Vot šeit tad darētu ieviest kaut kādas saprātīgas normas, nevis studzināties virsū ar obligāto šaušanas procesu, kur tad nu ir mūsu foruma pārmaiņu un likuma projektu bīdītāji, darba lauks pats skrien mutē... TIKAI ŽĒL BEZ KĀDA MATERIĀLĀ LABUMA, He, štruntīgi????
Bet ja normāli par norakstīšanas morāli - te jau paspīd frāzes gaļinieks, es naivs, man jau šķiet, ka katrs mednieks apzinās, ka dzīvnieks jānoformē ar papīriem, bet ir jau arī dzīrdētās frāzes, 1 licence un visu laiku klapē pa lapsām, man jau liekas ka to normālā kolektīvā atri paši atrisina un jautājumu nokārto. Vismaz mūsu kolektīvā tā cenšamies lietas kontrolēt.
Interesanti sanāktu ar Bebra licenses norakstīšanu. :)) Nomedījam bebru upē,grāvī vai dīķī,kā zināms sausā grāvī šie nedzīvo,ejam norakstīt licensi,tad nākam atpakaļ velkam niršanas piederumus un meklējam savu medījumu kur tad viņš ir nogrimis. :))
Redz, man liekas, ka šajā stāstā iztrūkst viena būtiska lieta. Nu ne ar vienu vārdu netika minēts PIRMS medībām aizpildīts medību pārskats, ar ko daudzi grēko.
Jo tas vismaz būtu kaut kāds arguments pastrīdēties ar mežsargu, ka neesi brakars, bet, redz, lūk ir papīrs ar šodienas datumu.
Un te jau diskusijā tika iztirzāts nomedīšanas vietas jēdziens. Es arī vienmēr esmu vadījies pēc principa, ka nomedīšanas vieta ir medību pārskatā ierakstītais kvartāls/saimniecība, kur tas lops arī ir nomušīts. Jo es, piemēram, tā arī vienmēr esmu darījis, ka nomušī, izlaižu desas, eju uz mašīnu norakstīt papīru un tikai tad stiepju ārā vai braucu pakaļ.
P.S. Šis aprakstītais gadījums, skatoties no mežsarga pozīcijām, velk uz klasisku brakarošanu - pārskata nav, stirnu bāž bagāžniekā un tik tad solās licenzi norakstīt.
Es jau nenoliedzu esmu paarkaapis likumu!Raivi kad vilku aaraa jau redzeeju vismaz 70m ka buus paarbaude!!aVienkaarssi licenze palika massiinaaa!!Un veel kas neviens normaals brakars nebrauc mediibaas ar massiinu!!!Taa arii mana pirmaa licenze un pirmais paarskats vienvaardsakot pirmo reizi aizmirst buus gruuti!Zinaaju ka licenze jaanoraksta vietaa vienkaarssi taa ssoreiz gadiijaas!Tagat paardomaajot to situaaciju jaatdziist ka apjuku ieraugot to massiinu!Pieredzeejis mednieks buutu vinnu atstaajis aizgaajis norakstiijis to licenzi un tad izvilcis!!Nu tagat par papiiru jautaajumiem ja man pirmstam bija jautaajumi tagat man praktiski viss skaidrs kas un kaa!!:)
Un jaa es to buku bagaazniekaa nebaazu-noliku buku 10 metrus no bagaaznieku un gaaju rakstiit licenzi!Tad pienaaca sieviete no mezza izliida viirietis staadiijaas priekssaa un luudza uzraadiit papiirus!Un licenzi man aizpildiit jau vairs neviens nellaava!!Starpcitu veel jau vareetu padiskuteet ko vinnss mezzaa dariija jo pirms ssaavu buku aiz mugures dzirdeeju ka kautkas braksskk!Es ssaavu pa skaidri redzamu meerkki bet pastaav jau rikosseta iespeeja!!Peectam ka runaajaam man jau teica esot vinnss bijis apmeeram uz manu pusi bijis kaadeell nav mani redzeejis!Taatad aiz muguras pa tiem kruumiem ccaukstinaajaas VMD!Vai vinniem ir tiesiibas liist kautko peetiit pie tornna mediibu laikaa????
Raivis Spriņģis, Šodien, 17:08
Es arī vienmēr esmu vadījies pēc principa, ka nomedīšanas vieta ir medību pārskatā ierakstītais kvartāls/saimniecība, kur tas lops arī ir nomušīts.
Raivi,medību pārskatā nav jāraksta kvartāls\saimniecība,to raksta licenzē!
Nu vecci tad jums laimeejies ka neesat saskreejussies ar kontroli!!Kaa man paskaidroja es pat rokas nedriikstot pielikt tam dziivniekam kameer nav licenze norakstiita!!Nu ja liis lietus es taapat rakstiissu un ja peectam vinniem buus mezznieciibaa gruuti saprast taa jau nebuus mana vaina!!
Vilni, te pilnībā izskatās pēc amatpersonas sevišķi interesantas likuma interpretācijas - faktiski, pat pēc pilnvaru pārsniegšanas, jo, amatpersona, izmantojot dienesta piešķirto varu, Tev liedza veikt likumā noteiktos pienākumus, faktiski piespieda Tevi pārkāpt likumu...
Kā jau iepriekš rakstīju - vajag apstrīdēt, ja būs nopiens sods. Ja iztiks ar brīdinājumu vai kādiem pārdesmit latiem, tad tā...kaut gan es kasītos arī tad - tas tomēr ir principā jautājums.
Citādāk katrs sū*a ierēdnis tagad sāks traktēt likumu kā pagadās - mazliet jau bija pierāvušies līdz ar APL spēkā stāšanos...likumus mūsdienās demokrātiskā sabiedrībā tulko, vadoties no likuma jēgas nevis burtiski, kas ir fundamentāla atšķirība no padomju laika - protams, skaidrs, ka tos iesīkstējušos birokrātus ir grūti pāraudzināt, bet tas noteikti ir jādara.
Kad lietas izskatīšana?
Aivar Lamba.
Es pa fikso no LATMAs lapas paņēmu pārskata aizpildīšanas paraugu, kur ir redzams trešajā rindā no augšās aile, kur arī raksta kvartāla Nr./saimniecības nosaukumu. Un pasaki tik, ka es visu laiku esmu nepareizi individuālajās medībās pārskatu pildījis? :)
Bet ja normāli par norakstīšanas morāli - te jau paspīd frāzes gaļinieks, es naivs, man jau šķiet, ka katrs mednieks apzinās, ka dzīvnieks jānoformē ar papīriem, bet ir jau arī dzīrdētās frāzes, 1 licence un visu laiku klapē pa lapsām, man jau liekas ka to normālā kolektīvā atri paši atrisina un jautājumu nokārto. Vismaz mūsu kolektīvā tā cenšamies lietas kontrolēt.
Jo tas vismaz būtu kaut kāds arguments pastrīdēties ar mežsargu, ka neesi brakars, bet, redz, lūk ir papīrs ar šodienas datumu.
Un te jau diskusijā tika iztirzāts nomedīšanas vietas jēdziens. Es arī vienmēr esmu vadījies pēc principa, ka nomedīšanas vieta ir medību pārskatā ierakstītais kvartāls/saimniecība, kur tas lops arī ir nomušīts. Jo es, piemēram, tā arī vienmēr esmu darījis, ka nomušī, izlaižu desas, eju uz mašīnu norakstīt papīru un tikai tad stiepju ārā vai braucu pakaļ.
P.S. Šis aprakstītais gadījums, skatoties no mežsarga pozīcijām, velk uz klasisku brakarošanu - pārskata nav, stirnu bāž bagāžniekā un tik tad solās licenzi norakstīt.
Es arī vienmēr esmu vadījies pēc principa, ka nomedīšanas vieta ir medību pārskatā ierakstītais kvartāls/saimniecība, kur tas lops arī ir nomušīts.
Raivi,medību pārskatā nav jāraksta kvartāls\saimniecība,to raksta licenzē!
Kā jau iepriekš rakstīju - vajag apstrīdēt, ja būs nopiens sods. Ja iztiks ar brīdinājumu vai kādiem pārdesmit latiem, tad tā...kaut gan es kasītos arī tad - tas tomēr ir principā jautājums.
Citādāk katrs sū*a ierēdnis tagad sāks traktēt likumu kā pagadās - mazliet jau bija pierāvušies līdz ar APL spēkā stāšanos...likumus mūsdienās demokrātiskā sabiedrībā tulko, vadoties no likuma jēgas nevis burtiski, kas ir fundamentāla atšķirība no padomju laika - protams, skaidrs, ka tos iesīkstējušos birokrātus ir grūti pāraudzināt, bet tas noteikti ir jādara.
Kad lietas izskatīšana?
Es pa fikso no LATMAs lapas paņēmu pārskata aizpildīšanas paraugu, kur ir redzams trešajā rindā no augšās aile, kur arī raksta kvartāla Nr./saimniecības nosaukumu. Un pasaki tik, ka es visu laiku esmu nepareizi individuālajās medībās pārskatu pildījis? :)