Edgar,kodinātā sēkla ir pret slimibām,ēd viņu visi sākot no tārpa līdz cūkai pat dzērves staigā pa apsēto kukurūzas lauku un lasa sēklu kura palikusi virs zemes,man liekas neviens pedāļus nav atstiepis.Lauciņiem jau gan vajadzētu būt iestrādātiem ne jau pret tārpiem ,bet pret nezāli,savādāk nezāle ātrāk aug par kukurūzu ,tad viņa atpaliek augšanā un nekas prātigs neizaug.Otrs variants ir kādas 2nedēļas pirms sēšanas nomiglot ar Rondopu tad jau gan būs pa smuko.Jāsēj kukurūza maija sākumā ,es skatos kad sēj lielie zemnieki tad es ar sēju.Pārāk agri ari nevar sēt ,jo kukurūza ļoti baidās salnas 2lauciņi bija meža ielokā tur labi ,bet viens bija atklātā laukā tur apsala un nekas labs neizauga,es jau ar domāju ka būs cūkām kukurūza ko visu ziemu ēst,bet nekā viss jau ir pa tīro noēsts un izrakts
Alvi,kukurūzu sēju maija vidū.Jums taisnība,ir jāsēj tīrā zemē,kura vismaz 3-4 gadus ir arta un kustināta.Citādi drāts tarpi var padarīt savu darbu,bet var arī paveikties.Ir protams iespējams sēt sēklu,kura ir speciāli kodināta pret drāts tārpiem (tas ir kodināta ar Gaucho vai Poncho).Parastās kodnes nelīdz.Lai izaugtu laba kukurūza pats galvenākais ir tīrs lauks no nezālēm.Es pavasarī apriļa beigās migloju ar Raundapu.To var darīt,kad ir sadīgušas nezāles.Tad maija vidū uzaru un nošļucu.Sēju nošļūktā laukā.
Jāni Rubuli!
Cik agri jūs sējat kukurūzu?
Un vai taisnība, ka saka, lai sētu kukurūzu un lai tā izaugtu, zemei dažus gadus jābūt iestrādātai? Jo ja nav, tad IT KĀ tārpi iesētos kukurūzas graudus iznīcinot! Ja pareizi atceros, runa iet par drātstārpiem! - kaut kur tādu esmu lasījis, tikai neatminos kur.
Ķimeņu sēklu var dabūt Saldū- 29487835 Daris. Es pagājušo gadu no viņa pirku, dīkst labi, gribēju nopirkta vairāk,lai pietiek šim gadam arī, bet saimnieks teica, ka viena un tā pati sēkla neder uz vairākām sēšanas reizēm,katru gadu jāpērk "svaiga". Viņu sēj apmēram tā pat kā rapsi, 7-10kg uz hektāra, bet es jau uzlaidu sulīgāk! Tuvākajās divās nedēļās, kurjers man vedīs sēklu,ja kādam arī vajag, tad līdz Bauskai var atgādāt! Cena 1.50Ls pa kg!
Cik agri jūs sējat kukurūzu?
Un vai taisnība, ka saka, lai sētu kukurūzu un lai tā izaugtu, zemei dažus gadus jābūt iestrādātai? Jo ja nav, tad IT KĀ tārpi iesētos kukurūzas graudus iznīcinot! Ja pareizi atceros, runa iet par drātstārpiem! - kaut kur tādu esmu lasījis, tikai neatminos kur.