Par Z6! Pavisam nesen vienam nobruka, dzirdēts, ka esot daudz brāķu, laikam vēl nevar jaunai mantai kvalitāti uzturēt!
Par Burrisu!
Man ir Black Diamond 4-16x50 ar ballistic mildot tīklu bez izgaismojuma (neredzu nepieciešamību par tādu piemaksu)!
Tīkliņš priekš medībām ir OK, arī priekš papīra, tomēr gribās tievāku! Kaut gan uz 500m griezām, nekādu baigo pretenziju, bet gribās tievāku!
Tas pipsis ir PosiLock! Tāda fīča, kas fiksē regulējamo iekšējo trubu un krusts neizsitās! Bet man tāda nav un nevajag, jo sākumā ir jāizšauj, tad jāatskrūvē, tad jāpieregulē krusts, tad jāpieskrūvē, tad atkal jāšauj! Baigais čakars, tas tikai medībām būtu ok, kur piešauj un vairs negrozi!
Vobšim optika laba - stikli gaiši, mehānika precīza un izturīga! Gribētos resnāku krustu, augstos regulēšanas torņus, kas gan ir 6-24 un 8-32 modeļiem.
OK. Man gan bez torņiem un bez paralakses korekcijas. no pieredzes zinu ka medībās it sevišķi krēslā nekāda regulēšana nesanāk. Vot ja varētu ruksim uzbļaut, ei vecais pagaidi, man te biku optika jāpieregulē, tad gan būtu feini :D
Taga skatos arī uz šito http://www.swfa.com/pc-6855-21...
modeli gan vairs neražo un reti kur var dabūt, bet varbūt kaukur izplēsīšu.
Andi, konkrēti, kas nobruka, kur dzirdēji par brāķiem, kādos saitos lasiji vai vienkārši viena tante teica! Es domāju to tanti kura nevar atļauties SWAROVSKI kā jau tas parasti notiek.
"Tante", kura teica, var atļauties nopirkt tās bodes, kuras Latvijā Swaro tirgo! :)
Kungam ticu, kaut gan pats neesmu redzējis!
Juri!
Nikon Monarch arī ir ļoti ok!
Ja ruksis uz lauka stāv un barojās, tad var 10 reizes pārregulēt un pieregulēt!
Kādam ir info par Hawke optikām? http://www.hawkeoptics.com/ind...
Ražotas japānā un ir 30 gadi garantija. Interesanti tīkliņi un cena.
Par Nikon`iem viss skaidrs, jau ir un noteikti būs vēl. Domāju, vislabākā kvalitāte pie ļoti normālas cenas.
Vienīgi ar izgaismotajiem tīkliņiem pašlaik švaki. Vasarā noteikti var iztikt ar parasto, tomēr sākot ar septembri izgaismoto vajag gan. Gribās tomēr vienu universālu, tipa "3 in one", lai rudens vakaros kamēr vel gaišs var kniebt ar mil-dotu, bet kad satumst lai nav uzreiz mājās jāšļūc. Ir gadījies ka uz rugāju fona vēl krustu var manīt, bet kad uzliek uz zvēra, tad vais nevar saprast kur trāpīsi :(
Hawke nav japāņi, bet gan ķīnieši, kuri ražo priekš angļiem!
Krievi daudz liek uz stiprajām gaisenēm! It kā OK!
Bet es nepirktu! Tā ir loterija!
Juri, a kam Tev Mildotu?
Attāluma noteikšana + trajektorijas korekcija ->300m līdz krēslai,
izgaismots tīkliņš ->100m krēslā. Uzskatu ka taktiskie torņi tomēr ir šautuves atribūts.
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
28.12.2007. 08:59
Pacelšu veco tēmu :) Joprojām aktuāla jaunas optikas iegāde. Laikam tomēr ņemšu Meoptu, jo nav dārga, labas atsauksmes un pieejams izgaismots punkts medībām krēslā. Jāizvēlas starp 2 modeļiem, citēju ražotāja aprakstu:
"The Meostar R1 RD 7x56 and 3-12x56 models are designed for hunting under extreme low light conditions at early dawn or late dusk"
Jautājums spečukiem - vai tēmeklis ar fiksēto palielinājumu būs gaišāks par otru, kam maināms palielinājums, vai starpība tomēr ir ļoti niecīga un nebūs jūtama?
Ivo, ņemot vērā, ka fiksētā palielinājuma optiskajās ierīcēs ir mazāk "stiklu", kur katrs aizkavē gaismas caurlaidību, var droši apgalvot, ka fiksētā palielinājuma optika būs gaišāka par ar maināmu palielinājumu optiku, ja abām būs vienādi "stikli"!
Par Burrisu!
Man ir Black Diamond 4-16x50 ar ballistic mildot tīklu bez izgaismojuma (neredzu nepieciešamību par tādu piemaksu)!
Tīkliņš priekš medībām ir OK, arī priekš papīra, tomēr gribās tievāku! Kaut gan uz 500m griezām, nekādu baigo pretenziju, bet gribās tievāku!
Tas pipsis ir PosiLock! Tāda fīča, kas fiksē regulējamo iekšējo trubu un krusts neizsitās! Bet man tāda nav un nevajag, jo sākumā ir jāizšauj, tad jāatskrūvē, tad jāpieregulē krusts, tad jāpieskrūvē, tad atkal jāšauj! Baigais čakars, tas tikai medībām būtu ok, kur piešauj un vairs negrozi!
Vobšim optika laba - stikli gaiši, mehānika precīza un izturīga! Gribētos resnāku krustu, augstos regulēšanas torņus, kas gan ir 6-24 un 8-32 modeļiem.
Taga skatos arī uz šito
http://www.swfa.com/pc-6855-21...
modeli gan vairs neražo un reti kur var dabūt, bet varbūt kaukur izplēsīšu.
Kungam ticu, kaut gan pats neesmu redzējis!
Juri!
Nikon Monarch arī ir ļoti ok!
Ja ruksis uz lauka stāv un barojās, tad var 10 reizes pārregulēt un pieregulēt!
http://www.hawkeoptics.com/ind...
Ražotas japānā un ir 30 gadi garantija. Interesanti tīkliņi un cena.
Par Nikon`iem viss skaidrs, jau ir un noteikti būs vēl. Domāju, vislabākā kvalitāte pie ļoti normālas cenas.
Vienīgi ar izgaismotajiem tīkliņiem pašlaik švaki. Vasarā noteikti var iztikt ar parasto, tomēr sākot ar septembri izgaismoto vajag gan. Gribās tomēr vienu universālu, tipa "3 in one", lai rudens vakaros kamēr vel gaišs var kniebt ar mil-dotu, bet kad satumst lai nav uzreiz mājās jāšļūc. Ir gadījies ka uz rugāju fona vēl krustu var manīt, bet kad uzliek uz zvēra, tad vais nevar saprast kur trāpīsi :(
Krievi daudz liek uz stiprajām gaisenēm! It kā OK!
Bet es nepirktu! Tā ir loterija!
Juri, a kam Tev Mildotu?
izgaismots tīkliņš ->100m krēslā. Uzskatu ka taktiskie torņi tomēr ir šautuves atribūts.
"The Meostar R1 RD 7x56 and 3-12x56 models are designed for hunting under extreme low light conditions at early dawn or late dusk"
Jautājums spečukiem - vai tēmeklis ar fiksēto palielinājumu būs gaišāks par otru, kam maināms palielinājums, vai starpība tomēr ir ļoti niecīga un nebūs jūtama?