Nošaut ir vieglāk un ātrāk,jo nav vaļas meklēt saimnieku un kašķēties-var taču,pie iespējas,nepagarināt līgumu vai aizzāģēt višku...Atdzīšos-esmu arī šāvis pēc trīskārtējas saimnieka brīdināšanas.Nepatika man viņu norakt.
Gribētos zināt cik suņi nošauti nozieguma vietā un cik kā potenciālie plēsoņas-ejoši gar ceļu vai pa pļavu?
Bija ļoti žēl,bet šo pavasari nošāvu pats savu suni,(kolektīva biedrs Andris S. ir mans liecinieks).Abi mani mīluļi ir ļoti labi baroti un uzturēti bet ja otrs suns izklaidējoties pa mežu,no medību kolēģiem dabūs ribās svinu-es nedusmošos.Neko sīkāk nepaskaidrošu bet tas nav nav normāli,ja meža dzīvnieks skrien pie cilvēka mājās meklēt glābiņu,pie tam vēl kliegdams tādā balsī.....ka mati cēļas stāvus gaisā.Tanī pašā laikā,pielikt suni pie ķēdes uz visu mūžu-arī ir negodīgi.
Aprīkojums: IŽ-27, MP-153, Savage MARK-II 22LR, REMINGTON 700 SPS VARMINT
Suņi: Kurchārs
Medību trofejas: 3
09.07.2009. 16:40
Piekrītu Jāņa Bāra teiktajam, ka nevar uzreiz klapēt. Pats esmu par to, lai krančus, kuri periodiski dzenā pa mežu jānovāc bez saimnieka brīdinājuma. Gadījumos, kad izvedu pats savu suni (medību suns)pastaigā pa meža celiņu esmu nedaudz nobažījies, ka kāds karstasinīgs mednieks nenošauj manējo. Lieta tāda, ka es nedzīvoju savu medību platību robežās, bet suns taču ir jāved ārā un ne jau pa ielu ar viņu pastaigāties. Mēdību suņi uzskatu, ka jāšauj gadījumos, ja par to ir brīdināti saimnieki un saimnieks par to neliekas ne ziņas.
Aleksej,es un lielākā daļa kolektīvu mednieki domā,ka medību suņus tomēr nevajadzētu aiztikt.Manējais bija liela auguma sētas krancis.Otrs ir jauns kaukāzietis,trešais ir kaimiņa,liela auguma,labi kopts un barots dobermaņa jauktenis.Šie abi palikuši bez vadoņa tagad uz mežu vairs neiet.Ja ies,nu ko darīt,savējam būšu spiests taisīt pīto stiepļu žogu.Šeit Latgalē man ir arī laika bet tā pagaidām jātur pie ķēdes,vedu vienīgi uz mežu pastaigāties,un mūsu pusē gan medību suni neviens nešaus.Riktīgākie krakobori, man liekas,tomēr ir sētas kranči,var jau būt ka es kļūdos.
Gribētos zināt cik suņi nošauti nozieguma vietā un cik kā potenciālie plēsoņas-ejoši gar ceļu vai pa pļavu?
http://www.delfi.lv/news/natio...