Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - stobra atjauninātājs

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 15 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 24.09.2009. 23:35

Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
23.07.2009. 22:45
Droši vien kaujas ar zaļajām čaulītēm vairāk mētā - sarkani kaparotās bija precīzākas. Varbūt tev stobra izeja padilusi.Paņem patronu un iebāz no gala stobra izejā lodi. Ja gandrīz visa, vai visa lode ielīdīs līdz čaulas kakliņam, tad ir padilusi izeja. Meistars var viņu paurbt pāris centimetrus, lai vienādāk šaujas. Ar eļļām var stobru piestrādāt gludāku, bet izšautu atpakaļ nedabūt gan. Pirmā izšaujas stobra izeja, jo regulāri tur ir abrazīvi ieputējuši.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
23.07.2009. 22:53
Vēl arī tīrot no izejas gala ar laiku izdeldē stobra izeju ar slauķi. Tur eļļas nelīdzēs. Vēl var būt arī stobra erozija tūlīt aiz patrontelpas, bet tas ilgākā laikā notiek. Turklāt tavai plintei nav tās jaudīgākās patronas.
Slēpts
14.08.2009. 07:06
Nu, vaitad jau superķīmija nav atnākusi?
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2022-08-19 15:56
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Zemgales līdzenumi
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: 16kal;7mm Rem.Mag.
Suņi: Latvijas dzinējs
14.08.2009. 11:05
drošvien , ka ir - nevaru sadūšoties un aizbrist pakaļ(daudz visādu citu darbu sakrituši), bet varbūt šodien iebraukšu paņemt, gan jau gan jau!
Andris
Pēdējo reizi manīts 2020-01-13 10:14
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Dikļi
Medību stāžs: 25
10.09.2009. 14:53
man sākas līdzīga problēma....labs vienkāršs , lēts, ierocic......sāku novērot tendenci, ka kādi grib šo lēto ieroci lēnām izstumt no tirgus.....precizit[āti var kompensēt ar attālumu (man jprojām sagādā prieks medījumam pielīst)......Talsos man arī atteica stobra maiņu un pēc mēneša pagarinot ieroča atļauju policista kungs brīnijās par šādu aizliegumu (viņš pieļāva domu ka tie negribot čakarēties).....Varbūt kāds ir lasīji MK grozījumus un var ieteikt kur to izlasīt......tēorētiski ja ir medību ieroča status tad var visu labot
Vai Tev arī medību lodēm liela izkliede? Tākā ir viela pārdomām
OLAFS
Pēdējo reizi manīts 2016-02-03 19:54
10.09.2009. 19:16
andrim Valdmanim...Kādam ierocim tad šamējiem atteica mainīt stobrus ?
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2022-08-19 15:56
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Zemgales līdzenumi
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: 16kal;7mm Rem.Mag.
11.09.2009. 08:23
Man piemēram Talsos teica ka KO maina uz itāļu stobru pa 125ls, bet SKS nemainot(nevar vai negrib - nezinu) , tāpēc sāku meklēt variantus. Īegādājos to brīnumzapti, ''apstrādāju'' to stobru, bet pagaidām nav sanācis laika tā nopietnāk pa papīru pacaurumoties tā kā nekādus secinājumus vēl nevaru izdarīt! Secinājums ir viens - pats vairs nekad to SKS neņemtu, kaut pakaļ mestu (kaut jaunu). Nezinu a mōš optika gļuko, jo kad nopirku tad 100m 3 lodes varēju 2 latniekā salikt(kas mani ļoti pārsteidza, jo 1954. gada karabīne, bet pēc ~100 šāvieniem sāka iet tūtā)...
Andris
18.09.2009. 18:23
tam pašam SKS atteica maiņu, man ir pašam tāds pats kā uģim jansonam, iespējams šis jautājums jānoskaidro pie vāl kadiem ieroču večiem...ierocis nav domāts super prēcīzai šaušanai,,,bet katru gadu man medījumu skaits palielinās.....no pieredzes varu pateikt kāmēr neieliku ieroci piešaujot statīvā - grūti bij saprast izkliedes (mazas) iemeslu- ....kaut kur vēl bija rakstīts ka izgatavotājs jau paredz 5-6 cm novirzi SKS-am......pats galvenais jāatceras ka armijas patronām ir attiecīga kvalitāte ........gados vecākie mednieki joprojām SKS piemin kā labu ieroci ar kuri precīzi šāvsi dienot Padomijas armijā
Andris
18.09.2009. 18:32
vēl varu pateikt (no pieredzes)...zalās patronas, vācu melnās, traseri un citādāk marķētās --- lido dažādi ... vēl nāk čupa medību --- korejas , čehu, magnum , krievu.......šonedēl trīs brieža buļļi pienāca pa 30 -50 m....ja pieļauj ka ir 10 cm nobīde uz 100 m, tad medījums ir rokā (bet manējie lai aug)
Slēpts
20.09.2009. 22:38
...zalās patronas, vācu melnās, traseri un citādāk marķētās...

Nu jums gan medību munīcija! :DDD