Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
18.02.2008. 15:46
Par ķimenēm!
Es ar šito biju dzirdejis, bet pec tam oiemirsu un tad man likās ka veči ir teikuši KAŅEPES!!!! Likās jau gana loģiski, ja cilvēki pīpē tad cūči uzkož. Kā nekē radniecisks organisms,,,,,,,
Tā nu mē ar bračku vesalu dienu no dārz kaņepes ap torni pārstādījām!!!!
Vakarā pēc smagā darba atbrauca veikala Janka, iedzērām alu, nu un es palielījos par lielo darbu.........
veikala Janka dziļdomīgi novilka: par ķimenēm vēl biju dzirdējis, bet par kaņepēm dzirdo pirmo reizi.......
Tad pienāca mana kārta paklusēt!!!!!!!!
Stāsts par tām ķimenēm bija tāds - mednieki sasēžās uz torņiem vienā labības laukā,a viens paņēma ķimenes uzvārija,
3l burka ar to suslu un ejot uz torni pa bišķai lej,vakārā bars pa taisno pie viņa torņa un tas nevar atšauties,bliež un bliež:)
pupaaam ir viena iipatniiba .. cuukas tik liidz nogatavosjaas tad neeed...bet tik liidz pupas irbirst taa iet un rok gandriiz visu ziemu.....pavasarii gandriiz nav jaar.....
Mana pieredze ir tāda,ka pagājušo gadu iešeju kukurūzu 1,5ha un ķimenes 2ha.Kukurūza perfekti darbojās no augusta līdz šim brīdim.Rudenī cūkas visu kukurūzu nolauza un daļu vālītes palika,kuras tagad meklē.Ķimenes iesēju 30 aprilī un cerēju,ka saknes nebūs pietiekami lielas rudeni,bet būs nākamgad.Jasaka ka iesēju par agru,jo no oktobra rukši rok kā traki.Tāpēc šogad sēšu tikai jūlijā,ja tikšu pie sēklas.Ķimenes ir divgadīgs augs un sēklas dod tikai otrā gadā un tad ir cerības,ka var pašas iesēties.Kukurūzu nevajag sēt,kur pirms tam ir bijis zālājs,jo šados laukos sēklas apēdīs drātstarpi un netiks rukšiem.Jāsēj laukos,kur zeme ir 2-3 gadus arta.Par sēklas iegādi varam parunāt.
Aprīkojums: Weatherby 30-06, toz -12 .22LR, IŽ- 58 16 kal.
Suņi: taksis
Medību trofejas: 1
18.02.2008. 21:04
Kukurūzu var nopirkt veikalos, kur tirgo lopbarību ( lielajos maisos, nezinu gan kā kurā pilsētā, bet Alūksnē ir tāds 1 šo produktu nopietns veikals, un ja pasūta tad atved, jo iepriekš bija, ka uz sitiena nebija, kad vajadzēja), viņa ir ar dīgstspēju,
Nu mes sejam laucinus ap 0,3-0,5, mazakus nav jegas jo aqtri noed un nomida. Sejam zirnauzas un pa vidam dazas kukuruzas valites. Man ta kukuruza neizauga.
A par to ka kads cits sauj nav zel kamer tu neesi kapec kads cits nevar pamedit, jo ja lopinu daudz tad visiem ir ko saut.
Es ar šito biju dzirdejis, bet pec tam oiemirsu un tad man likās ka veči ir teikuši KAŅEPES!!!! Likās jau gana loģiski, ja cilvēki pīpē tad cūči uzkož. Kā nekē radniecisks organisms,,,,,,,
Tā nu mē ar bračku vesalu dienu no dārz kaņepes ap torni pārstādījām!!!!
Vakarā pēc smagā darba atbrauca veikala Janka, iedzērām alu, nu un es palielījos par lielo darbu.........
veikala Janka dziļdomīgi novilka: par ķimenēm vēl biju dzirdējis, bet par kaņepēm dzirdo pirmo reizi.......
Tad pienāca mana kārta paklusēt!!!!!!!!
nejau pašas ķimeņu sēklas!!! bet augu saknes!!!!!!!!!11
3l burka ar to suslu un ejot uz torni pa bišķai lej,vakārā bars pa taisno pie viņa torņa un tas nevar atšauties,bliež un bliež:)
A kaņepes kā barība cūkām ir baigā ŠTELLE!!!
A par to ka kads cits sauj nav zel kamer tu neesi kapec kads cits nevar pamedit, jo ja lopinu daudz tad visiem ir ko saut.