Juri visi papiiri ir sarakstiiti mess tur domaaju ka neko nepaliidzeesim!!Mnu mednieks tiesaa vareetu pastaaveet uz to ka luusis vinnam uzbrucis nu nezinu...
cerams ka katrs saprot ka var nonakt tada pasa situacija :) un tad atbalsts ir loti vajadzigs :) un nevajaga noriet cilveku kam negadas taisniba jau ir ka latvietim otrs latvietis ir saldaja ediena un latvietim ir loti liela vienaldziba tas fakts :(
Tomam: To, ka mednieku PRs ir zems, jā tā ir, bet manā skatījumā te LATMA nelīdzēs. OK, LATMA var rīkot visādus Minhauzena utml. svētkus, kuros iesaista sabiedrību, bet lai uz tādiem pasākumiem cilvēki arī ietu, ir jābūt priekšstatam, ka mednieki ir zolīdi, inteliģenti cilvēki ar labu humoru! Reāli ko var darīt mednieks pats. Pirmkārt būt disciplinēts un zolīds, ievērot labākās tradīcijas. TAs atiecas gan uz uzvedību (neklunkurēt piedzēries ar pīpi zobos un gudri bļaustīties....), apģerbu(tīrs, dzinējiem visiem vestes, medniekiem oranžās cepures). Vizuālais tēls jau daudz dod, jo rodas iespaids, ka ir nopietns formējums. Disciplīna ir ļoti svarīga. Nu un vēl kas, visiem labs ar nebūsi (un nevajag), tapēc vienmēr kāda neapmierināta tante teiks,ka mednieks ir slikts, jo nomedijis viņas briedīšus utt. Uz tādiem "PR bendētājiem" :) nevajag apvainoties, jo ir kategorija, kuriem visi ir slikti.
Es jau te ne pa teemu - muusu iereednni kontrolee lai likumu ieveero Tas labi!Bet beediigi ir tas ka likums attiecas vairaak uz zemo un vidusslaani!!!!!!!
NU jaa mednieks izdariijis aarkaartiigu noziegumu-nesaku ka nevajag sodiit-sseit arii mednieks atdzinies ka nossavis vinns taccu vareeja ko citu pateikt!!Sosiit varbuut vajag bet ne jau 1800ls izsmiekls!!!Ja nemaldos vides faktos raadiija par tauves joslu ieveerossanu nu atvainojiet-taadas joslas nav-pameeggini kautkur pietuvoties kaadam iipassumam ar ieroci saimnieks ir klaat!Viss likumiigi-aizbeerta daugava gandriiz 100 metru sodiisim ar 100ls!Cilveeki jau saak tirgot pat savus orgaanus lai izdziivotu pensionaari mirst badaa!Manaa skatiijumaa LV driiz buus ssaads socioslaanis-studenti-pensionaari-patrioti un idioti...
Sveiki,
Neesmu mednieks, bet viedokli gan izteikt gribu šajā sakarā.
1. Par konkrēto gadījumu - uzskatu, ka bija veidi, kā atrisināt šo problēmu savādāk, taču, kas izdarīts, izdarīts. Būs mācība citiem.
2. Piekrītu Arnim P. par to ,ka medniekiem Latvijā ir slikts PR, bet patiesībā pie tā ir vainīgi paši mednieki un LATMA. LATMA mums ir mednieku organizācija, kas it kā darbojas , bet nu cik es esmu novērojis ,darbība ir neefektīva. Es īsti nezinu kā ir ar biedriem, bet saprotu, ka tur iestājas medību kolektīvi, līdz ar to, ja medību kolektīvi ir LATMA biedri viņiem IR tiesības kaut ko darīt un ierosināt, lai nebūtu šis zemais PR – lai delfos nerakstītu par medniekiem –
„mednieki ar dzipiem pie pakaļām ir badā un stirnas medī izdzīvošanas dēļ
savukārt lūsis izklaidējas stirnas medī gulēdams kokā un vicinādams ķepas..
mednieciņiem stirniņas žēl..beidziet leikuļot mednieķeļi resnām pakaļām..krokodila asaras te birdinās...”
LATMA mērķi ir:
2.1.2. popularizēt medības kā Latvijā vēsturiski tradicionālu un videi draudzīgu atpūtas veidu ar iespēju lauku vides attīstībai, iekļaujot medību saimniecību reģionālās attīstības plānošanā;
2.1.3. aizstāvēt un pārstāvēt savu biedru kopīgās intereses valsts, pašvaldības un sabiedriskajās institūcijās Latvijā un ārvalstīs, sekojot to darbībai un piedaloties ar medībām saistīto likumprojektu un normatīvo aktu izstrādāšanā;
No saviem novērojumiem varu teikt, ka šie mērķi netiek īstenoti, ja tiktu veikta aptauja, tad domāju, ka lielākā daļa uzskatītu, medniekus kā iepriekšminētajā komentārā. Priekšstati par medībām nevar būt balstīti uz absurdiem stereotipiem.
Sabiedrībai ir jāzina ,ka medības ir kaut kas vairāk par gaļu!
Medības ir nozīmīgs bioloģiskās daudzveidības saglabātājs – ja nebūtu mednieku, būtu plēsēji, nebūtu zīdītāji. Tik vienkārša patiesība daudziem ir grūti saprotama. Un tas ir tas ,kas sabiedrībai ir jāstāsta.
Patīk Aivara Bundzena ideja par dzīvnieku iemidzināšanu un transportēšanu uz citām platībām – mēs taču varam viņus transportēt uz visu ES. Piemēram, apskatot bebru populāciju ES, ir redzams ,tas, ka Polijā, Vācijā u.c. valstīs šo bebru daudzums ir nepietiekams. Sūtam viņus uz Poliju, lai viņi pērk no Latvijas bebrus mums viņi ir navālam. Ar vilkiem tas pats – Polijā to nav – mums ir – vedam tur. Kur ir problēma?! Ir tikai aktīvāk jādarbojas un jāgrib kaut ko sasniegt nevis īdēt par tiem 100gudrajiem.
Edgara Kecam gribu teikt, ka vajag pamosties – nav tik slikti, ir jāgrib kaut ko darīt un panākt, tikai jāsāk. Par to ,ka biezie pārkāpj likumu – viņiem ir nauda lai dabūtu normālus advokātus, kas prot piekasīties pie likumiem.
Neesmu mednieks, bet viedokli gan izteikt gribu šajā sakarā.
1. Par konkrēto gadījumu - uzskatu, ka bija veidi, kā atrisināt šo problēmu savādāk, taču, kas izdarīts, izdarīts. Būs mācība citiem.
2. Piekrītu Arnim P. par to ,ka medniekiem Latvijā ir slikts PR, bet patiesībā pie tā ir vainīgi paši mednieki un LATMA. LATMA mums ir mednieku organizācija, kas it kā darbojas , bet nu cik es esmu novērojis ,darbība ir neefektīva. Es īsti nezinu kā ir ar biedriem, bet saprotu, ka tur iestājas medību kolektīvi, līdz ar to, ja medību kolektīvi ir LATMA biedri viņiem IR tiesības kaut ko darīt un ierosināt, lai nebūtu šis zemais PR – lai delfos nerakstītu par medniekiem –
„mednieki ar dzipiem pie pakaļām ir badā un stirnas medī izdzīvošanas dēļ
savukārt lūsis izklaidējas stirnas medī gulēdams kokā un vicinādams ķepas..
mednieciņiem stirniņas žēl..beidziet leikuļot mednieķeļi resnām pakaļām..krokodila asaras te birdinās...”
LATMA mērķi ir:
2.1.2. popularizēt medības kā Latvijā vēsturiski tradicionālu un videi draudzīgu atpūtas veidu ar iespēju lauku vides attīstībai, iekļaujot medību saimniecību reģionālās attīstības plānošanā;
2.1.3. aizstāvēt un pārstāvēt savu biedru kopīgās intereses valsts, pašvaldības un sabiedriskajās institūcijās Latvijā un ārvalstīs, sekojot to darbībai un piedaloties ar medībām saistīto likumprojektu un normatīvo aktu izstrādāšanā;
No saviem novērojumiem varu teikt, ka šie mērķi netiek īstenoti, ja tiktu veikta aptauja, tad domāju, ka lielākā daļa uzskatītu, medniekus kā iepriekšminētajā komentārā. Priekšstati par medībām nevar būt balstīti uz absurdiem stereotipiem.
Sabiedrībai ir jāzina ,ka medības ir kaut kas vairāk par gaļu!
Medības ir nozīmīgs bioloģiskās daudzveidības saglabātājs – ja nebūtu mednieku, būtu plēsēji, nebūtu zīdītāji. Tik vienkārša patiesība daudziem ir grūti saprotama. Un tas ir tas ,kas sabiedrībai ir jāstāsta.
Patīk Aivara Bundzena ideja par dzīvnieku iemidzināšanu un transportēšanu uz citām platībām – mēs taču varam viņus transportēt uz visu ES. Piemēram, apskatot bebru populāciju ES, ir redzams ,tas, ka Polijā, Vācijā u.c. valstīs šo bebru daudzums ir nepietiekams. Sūtam viņus uz Poliju, lai viņi pērk no Latvijas bebrus mums viņi ir navālam. Ar vilkiem tas pats – Polijā to nav – mums ir – vedam tur. Kur ir problēma?! Ir tikai aktīvāk jādarbojas un jāgrib kaut ko sasniegt nevis īdēt par tiem 100gudrajiem.
Edgara Kecam gribu teikt, ka vajag pamosties – nav tik slikti, ir jāgrib kaut ko darīt un panākt, tikai jāsāk. Par to ,ka biezie pārkāpj likumu – viņiem ir nauda lai dabūtu normālus advokātus, kas prot piekasīties pie likumiem.