tādi kas pāris reizes gadā aizbrauc uz tiem bebriem netrāpa, vēlāk brīnās kāpēc tā āzis bija 50 m šāvu un garām, protams ka nav nekādas prakses šausānā.
rezultāts pat uz 100 m ne visu laiku atbalsts vajadzīgs, jo roka ir piešauta
Nuu Edgar! Tad jau MMD kausa ieguvējs ir zināms!
ZS esmu piešāvies tā ka visi protams nav 10 un 9 bet tas ka visi 20 šāvieni bez optikas ieiet mērķi var droši izdarīt. Ja būtu optika būtu vieglāk sašaut tuvāk centram.