Pamēģini iztīrīt patrontelpu varbut kādas pulvera paliekas traucē, un apskati tās čaulas, vai nav iespiedumu. S&B viena partija bij kas man arī spriedās vairs viņas nelietoju.
Vispirms vajag pamēģināt labi saeļļot automātiskās pārlādēšanas mehanismu, sevišķa uzmanība jāpievērš aizslēga kārbas aukšdaļas iekšējās gropes virsmas eļļojumam. Nepieciešams lietot speciālu ieroču eļļu ar lubrikantu, kas domāta automātiskajiem ieročiem. Pirmš šaušanas patrontelpa ir jāizslaika pilnīgi sausa. Ja tas nepalīdz, tad jāmēģina piestrādāt pārlādēšanas mehānismu veicot pietiekošu daudzumu aizslēga pārvilkšanas ciklu. Tad parādīsies vietas, kas no sākuma apgrūtina aizslēga atpakaļgājienu. Pēc tam vajag ar benzīnu uzmanīgi izskalot mehanismu un no jauna saeļļot. Varbūt piestrāde būs jāatkārto vairākkārt. Manam Rem. M750 šādas darbības palīdzēja un pārlādēšanās normalizējās.. Ne velti Amerikas mednieku forumos ir informācija, ka daži Remington M 750 sākot normāli strādāt pēc pirmajiem 50 -100 šāvieniem.
man uz MP-153 arī tā bija ka pirmo izmet nākošo nedasūta,secināju ka izšautā čaulīte izlido nepilnu pusmetru,pagriezu gāzes kameras regulātoru 1/3 vaļā -čaules lido metru,rij visu pēc kārtas,izņamot sporta.
patronas izmeginaju visadas gan firmas gan lodes svaru gan formu,paliku pie sako 11,7 pilnapvalka ar ieurbtu caurumu gala ,lodes ar svina galiem atkal negrib ladet iekša ,ja svina gals minimals tad vel lade ,vel tiku noverojs ka nedrkst patsrobei pievlkt skruvi arko ta pieskruveta tad vispar bieži nesviež ara tada sajuta ka pietruktu gazu spiedina .
Jāni L..! Es paliku pie Dinamit Nobel H mantel patronām ar 11,7 gr. lodi,kam lodes spice ir aizsargāta ar metāla pārvalku, pēc tam pamēģināju un lādēja labi arī Dinamit Nobel ,,Evolution", kas ir H mantel jaunā modifikācija. Vēl pusautomātiskajām karabīnēm ar speciālu valcējumu aisargāta lodes spice ir Normas patronai ar ,,Vulkan"lodi. To gan pats nēesmu mēģinājis.
Arī man sākumā bija tāda sajūta, ka aizslēgs neaiziet atpakaļ līdz galam, jo grūda atpakaļ izšautās čaulītes. Kad veicu pārlādēšanas mehanisma piestrādi(daudzkārt līdz galam atvelkot atpakaļ aizslēgu) novēroju, ka aizslēga kārbas iekšējās virsējās gropes beigās aislēgs pāriet uz korpusa virsmu ar grūtībām. Piestrādes rezultātā bija redzams ka šī vieta pamazām izfrēzējas. Šo gropi beigās sasmērēju ar aviācijas smalko gulņu smēri un arī visu aiszslēga korpusa augšējo gropi. Jau ar roku velkot bija jūtams ka aizslēga nobeiguma gājiens ir palicis vieglāks. No šī brīža Dinamit Nobeļa lodes aizgāja labi. Varbūt stingri pieskrūvējot pastobres skūvi kaut kur iespiež kādu no divām pārlādēšanas mehanisma vadošajām gareniskajām plāksnēm,papēti tās. Man tās arī no ārējās puses noslīpējās baltas.
Vēlu veiksmi Remingtona iedīdīšanā!
Nu tik traki jau nav, kolēģiem, kuri jau ilgāku laiku izmanto Remingtona pusautomātus pretenziju nav un no jaunajiem problēmas ar piestrādi ir varbūt tikai dažiem, tāpēc steidzīgus tālejošus secinājumus nevajadzētu izdarīt. Man Remingtron M 750 kal 30-06 liekas parocīgs,balansējums arī pieņemams, labi krīt pie pleca, optikā uzreiz var labi uzķert un 30-06 atsitiens ir mīksts. Protams, kā jau visi pusautomātiskie ieroči ir labi jākopj un pareizi jāeļlo ar izgatavotāja noteiktajām eļļām (Remingtonam - Rem Oil, ko Latvijā Rīgas veikalos gan nēesmu redzējis) vai vismaz to ekvivalentiem ar lubrikantu saturu. Stobra precizitāte - 100 metros ar Dinamit Nobela patronām triju patronu sērijā ir izdevies sasniegt izklaidi 1 cm, kas pusautomātam domājams ir laba. Mans tālākais rezultatīvais šāviens pagājuša sezonā 180 m bukam, precīzi tēmejuma vietā.
Lai pievienotu komentāru, vispirms jāreģistrējas. Reģistrēties
Arī man sākumā bija tāda sajūta, ka aizslēgs neaiziet atpakaļ līdz galam, jo grūda atpakaļ izšautās čaulītes. Kad veicu pārlādēšanas mehanisma piestrādi(daudzkārt līdz galam atvelkot atpakaļ aizslēgu) novēroju, ka aizslēga kārbas iekšējās virsējās gropes beigās aislēgs pāriet uz korpusa virsmu ar grūtībām. Piestrādes rezultātā bija redzams ka šī vieta pamazām izfrēzējas. Šo gropi beigās sasmērēju ar aviācijas smalko gulņu smēri un arī visu aiszslēga korpusa augšējo gropi. Jau ar roku velkot bija jūtams ka aizslēga nobeiguma gājiens ir palicis vieglāks. No šī brīža Dinamit Nobeļa lodes aizgāja labi. Varbūt stingri pieskrūvējot pastobres skūvi kaut kur iespiež kādu no divām pārlādēšanas mehanisma vadošajām gareniskajām plāksnēm,papēti tās. Man tās arī no ārējās puses noslīpējās baltas.
Vēlu veiksmi Remingtona iedīdīšanā!