Viennozīmīgi - šaut, vēlams tā, lai paliek uz vietas - sliktākais scenārijs, ja ar spicā lodi iekšā aizvelkās līdz sētai...
Ar nazi noņemt kaklasiksnu - to var kā trofeju paturēt, vai kādā benzīntankā izmest misenē. Medījumu labāk aprakt - tagad tomēr karsts, lapsas var neapēst...
Un klusēt...
tagad vel ir tada lieta, ka pilsetnieki kuri nevar vairs uzturet savu miluli, panem izved kautkur ara no pilsetas un izmet no masinas.un tiem nabagiem est ta gribas.musu platibas biezi vien kads paradas ta krancis,ta rotveilers ta vilka suns.un vel tagad ir sacies ogu un senu sezona un suni protams tiek vilkti lidzi uz mezu un eij nu tu izzile vai tas saimnieks ir turpat blakus tam savam milulim vai tas ir klaidons.
Ja sēdēsi vakarā vēlu tornī un garām klīdīs pāris kranči, tad diezvai aiz tiem vilksies kāds vēlīnais ogotājs ;)
Laba metode, ja teritorijā sāk sirot klaiņojošie suņi esot, ka uzliek kājķeramo slazdu un virs tā pakarina maisu ar kādu smaržojošu "kārumu". Vienīgais, ik pa laiciņam, līdzņemot palielu rungu, vajag apraudzīt slazdu - tādejādi nevajag pat patronas tērēt, jo nelikumīgais mednieks parasti sēžot rāmi un gaida...
Slēpts
04.07.2009. 12:57
Kājķeramās lamatas ir aizliektas(ja pareizi atceros) un ja ar tādām darbojies tad nēsi labāks par to klejojošo suni.
Guntar, neviens no iepriekš šeit minētajiem paņēmieniem nav diezko atliekts :) Katrā ziņā Tev ir iespēja tos suņus ķert ar rokām, vest pie saimnieka un bargi norāt! :)))
Slēpts
05.07.2009. 22:30
Nu nezinu gan vīri..
Es kādreiz vasarā savu taksi arī palaižu , lai izskrienas. Nu viņam parasti vajag kādu stundu, tad atnāk atpakaļ. Ja aŗi kādu zvēru uzož- tad viņš ar savām īsām kājām tāpat nenoķers- un ja otrā masta pusē nestāv mednieks- tad jau zvērs aizskries. Arī pieminētajā gadījumā , autore saka, ka briežu govs tika no sekotājiem vaļā.
Nu nemāku es iemācīt- ka drīkst dzīit tikai dzinēju medībās- a kur lai trennē izturību sunim??? Turot 9 mēnešus mājās un tikai dzinējmedībās palaist mežā???
Dzinējmedībās visi suņus godā, bet pārējā laikā izrādās tikai konkurenti un iznīcināmi elementi........
Ivar ok ja tur mednieks savējo uz stundiņu palaidis, bet ir tādi kuri no rīta virtuvē pierija bet lopu trenkāšana viņam ir kā vaļas prieks :saimnieks darbā suns "arī". Un ej tu ar viņu skaidrojies , TĀDI jāmočī nost un pašm jātur mute. "kur pazuda kad pazuda kas pazuda" - "Ko ta es es jau neko nezinu neredzu nedzirdu".
Es šogad jau trīs tādus esmu nogriezis un ja gadīsies vēl kāds, lodi nežēlošu. Kopumā ņemot reta ir sezona, bez šādiem upuriem, bet.... Principā jau suns nav vainīgs, bet diemžēl LV normatīvajos aktos nav iestrādāts neviens punkts, lai cīnītos ar cēloņiem, tādēļ jācīnās ar sekām- suņiem :( No šī gada pieredzes varu padalīties ar suņu šaušanas pretiniekiem. Tātad jaukā saulainā svētdienas rītā februāra mēnesī braucu izvadāt zvēreļiem barību un protams līdzi arī 223 rem. Pēkšņi uz lauka ar kolēģi iraugam tumšumu, piebraucot klāt, izrādās, ka guļ stirnu āzis DZĪVS un divi nelieli istabas mīluļi āzim dzīvanm esot jau pagaršojuši ciskas un nodīrājuši puspliku muguru. Sunīšus pasaudzējām, jo kolēģis uzskatīja, ka tik mazi krancīši neko nespēj vesalam dzīvniekam izdarīt. Āža mokas ar naža dūrienu piebeidzām un tā kā āzis bija paliels radās interese par viņa vārguma iemeslu, 'turpat nodīrājot konstatējām, svaiga renkuļu ievainojuma pēdas... Dienu vēlāk radās doma aizbraukt apskatīt kas kraukļa mielasta rezultātā palicis pāri no vakardienas āža, protams, nekas, bet pa to pašu lauku 8 stirnu baru dzen divi laikas izmēra kranči... Šīs medības krančiem izrādījās ļoti neveiksmīgas, 3,2g lodes darīja savu un abi tika iesēdināti džipā un draudzīgi devās uz vilku barotavu... Bet atgriežotie pie mazajiem krancīšiem, vēl pēc nedēļas izrādījās, ka arī tie buku dzīšanu ļoti labi pieprot, un kolēģim arī šos draugus izdevās aizvizināt pēdējā gaitā uz to pašu vilku barotavu...
Pagājušajā gadā ar sēžu uz torņa, gaidu rukšus. No krūmiem izskrien stirnu kaza un viņai pakaļ nelieli divi mazi sunīši kranči nebija kaut kadi jaukteņi ,te ne jaks, te ne sazin kas! Bija patālu šaut, bet jo vēl nebija optikas, tā ja būtu optika garām tādu iespēju nepalaistu, pat nabaga lapsas nevar pāriet garām, lodi dabū ribās.
Zinu vienu laikam ap 80 gadu vecu taņtuku kam ir kādi 3 vācu aitu sugas suņi. Pati tos nebaro jo uzskata ka lai paši barojas. Suņi ir ļoti viltīgi, cik mēģinājām noķert nesanāk, kā tikai ierauga auto vai cilvēku skrien uz mājas pusi, un nekādi nevar nomedīt, savādāk tajā rajonā nevienu dzīvu būtni neredzēju jau pāris gadu! Bet šaut mājas tuvumā nedrīkst, likums aizliedz. Cik reizes tika atrastas tajā rajonā stirnu atliekas. :(
Ar nazi noņemt kaklasiksnu - to var kā trofeju paturēt, vai kādā benzīntankā izmest misenē. Medījumu labāk aprakt - tagad tomēr karsts, lapsas var neapēst...
Un klusēt...
Laba metode, ja teritorijā sāk sirot klaiņojošie suņi esot, ka uzliek kājķeramo slazdu un virs tā pakarina maisu ar kādu smaržojošu "kārumu". Vienīgais, ik pa laiciņam, līdzņemot palielu rungu, vajag apraudzīt slazdu - tādejādi nevajag pat patronas tērēt, jo nelikumīgais mednieks parasti sēžot rāmi un gaida...
Es kādreiz vasarā savu taksi arī palaižu , lai izskrienas. Nu viņam parasti vajag kādu stundu, tad atnāk atpakaļ. Ja aŗi kādu zvēru uzož- tad viņš ar savām īsām kājām tāpat nenoķers- un ja otrā masta pusē nestāv mednieks- tad jau zvērs aizskries. Arī pieminētajā gadījumā , autore saka, ka briežu govs tika no sekotājiem vaļā.
Nu nemāku es iemācīt- ka drīkst dzīit tikai dzinēju medībās- a kur lai trennē izturību sunim??? Turot 9 mēnešus mājās un tikai dzinējmedībās palaist mežā???
Dzinējmedībās visi suņus godā, bet pārējā laikā izrādās tikai konkurenti un iznīcināmi elementi........
Zinu vienu laikam ap 80 gadu vecu taņtuku kam ir kādi 3 vācu aitu sugas suņi. Pati tos nebaro jo uzskata ka lai paši barojas. Suņi ir ļoti viltīgi, cik mēģinājām noķert nesanāk, kā tikai ierauga auto vai cilvēku skrien uz mājas pusi, un nekādi nevar nomedīt, savādāk tajā rajonā nevienu dzīvu būtni neredzēju jau pāris gadu! Bet šaut mājas tuvumā nedrīkst, likums aizliedz. Cik reizes tika atrastas tajā rajonā stirnu atliekas. :(