Pieaugušajiem domāti pamperi varētu būt ērtāki - nav lieki jākustas :D kāds nav mēģinājis? :)) īpaši būtiski tas būtu tagad, kad ir auksts - kamēr atver visas kārtas, lai tiktu pie rīka, īpaši, ja tiek ciests līdz pēdējam brīdim - šķiet, ka sekundes iet tik lēni :D
Jāni priekš tam loti labi noder ICE tea pudele, vai kaut kas tam līdzīgs ar lielu kakliņu, protams ja gals lielāks tad tikai derēs trīs litru burka, savādāk nekā! :D :D :D To ka pudeli var tā pielietot ieteica viens autobraucējs kad Rīgā ļoti ilgi stāv un sefu gaida, nezin kur tuvākā CV un pienākas pudelē atliet, savādāk nekādi :) Tomēr laba lieta gan medībās, gan uz laivas, lai nejauši neaizžautos pāri bortam :) Tikai vēlāk nesajaukt to un nejauši nepadzerties no tā trauka :D :)
Ar to bezvēju kā ir tā ir, bet arī atkarīgs no vietas kur atrodas tornis.
Ne jau vienmer nooz, atliek paknosities pa torni un ari snuki ara kuilens nebazis, cita lieta barins, kurs pats nak ka visa pamale skan...! Manas domas, jo augstaks tornis, jo labak, jacensas vismaz paris stundas pirms cuku atnaksanas but torni, lai pedas pavejo, nemest meslus leja no tora izsmekus pelnus utt., ja vel kads izdoma pacurat no torna tad jau labak maja sedet pie tv...! Iepriekspedejo reiz kad sedeju dzideju ka pa krumiem atnaca trijas reizes tacu ne reiz neiznacca araa, parunajot ar citiem medniekiem secinajam, ka tas visticamak tapec, ka tad bija pilnigs bezvejs, tad smaka lenam nosezas un vienmerigi izplust uz visam pusem, vajazigs tomer ir vejins...! Piemeram ap janiem mierigi var sedet visu nakti, jo tad ta pa istam ta ari nesatumst, ta ka es nesmekeju vieniga problema ir ta ka vajag atliet paris reizes, tad nu vienigais risinajums ir kads trauks...! :):):)
Jāni tur ne tikai adrenalīns, tur pat pus dzīve acu priekšā var pārskriet kad tādā situācijā trāpies :) Rokas un kājas vēlāk dreb kā apšu lapas :) Sajūta ir pazīstama, par tēmēšanu tad vispār nav ko runāt :)
Es pagājušo vasaru arī cūku ģimenītei piegājo neticami tuvu. Ļoti iespējam, ka bija tie paši 5m, bet precīzi nepateikšu.
Kviešu laukā, kur lielai cūkai knapi ausis ārā. Cūku ieraudzīju jau pa kādiem 200m, bet kad biju piegājis jau kādus 70m attālumā sapratu, ka sīkie arī vesels bars, ēd mātes nolocītās kviešu vārpiņas. Nu tad intereses pēc, pa diezgan plato trakto sliedi gāju klāt, vēl pa ceļam iedomājos novilkt zābakus, jo ar vilnas zeķītēm var iet kā pa tepiķi. Apmēram kādas 6min. nopētīju ģimenīti, beigās izštukoju ar telefonu uzņemt kādu bildi, bet nezināju, ka fočējot ir tā stulbā skaņa, tā sivenmāte pacēla galvu, panāca ziņkārīgi vēl mazdrusciņ uz manu pusi, nošņācās un trakā ātrumā parāva ''koferi'', ar visām savām atvasēm. Tas bija ļoti interesants vakars, jo vēlāk uz ''haļavu'' gandrīz kuilīts virsū uzskrēja.
Divus gadus atpakaļ aizgāju pīlēs-līdz biju paņēmis patronjostas nesēju;)!Ejot uz meža pusi dzirdu,ka mežā cūkas kviec un kaujas augstos toņos, bija jau paliela krēsla, vējš pūta no cūkām tieši uz mums, apstājāmies paklausīties un dzirdam kā šīs lec grāvī un nāk uz lauka.Rezultātā-pēc stundu tupēšanas vienā vietā un jau tumsā mums bija ļooti neomulīgi ap sirdi, jo cūkas no mums bija tādā attālumā, ka mans patronnesējs pēc klusas komandas uz cūkām uzspīdināja gaismu no mobilā telefona- man pat elpa aizcirtās un sirds kūleni apmeta-pēc šaviena es pakāpos soli atpakaļ,jo tas krītošais sivēns man gandrīz uzkrita uz kājas- attālums ap divi metri. Vis sacītais ir svēta patiesība, bet saprotu,ka skeptiķiem un "interneta medniekiem" būs ko riet;)!
Ir bijis gadījums kad vecāks vīrs ejot uz veikalu redz blakus ceļam skudrupūznī kuilēnu guļam. Šis vēl netic savām acīm un ar štoku piedur šim pie sāna- tad gan bij` augšā un mežā iekšā. :)
Ar to bezvēju kā ir tā ir, bet arī atkarīgs no vietas kur atrodas tornis.
Kviešu laukā, kur lielai cūkai knapi ausis ārā. Cūku ieraudzīju jau pa kādiem 200m, bet kad biju piegājis jau kādus 70m attālumā sapratu, ka sīkie arī vesels bars, ēd mātes nolocītās kviešu vārpiņas. Nu tad intereses pēc, pa diezgan plato trakto sliedi gāju klāt, vēl pa ceļam iedomājos novilkt zābakus, jo ar vilnas zeķītēm var iet kā pa tepiķi. Apmēram kādas 6min. nopētīju ģimenīti, beigās izštukoju ar telefonu uzņemt kādu bildi, bet nezināju, ka fočējot ir tā stulbā skaņa, tā sivenmāte pacēla galvu, panāca ziņkārīgi vēl mazdrusciņ uz manu pusi, nošņācās un trakā ātrumā parāva ''koferi'', ar visām savām atvasēm. Tas bija ļoti interesants vakars, jo vēlāk uz ''haļavu'' gandrīz kuilīts virsū uzskrēja.
Droši vien uz pīlēm ejot, cūkas šeine un aizpildīts pārskats ar bija līdzi? :)))