Jā it īpaši šodien ir skaista diena lidot.
Par tiem suņiem neuztraucies, šīs brīvdienas mēģināsim nodzīt pāris mastus tajā rajonā, var būt kāds norausies kādu skrotes gabalu, jo savā laikā to tur bija pa pilnam !!!
Da veči ko Jūs cepaties tur saimniecej suniši aizklida pa tālu ko padarīsi, un ja vēl dzīvo seši kilometri no ciemata .Jebkuram no mums medniekiem savu reizi sunīši ir grēkojuši-tāpat arī privātmāju saimniekiem tie mēdz aizklist.Šoreiz nostrādaja sircapziņa vai-------- "vai tādas nebija'".Stāsts ir par to ganjau ka saimniece zināja ka suniši iet par tālu.Tāpēc uzskatu ka vaina ir jāuzņemas abām pusēm.
Saimniecej mazs gadījums no medībām.Ir jauks vakars (kad vel varēja medīt šnepites)gribējās atpūsties aizgāju uz jauno izcirtumu kur varētu vakarā vilkt šnepes,un kas sanāca pēc pus stundas dzirdu suniši dzen ka prieks.Dze dzen un atdzen ar stirnu kaziņu divi metri no manis noputājušos slapju un grusnu ,un ši skatās man acīs - kas tādā reizē atliek mednikam---
Man arī viens atgadījums iz medībām ar klaiņojošiem suņiem.. Ir ziemas rīts un mednieki iet lenkt. Kāds mednieks staigā pa stigām un vienā vietā dzird , kad intenšivi uz vietas rej suns , šis ilgi nedomādams dodas skaņas virzienā, kā rezultātā sētas suns bez papīriem tur uz vietas cūku bariņu , mednieks nošauj sivēnu .... vienam medniekam par klejojošo sunīti ir vismaz kāds pozitīvs atgadījums ... Bet mans viedoklis par šiem suņiem ir arī tikai viens "jāpotē ar svinu" , bet zolīdi jau būtu, ja vispirms pabrīdinātu saimniekus un ir atkarīgs no situācijas , ja es sēžu uz gaidi un manā acu priekšā sveš suns dzen dzīvnieku - svina pote - protams visi tie metri kuri rakstīti likumā. Diskutēt jau var gari un plaši, bet reālajā dzīve tas vis izskatās savādāk, saimnieks aizstāvēs savu sunīti , bet mednieks savu medījamo dzīvnieku. Suns savā vaļā jau kļūst par vilku, izgaršo asins garšu , kad var viegli nodzīt buciņus u. c. Medniekam pret medījamo dzīvnieku ir saudzāšanas laiks, bet sunim šāds laiks nav , grūsno kaziņu nomušīs tikai tā.... Lauriņai - gaidiet gan suņuks vēl pārnāks , un citas saimnieks vēl kucēnus atnesīs..... Par to lielo šaudīšanos, kad bērnus nevar laist sētā, nu tā taču nevar būt, kad lodes lido cauri sētai , mednieki tāču nešaus dzīvniekam ja tas būs pretī kādai mājai,sētai, mašīnai un citām mantām....
Protams,nav jau tā,ka lodes lido cauri sētai,bet visu laiku ir tāda kā nedrošības sajūta-mednieks taču arī ir tikai cilvēks...un kļūdīties ir cilvēcīgi. ir taču dzirdēts,ka mednieka ierocis nejauši izšauj un vis''adas tamlīdzīgas lietas........ Sunīša nav jau nedēļu,šķiet,ka būs noticis ļaunākais....:(
Lauriņa... met to savu nedrošības sajūtu krūmos , jo mednieks savu ieroci pielādētu nemētās pa labi un pa kreisi un viņš neizšaus tavas sētas virzienā. Jūs pati esat ar medniekiem noslēgusi nomas līgumu , lai mednieki varētu medīt Jūsu zemē, ja ir tad mednieki noteikti būtu brīdinājuši , lai pieskata suņuku un būtu abas puses atradušas izeju no šīs situācijas, ja nē tad jau mednieks nezina kam suņuks ir. Vajag Lauriņa ar tiem puišiem izrunāties un vis būs labi, ja būsiet kareivīgi noskaņota tad karš ,nesaskaņas nekad nebeigsies. Bēdīgi jau mīluli zaudēt, bet jāsaprot ir arī meža dzīvnieciņš tas ir mazāk aizsargāts no plēsējiem.. Lai veicas tev Lauriņa...
Zaudet suni ir ļoti sāpīgi... ilgi atmiņas uzplaiknij,bet vel sāpīgak ir nezinat,kur ir suņuks.... (varbūt vel atnaks majas)
Par tam lodem ,kas lido māja man smiekli parāva... izklausas ,kā pie vietējas šautuves,ja dzīvotu...((((=
Nakošajam sunim iegadajaties radio setu un nebus problēmu, bus platības utt(=
Par tiem suņiem neuztraucies, šīs brīvdienas mēģināsim nodzīt pāris mastus tajā rajonā, var būt kāds norausies kādu skrotes gabalu, jo savā laikā to tur bija pa pilnam !!!
Par tam lodem ,kas lido māja man smiekli parāva... izklausas ,kā pie vietējas šautuves,ja dzīvotu...((((=
Nakošajam sunim iegadajaties radio setu un nebus problēmu, bus platības utt(=