Tam visam var tikai piekrist,bet,cik ir iznākusi tuvāka saskare ar krievu spanielu,pieredzdze nav tā labākā. Ne tikai starp cilvēkiem,arī starp suņiem gadās neglābjami muļķīši,tiesa gan,daudz retāk. Bet divus tādus ir nācies sastapt tieši krievu spaniela izskatā. Jā,mīļi un jauki dīvāna sunīši,bet medībās sliktāk par 0 ,pa zvēra pēdām skrien uz pretējo pusi,ceļa vidū neatlaidīgi rok kurmjus un medību azartu vislabāk izrādīja,kad klūpot pār nošautām pīlēm trankāja cielaviņas. Un tas bija ar divu dažādu mednieku lolojumiem. Var jau teikt,ka izņēmumi tikai apstiprina likumsakarības,bet ...
Tādēļ arī ir interese par pārsimts gadus senākām šķirnēm - Deutscher Wachtelhund un English Springer Spaniel,abas šķirnes ir arī augumā lielākas un izturīgākas. Un kad ir redzēts,kā tie suņuki Somijā strādā pa pīlēm un slokām ... eh! :D
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
18.08.2008. 00:08
Godīgi teikšu- neesmu redzējusi krievu spanielu darbā. Mani paziņas Krievijā gan atsaucas par tiem labi. Arī par springer spanielu esmu daudz labu vārdu dzirdējusi.
Vispār jau daudzas šķirnes šodien ir zaudējušas savas darba spējas :((( Laikam jau neatklāšu nekādu Ameriku, ja teikšu, ka kucēns ir jāņem no tādiem vecākiem, kas reāli iet medībās, nevis kam ir tikai diplomu čupa.Savām acīm redzēju šovasar jagdu, kas , ieraudzījis jenotu, bļaudams muka prom!!!! Nekad nebiju iedomājusies, ka kaut ko tādu vispār redzēšu!!!! Bet man pašai bija foksis, kas strādāja TIKAI pa pīli!!!! Spoks tāds! Ja viņš būtu nonācis pie mednieka, kurš vēl no Ziemassvētkiem sāk gatavoties pīļu sezonai, tas cilvēks taču būtu stāvus laimīgs!! :)
Manam tēvam pirmais suns, kuru es atceros bija krievu spaniels. Cik no tēva stāstītā atceros tad suns pienesa gan pīles gan arī dzinējmedībās gāja. Un "čemodānam" arī mierīgi klūp krāgā nu lielam kuilim droši vien tā neizdarīs.
Tā laikam ir,kā ar kuru paveicas. Bet dažkārt suņi izvēlas visai īpatnēju specializāciju,tā savulaik pašam bija latvijas dzinējs,kurš vislabprātāk strādāja pa caunu,nu gadās arī tā.
par krievu spanieliem kaa putnu suņiem var teikt tikai to labāko.ļoti labi ar viņiem iet ir uz celšanu jo sunītis ir mazs un nevar ātri tikt uz priekšu bet lielie putnu suņi aizskrien un visas pīles izbaida!!
Oskar, ja esi redzējis kā strādā LIELAIS putnu suns kurchārs, tad saprastu, ka tavs koments ir muļķīgs! Normāls putnu suns skrien zigzagā nelielu gabalu pa priekšu saimniekam un ar augšējo ožu meklē medījumu. Kad atradis, tad suns sastingst pozā un "rāda". Tikai pēc komandas suns dodas pacelt medījumu!
http://www.hunter.ru/dogs/arti...
Tādēļ arī ir interese par pārsimts gadus senākām šķirnēm - Deutscher Wachtelhund un English Springer Spaniel,abas šķirnes ir arī augumā lielākas un izturīgākas. Un kad ir redzēts,kā tie suņuki Somijā strādā pa pīlēm un slokām ... eh! :D
Vispār jau daudzas šķirnes šodien ir zaudējušas savas darba spējas :((( Laikam jau neatklāšu nekādu Ameriku, ja teikšu, ka kucēns ir jāņem no tādiem vecākiem, kas reāli iet medībās, nevis kam ir tikai diplomu čupa.Savām acīm redzēju šovasar jagdu, kas , ieraudzījis jenotu, bļaudams muka prom!!!! Nekad nebiju iedomājusies, ka kaut ko tādu vispār redzēšu!!!! Bet man pašai bija foksis, kas strādāja TIKAI pa pīli!!!! Spoks tāds! Ja viņš būtu nonācis pie mednieka, kurš vēl no Ziemassvētkiem sāk gatavoties pīļu sezonai, tas cilvēks taču būtu stāvus laimīgs!! :)