Šodien vārdadienu svin Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds, rītdien - Uvis, Gints
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - interesants raksts

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 14 lietotāji. Komentāru skaits 8. Pēdējais viedoklis 26.11.2009. 19:02

Janis
Janis
Pēdējo reizi manīts 2023-08-01 13:22
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Pie Mednieku ugunskura
Atrašanās vieta: Salaspils
Aprīkojums: Tikka M695 30/06, Toz 34 E
Suņi: Dvorterjers, spalvainos ņem!
Medību trofejas: 11
23.11.2009. 19:48
Ivar, tas butu viens no risinajumiem, jo tas adas nevienam nevajag tagad kaut PVD nodeva svadak tikai kraukliem...!
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
23.11.2009. 22:29
Nu,jā un ko tad lai iesāk ar tikko tevis pieminētajiem kraukļiem un ne tikai kraukļiem.Es nenoliedzu svina kaitīgumu bet pīlēm svins nu laikam tik daudz ļaunuma nenodarīja kā pati dzīvā daba.Visu cieņu daiļā dzimuma pārstāvei bet es ieteiktu Jums papētīt,cik daudz uz šodienu ir savairojies,skrienošu pa zemi,peldošu un lidojošu pretendentu pamieloties ar pīļu olām un vēl pavisam maziem pīlēniem.Uzrakstiet viņus visus uz papīra lapas un ieliekat šeit pat tēmā.Pat vienam otram medniekam tas būs kā jaunatklājums.Vislabā šīs"dzīres"var novērot,ka pīles sāk dēt un perēt.Bet labāk papētiet pati.
Anita
Anita
Pēdējo reizi manīts 2022-08-09 16:45
Lietotāja statuss: Lietotājs
24.11.2009. 17:22
Paldies,ka uzklausījāt, bet teikšu Jums, Vīri, vienu - Jūs visu teikto uztverat pārāk burtiski. Mēs taču šeit nediskutējam par konkrēto gadu, kurā bija tāds vai šitāds pīļu skaits, vai par konkrēto ķimikāliju, kas izraisa tādu vai šitādu kaiti. Es, protams, Jums pilnībā piekrītu gan par plēsējiem, gan par ķimikālijām (gan tagad, gan padomijā - kā nekā, tieši to saturu pelēko zaķu audos savulaik pētīju), taču jūs taču, ceru nedomājat - "ja jau tiem zaķiem, pīlēm un zivīm jau tāpat iet slikti, daivai, indēsim viņus arī mēs, kā vien mācēsim!"? Arni! Vienmēr katram atradīsies kāds iemesls, lai kaut ko labu nedarītu (tev - 22lr) un arī es galīgi neesmu par pilnīgiem visur un visa aizliegumiem (ja palasīsi manu gabalu par svina munīciju, par attieksmi pret to pasaulē un arī maniem ierosinājumiem šai sakarā MMD šā gada augusta numurā), tad to saprastīsi. Par konkrēto putnu skaitu (%)saindētībai ar "ložu svinu" vari pazvanīt Bergmanim Uģim - viņam ir jaunāko pētījumu apkopojums. Par vīriem ap 40... Khm... Jāteic, tādus redzu ikdienā sev apkārt...
Māris
Māris
25.11.2009. 08:19
Nu vienkārši žēl,ka jums tā nav veicies ar vīriešiem(sev apkārt).Man teju būs apaļi60 un šinī pašā bildē,vismaz man tā liekas,es nemaz pēc tāda grausta neizskatos.Nu un darbībā,kā saka;"Panāc meitenīt šurp,es tev parādīšu kur vēži mājo".Daudz jau Anitiņ tos "graustus" iespaido sievietes,kuras tiem vīriem atrodas ikdienā tuvumā,un ar svinu šeit nav pilnīgi nekāda sakara,izņemot tos momentus,ka gatavojot gaļu viņas rūpīgi neizlasa renkuļus no tās.Bet par pētījumu rezultātiem.........nu ko šausim ar cita materiāla un blīvuma skrotīm,neba tāpēc mājās sēdēsim.Man jau liekas,ka "fiška" ir drusciņ citur un vislabāk man patika Arņa teiktais par makšķerniekiem.Es pats personīgi esmu norāvis savā mūžā svina atsvaru(grunsmakšķeru karotes),cik viens otrs mednieks, pa pīlēm, skrošu veidā ,nav izšāvis.Nu ko tagad darīsim,aizliegsim makšķerēt vai skraidīsim gar krastu un kontrolēsim ,ko kurš tur auklas galā karina.
Slēpts
25.11.2009. 08:24
nu nez, ja pīlēs izgriež kādas 50 patronas tad jau tu esi pusotru kilogramu svina iebēris dīķī, ja tās alternatīvas nebūtu tik dārgas, tad jau kāda starpība ar ko šauj ar svinu vai netoksisko
Māris
Māris
25.11.2009. 08:53
Nu mēģiniet vienreiz neņemt visu tik burtiski pie sirds.Mums jau tā dogmātisma pietiek visapkārt.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
26.11.2009. 16:19
Kā parasti atrodas īstie likuma kalpi, kas neko nesajēdzot sāk gudroties :(
http://www.tvnet.lv/zalazeme/e...
Māris
Māris
26.11.2009. 19:02
Nu šitie ir" drusciņ" pārcentušies.Pie reizes gribu pateikt vēlreiz,ka visur ceļu policisti nav pēdējie burta kalpi un naudas kāsēji.Ļoti saprotoši un pretī nākoši ir Cēsu un Rēzeknes CP.Pēdējais gadījums divas nedēļas atpakaļ Rēzeknē ar mani tam ir kārtējais piemērs.Pēc vaļsirdīgas paskaidrošanas,kā es tādā situācijā esmu nokļuvis,mani palaida vaļā.Lai Dievs tevi apgrāpsta,ja tu tiksi nagos manas dzimtās puses-Madonas CP.Izdrāzīs pēc pilnas programmas un ar īpašu centību,nelīdzēs ne lūgšanās ne arī paskaidrojumi.Mans gadījums Sauleskalnā,kur es pēc nopietnām nepatikšanām ģimenē,izmisumā,tuvu asarām,aizdomājies drusciņ pārsniedzu ātrumu.Es droši vien izskatījos kā pēdējais"losis",jo nesapratu pat kāpēc esmu apturēts.Pirmkārt man lika pūst lietotā alkometra uzgalī,vai kā viņu tur sauc,otrkārt-ātrums, kādu man nosauca-nebija,man viņu vienkārši neparādīja.Īpaši centīga"finansiālā audzinātāja"bija sieviete CP-iste. Un vienmēr, kad viņai būs tikpat slikti, cik man tajā vakarā,lai viņa atceras manu stulbo, neizpratnes pilno skatienu.Atvainojos ka novirzījos no tēmas.