Šodien vārdadienu svin Magnuss, Maigonis, Mariuss, rītdien - Regīna, Ermīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - oppā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 41 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 21.09.2009. 23:00

Slēpts
20.08.2009. 19:15
Nu vāramies savā sulā? :)
Es piemēram braucu vismaz kā minimums 1 reizi gadā uz šautuvi šaudīties.Un ja jau būs kā es te lasīju tā šaušanas pirmā reize pa velti-vispār super.
Un neredzu problēmas,pietiktu ja uz 5 gadiem būtu termiņš.Bet to ka vajdzīgs ir es nenoliedzu.Jo kārtīgā tusiņā tak Tev bez 20-30ls nav ko darīt,tad nestāsti ka 2ls te kādam briesmīgi sitīs pa kabatu.
Vajadzīgs tas ir,tikai mēs to nevaram saprast.Ja aizbrauktu uz tām ārzemēm kur tas ir jadara-rāmi un mierīgi to šaušanu kārtotu.Un nebūtu te nekādas bļaustīšanās vai protestēšanas par to.
Rolands
Rolands
Pēdējo reizi manīts 2014-06-09 23:10
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 2
20.08.2009. 20:49
Dažus no tiem, kuri ir par eksāmenu, es pazīstu. Domāju, ka daži pazīst arī mani un zin, ka kādu gadu atpakaļ šautuve bija manas otrās mājas. Tagad cenšos vienu reizi nedēļā tikt līdz šautuvei. Bet es esmu pilnīgi PRET EKSĀMENU. Kādēļ? Besī man ārā šitā padarīšana. Jūs zinat, kā ir uz karabīni eksāmens? Es zinu - man karabīni sagribējās tad, kad bija jau jāliek eksāmens! Veči, tas ir murgs - eksāmens noteikti ir darba dienā, ļoti reti un visa diena pačakarēta. Lobē šautuves? Da nu n**uj tādas lobēšanas (atvainojos par rupjību)! Ja nevar sakārtot eksāmenu, kuru liek mazumiņš un tas nav obligāts (ja nevēlies spico vai arī tāds jau ir - eksis nav jāliek), tad kurš man iestāstīs, ka šitais eksāmens jau nu būs noorganizēts un mēs (visi mednieki) bez stresa sev daudz maz izdevīgā laikā un bez drūzmas varēsim kārtot?
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-10-14 19:00
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Saldus - Zvārde
Medību stāžs: no 1986.gada
Aprīkojums: Brownig Bar 30-06,Iž -18 12kalibrs
Suņi: Rīzenšnaucers
20.08.2009. 21:17
Pagaidām neviens nav pateicis,kas būs tiesīgs šo eksāmenu pieņemt.Ja tas būs atkal kāds ierēdnis,tad birokrātija atkal rullēs,bet ja šautuves instruktors,tad būs iespējams sakārtot šo eksāmenu bez drūzmas.Jo arī šautuves ar savu attieksmi konkurēs un visu noliks pa vietām.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2015-12-16 19:34
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
20.08.2009. 23:13
Valmieras MMB jau gadus padsmit rudenī pirms dzinēj medībām rīko šaušanas sacensības pa skrejošo mežacūku Valmieras rajona medniekiem, bez kādiem tur likumiem. Jāšauj ir, bet to nedrīkst darīt ar likuma spēku.
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-09-04 23:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
21.08.2009. 08:13
Heihā, vēl par to pašu, un skatos, ka daudzi atbalsta šaušanu, tā patās, kā es, bet bez striktiem likuma pantiem.... tomer domas daudziem līdzīgas! Taču tagad tik jācer, ka nebūs iesprausti likumos, pa kluso!
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
21.08.2009. 09:51
Es nespēju saprast tos vīrus-medniekus,kas saka:"Es par šaušanu,tikai ne obligāti,ne ar likuma spēku".Vai tas nozīmē to,ka tie kuri šāvuši,tie šaus,bet tie kuri plinti ņem rokās tikai uz dzinējmedībām,un tad tikai uz alņiem, tāpat lai turpina?
Raimonds
Raimonds
21.08.2009. 10:48
Nesaprotu tos vīrus, kurus kā aunus vajag aiz pavadas, kā partijas laikos, ar likumu un lozungu aiz rociņas vest uz šautuvi un teikt, redz likumā ir pants un jums tagad jāizšauj.... (vai tas nebūtu pretrunā mednieka ētikai, tad nafig vispār esi mednieks, neticu, ka kolektīvā nezina, kurš kāds šāvējs, neticu, ka pūdeļmanim neizsaka komplimentus. Mošk cita pieeja tai lietai - netrāpīju, bet sivēnu iestūķē kontrolakā, - ir nācies dzirdēt). Ja mūsu kolektīvā tādu būtu es būtu no ierosinātājam izskatīt šo veču atbilstību biedru statusam. Ja jau tādu nešāvēju dafigā kolektīvā un uz viņiem nāk zvēri, vai viņus, kā te iepriekš kolēģi raksta, liek uz šaujamajām pārejām.... nu sorry, Vai Jums kolektīvā viss kārtībā???? Vispār te palasoties, rodas raibs priekštats par vidējo kolektīvu, ir kur vālē vēl ar papīrenēm, kur izredzētos liek tikai uz šaujamajām pārejām, kur nenoraksta zvērus un vadītājs pēc tam meklē - bija vai nebīja medījums. Vēl kur iedalās pēc maķeļa biezuma. Nezinu, laikam veiksmīgi, ka mūsējā nav tādu problēmu, ir citas, bet vairāk pēc vienlīdzības principa, arī attiecībā pret pensionāriem un jaunajiem.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
21.08.2009. 11:16
Nesaprast viņus ir viena lieta, taču tā ir subjektīva. Objektīva ir - ka tādi vīri pastāv. Un nevis atsevišķi izņēmumi, bet diezgan liela proporcija. Atgādināšu, ka runa nav par tirgus tantiņu prasmi rīkoties ar sēņu nazi, bet gan par cilvēkiem, kas ir mums līdzās un ir bruņoti. Un arī par to, ka mēs it kā vēlamies dzīvnieku nogalināt maksimāli humāni, nesagādājot tam lielas sāpes, kas arī no gastronomiskā viedokļa ir vēlami - priekš kam lieki stresa hormoni gaļā vajadzīgi?
Tātad, bez likuma spēka, nekas nemainīsies. Ja pat šādu onkuļu ir tikai viens procents, tik un tā, tas ir aptuveni 200 bruņotu vīru. Ja katrs savaino tikai vienu dzīvnieku sezonā, tas ir 200 sačakarētu dzīvnieku. Bet mēs taču visi zinam, ka procents ne tuvu nav rakstāms ar vienu ciparu un savaino dzīvniekus pat labi šāvēji...
Secinājums - kā jau iepriekš rakstīju - nemeklējiet visus iespējamos argumentus, kādēļ to nevajag...turpiniet ģenerēt idejas, kā to padarīt visiem pieņemamu.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
21.08.2009. 11:59
nemeklējiet visus iespējamos argumentus, kādēļ to nevajag...turpiniet ģenerēt idejas, kā to padarīt visiem pieņemamu.
Arni,polšs no manis!
Raimonds
Raimonds
21.08.2009. 12:18
es arī gribu.... puspolšu????