Šodien vārdadienu svin Dzintara, Dzintars, Dzintra, rītdien - Persijs, Vaida, Klaudija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - oppā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 41 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 21.09.2009. 23:00

Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-09-04 23:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
19.08.2009. 08:50
Nezinu vai te kāds "cepjās", bet vienkārši sāk jau besīt šīs intrigas un stulbumi, kurus nemākulīgi cenšas uzspiest, kā pašsaprotamas lietas. Un par to viena "tante teica", vai mums mazums tādu piemēru "tante teica", bet onkulis fiksi likumā iedrukāja! Neesmu visam pretinieks, bet gribās šajos "DIŽĶIBELES" laikos dzirdēt normālus argumentus, ne ar diegiem šūtus, KĀPĒC tā vajag. Jo tieši vai netieši, bet hobijam atvēlētajā budžetā tas ieķersies un ne jau maz....
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
19.08.2009. 09:10
Lasot šos komentus(vaimanas),rodas jautājums - vai vispār Latvijā ir vajadzīgas šautuves?Un ja vajag,tad priekš kam un par kādiem līdzekļiem lai tās rodās un izdzīvo?Te daudzi izsakās,ka nevajag obligāto eksāmenu,bet gan kārtot iekš kolektīva,tad pasakiet lūdzu,kur starpība?Varbūt - ja kolektīva vadītājs pats ar šaušanu īpaši nedraudzējas,tad arī no citiem to neprasa.
Cik noprotams,lielākā daļa komentētāju ir lasījuši pēdējā MMD interviju ar augstajiem kungiem.Tad tur A.Zvejnieks ir minējis aptuvenos izcenojumus,kas nemaz tik briesmīgi neizklausās.Pirmā sērija pat par baltu velti,bet ja nesanāk ar pirmo reizi,tad 2ls.par katru nākamo lai samaksātu,nav jābūt miljonāram.
P.S.Pašam nav nekādas saistības ar šautuvēm,ne to īpašniekiem.Savas šaušanas prasmes cenšos atsvaidzināt un pilnveidot karjerā,par ko ne reizi nav radušās problēmas ar likumsargiem jau n-tos gadus.
Slēpts
19.08.2009. 09:17
Par ikgadējo eksāmenu- projektā, kas virzīts izskatīšanai NAV nekas minēts par to. Ir precizētas normas, kāda ir šaušana liekot mednieku eksāmena praktisko daļu.
TVNET vai nu publicēja Baumaņa kunga iedomas un vēlmes , vai arī zurnālists nosapņoja:))
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
19.08.2009. 09:39
Šajā konkrētajā gadījumā visvairāk fascinē izvēlētais komunikācijas veids ar medniekiem, izmantojot interneta portālu tvnet.lv! Vairāk gan izskatās pēc pēdējā brīdī pirms apstiprināšanas kaut kur iemesta info (jo nedomāju, ka jebkurš interneta portāls ir aizsniedzams vairāk par 40% mednieku), lai pēc tam varētu apgalvot, ka likumprojekts bijis izvietots publiskai apspriešanai :) Kas notiek šajā Valstī?
Raimonds
Raimonds
19.08.2009. 09:43
Nu gan iegrāvi AIVARS - Nu un atbildi, tad lūdzu pats uz jautājumu, vai esi ieinteresēts kā mednieks uzturēt šautuves???? Tad jau davai mednieki uzturēsim arī ceļa remontētājus un kādas īpašas firmas džipu kantori. Personīgi man pofig šautuvju izdzīvošana, tas viņu bizness, lai rīko mačus, pasākumus, piesaista sponsorus, bet liek mani mierā (kaut gan arī vismaz reizi gadā atšaujos šautuvē) tīras intereses un sporta pēc, jo arī man karjers ir finansiāli izdevīgāks un tur esmu biežāk, bet kalab tam jābūt akmenī cirstam... neaizmirstat MEDNIEKS nav pie mums profesija bet gan HOBĪJS. Tad jau amatiera hokejistam arī būtu maratoms uz slidām jānoskrien obligāti, bet ne velna, ļauj spēlēt klūpot un krītot, kur tad šajos hobijos tā atšķirība. Un teikšu rupji beidzat te d....t, ka nav sautīgas intereses.
Nu nezinu, kas Jums par kolektīviem, kur šaut negrib un vadoņi pasīvi, kur neizanalizē šaviena kļūdas un darbību neveiksmes, varbūt, es gan tādus nezinu!
Un izcenojumi MMD minēti, normāli, bet kādi būs kad pieņems izdevīgo lēmumu, tur neviens vārds netika teikts, ka tādi paliks tuvākos nu vismaz 5 gadus...:)))), naivie, kurš te vēl kam tic... ja jau te versijas lido, būt vai nebūt obligātam eksim, nu nav dūmu bez uguns nu nav... značit vēl kāds urdās... kāds biksta ugunskuriņu..
Aivars
Aivars
19.08.2009. 10:06
Raimond,es nerunāju par šautuves uzturēšanu,bet gan par šaušanas prasmi,kurai vismaz elementārā līmenī katram sevi, unjo īpaši dzīvniekus cienošam medniekam jābūt.Un nebūsim naivi,(nerunājot par dažiem izņēmumiem - kolektīviem)nu vidējais līmenis ir zems,arī attieksme pavirša.Atstāt to kolektīvu ziņā - arī kolektīva vadītājs ir tikai cilvēks,kuru var iežēlināt,u.c.iespaidot mīkstināt prasības.Vai ieskaite dos uzreiz jūtamus rezultātus?- iespējams,ka nē,bet sarosīties liks katram,un tas ir sākums,lai vēlāk būtu jūtami rezultāti.
Un katram redziet pat plānojās dot iespēju par velti sevi parādīt,ja nevar,tad jāvaino pašam sevi.
Raimonds
Raimonds
19.08.2009. 10:22
Kā nerunāji par šautuvju uzturēšanu, kam tad šis teksts ...
vai vispār Latvijā ir vajadzīgas šautuves?Un ja vajag,tad priekš kam un par kādiem līdzekļiem lai tās rodās un izdzīvo?
Lai veicas naivumā.. pa velti pelei siers lamatā, i to otrajai, bet ne par to temats! Kur Tev tāda statistika, ka vidējais līmenis ir ZEMS, bez varbūtības teorijas, davai ciparus, kur tādi ņemti, kas to ir pārbaudījis un konstatējis MEDĪBU situācijā??? Nākamais jautājums, ja jau esmu mednieks, ar kādām tiesībām vari uzskatīt, Ka NEESMU dzīvnieku cienoš mednieks un šaut nemākoš, ne par mani bet par tiem, kuri nekuminice.... VISS tāds ūdeņains, no tēmas vajag mainīt, tikai velns zin ko un kalab... Mans rezumē, veidokļu dafigā, un pat nav noliedzošu arī man tani skaitā. Bet nav kārtīgu argumentu kalab, kas izņemot (mednieka izdevumus) no tā mainīsies? Nu tā reāli, bez naivuma, ka nu uzlabosies drošiba un nešāvēji izšaus vienu reizi vairāk.
Par iespaidošanu... nu nu nu un šautuves nevarēs... ta nu, un kā vēl.... Ar ko atškirsies izgājiens šautuvē pa piķi no izgājiena karjerā pa freiju ...
Aivars
Aivars
19.08.2009. 10:26
Raimond,vai tas Tev ir liels pazemojums izšaut šautuvē vienu sēriju?
Raimonds
Raimonds
19.08.2009. 10:40
Ne jau pazemojums, bet arguments kalab, es jau priekš sevis tur izšauju un ne tikai nelaimigo ieskaites normu, nežēlojos par to.... bet man tracina, termins obligāti, nu ja obligāti tad arī kalab obligāti? Un zin kas, nepatīk, tie teksti - vidējais, - statiskais, tad jaukāk skanētu varbūtējais.
Zin, šogad novēroju, bijām vairāki koletīvi - vieni, kas šāva sava prieka pēc, savām iemaņām, un otri, kas atnāca atšauties. Tie kas obligāti atšāvās, nevienu lieku patronu neizlaida (iet runa par parastiem medniekiem), jo bija puiši stiprāki. Savukārt mūsējie bez stresa atpūtās, izgāja visas piedāvātās disciplīnas, gan ar gludo, gan ar spico. Man tāda atmosfēra labāk patīkas, un arī mēs labāko rezultātu ieguvējos godinājām, vakarā pasākums ar ģimenēm. Es uzskatu, ka visa ši lietiņa atkarīga no paša kolektīva, ja kolektīvs ne šis ne tas tad arī ir kā ir, ne šāvēju ne darītāju. Un tā argumentus par labu - EKSĀMENAM nesadzirdējām te, ha!
Liene
Liene
Pēdējo reizi manīts 2025-04-28 16:28
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgavas raj.
Medību stāžs: 2009.g.
Aprīkojums: Ir
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 19
19.08.2009. 11:17
....vienreiz jau izrunata tema....