tās summas no kurām jāsāk maksāt nodokļi ir atkarīgas no tā vai sūtītājs ir juridiska persona vai fiziska.
Andim taisnība, ar Marku Komorski var sarunāt visu - ne velti viņu FIB ņēma pie dziesmas par optikas tirdziencību uz krieviju , kuveitu utt :D
Tā jau baigā niša ASV - tai laikā kad ar likumu aizliegts izvest visu kas stiprinas pie ierocha no asv bez importa licences un ja tu izsuti visu, tad visa pasaule ir tavi klienti :D
nevajag satraukties par ASV likumiem, vajag izmantot iespēju tikt pie normālām lietām par normālām cenām, kamēr dolāra kurss mums ir pateicīgs. Lai nav jābaro izsalkušie LV tirgotāji, ja man par punkta tēmekli kas tur maksā 350$ te paprasa 500Ls tad tas vnk ir izsmiekls. Un ar Marku neko nevajag runāt, viņš automātiski ieraksta zemāku cenu :)
Gribēos zināt viedokli optiku izvēlē.Bet tikai lūgums rakstīt savas atsauksmes tiem, kuri reāli manis nosauktās markas ir lietojuši, nevis norādīt www. adreses kur iečekot.Pats esmu pārracies pa kaudzi forumu un teorētiskā aina ir saprotama, bet kā zināms teorija nekad nesakrīt ar praksi, tāpēc vēlos zināt reālās pielietošanas īpatnības par sekojošo:
BURRIS 1.5-6x40 Taper Plex (380Ls bez tīkliņa izgaismojuma, 400Ls ar), HAKKO Superb 2.5-10x42 (245Ls ar izgaismoto) un Weaver Grand Slam 1.5-5х32 (duplex tīkliņš bez gaismas).
Pirms mēneša spēlējos ar "Burris Euro Diamond 1.5-6x40mm Illuminated 3P#4 E-Dot"
Euro Diamond sērija ir gandrīz tāda pati kā SignatureSelect sērija, tikai pirmajam ir 30mm centrālā truba, bet otrajam 25mm centrālā truba. Bet lēcas izmanto tās pašas, parametri identiski. Sito sēriju burrisiem ir diezgan cienīgs redzes lauks. Ja nemaldos, tad šiem 1.5-6x40 bija 24m uz 100m. Patika jaunais E-dot - sarkanais punktiņš projecējas kursta centrā laikam līdzīgi kā kalimātoram un eurodiamondam bija jaunais digitālais kontrolieris(tāda poga sānos kuru spaidot mainās spilgtums un arī automātiski pati izslēdzās , ja esi aizmirsis izslēgt).Baidos samuldet, bet kaut tik SignaturSelect sērijai nebija tāds mīnus, ka ļoti maz(3) spilgtuma pakāpes izgaismotajam punktam.
Kvalitāte ļoti laba, taisits Usa, mūža garantija (elektronikai bija mazāka garantija) un servisa centrs somijā(ja kaut kas notiek, suti uz somiju un tev nahaljavu uztaisis un atsutis atpakalj). Tikai cipari tev tādi europeiski. Man 1.5-6x40 euroDiamond Edot sanāca ap 300Ls ar visu transportu. Neko sliktu par burisu teikt nevaru - pa līdzīgu cenu neko nevar dabūt kaut tuvu līdzīgā kvalitātē un parametriem. Meopta dārgāka un 1.5-6x40 ir bez izgaismotā punkta. Sakiet, ko gribat, bet es uzskatu, ka medībās izgaismotais punkts ir ļoti noderīgs.
Jautājums Andim A.. Pēc Jūsu domām LEO MARK4 var efektīvi izmantot kolektīvajās un individuālās medībās, vai šī optika vairāk paredzēta šaušanai pa mērķiem? Tāpat interesē vai ar minēto optiku var medīt krēslā uz gaidi un kāds tai ir redzeslauks? Ļoti labi būtu ja Jūs ieteiktu kādu noteiktu Leo Mak4 modifikāciju, jo mājaslapā to ir daudz un pašam izvelēties diezgan grūti. Vēl interesē cik apmēram maksā tāda optika Latvijā un cik, ja to pasūtīt no ASV (ieskaitot jau piegādi).
Iepriekš pateicos. :)
Nu, sākšu ar to, ka Mark4 ir taisīta un orientēta tīri taktiskā virzienā! Ne sportam (tam ir Competition sērija), ne medībām (tam ir VX modeļi) Mark4 nav paredzēts. Kaut gan ar M4 sēriju man čomi medī un tīri neslikti - bet pārsvarā tas ir domāts papīram. Ir apgaismoti krusti, optika laba, dzidra, optika ir ĻOOOOTI izturīga, liek arī .50BMG un citiem trakajiem kalibriem!
Es domāju, ka taktiskie atvērtie regulēšanas mehānismi arī medībām nav domāti.
Es ieteiktu medībām ņemt VX sērijas modeļus, tomēr tie ir medību un arī lētāki!
Ivo. Optiku plānots izmantot kolektīvajās un individuālajās medībās. Prasības: labs redzeslauks un gaismas caurlaidība, lai varētu kaut ko saredzēt krēslā. Cena 500 -600 Ls. Nebūtu slikti, lai būtu aprīkota ar izgaismoto punktu vai tam ko līdzīgu.
Andim taisnība, ar Marku Komorski var sarunāt visu - ne velti viņu FIB ņēma pie dziesmas par optikas tirdziencību uz krieviju , kuveitu utt :D
Tā jau baigā niša ASV - tai laikā kad ar likumu aizliegts izvest visu kas stiprinas pie ierocha no asv bez importa licences un ja tu izsuti visu, tad visa pasaule ir tavi klienti :D
BURRIS 1.5-6x40 Taper Plex (380Ls bez tīkliņa izgaismojuma, 400Ls ar), HAKKO Superb 2.5-10x42 (245Ls ar izgaismoto) un Weaver Grand Slam 1.5-5х32 (duplex tīkliņš bez gaismas).
Euro Diamond sērija ir gandrīz tāda pati kā SignatureSelect sērija, tikai pirmajam ir 30mm centrālā truba, bet otrajam 25mm centrālā truba. Bet lēcas izmanto tās pašas, parametri identiski. Sito sēriju burrisiem ir diezgan cienīgs redzes lauks. Ja nemaldos, tad šiem 1.5-6x40 bija 24m uz 100m. Patika jaunais E-dot - sarkanais punktiņš projecējas kursta centrā laikam līdzīgi kā kalimātoram un eurodiamondam bija jaunais digitālais kontrolieris(tāda poga sānos kuru spaidot mainās spilgtums un arī automātiski pati izslēdzās , ja esi aizmirsis izslēgt).Baidos samuldet, bet kaut tik SignaturSelect sērijai nebija tāds mīnus, ka ļoti maz(3) spilgtuma pakāpes izgaismotajam punktam.
Kvalitāte ļoti laba, taisits Usa, mūža garantija (elektronikai bija mazāka garantija) un servisa centrs somijā(ja kaut kas notiek, suti uz somiju un tev nahaljavu uztaisis un atsutis atpakalj). Tikai cipari tev tādi europeiski. Man 1.5-6x40 euroDiamond Edot sanāca ap 300Ls ar visu transportu. Neko sliktu par burisu teikt nevaru - pa līdzīgu cenu neko nevar dabūt kaut tuvu līdzīgā kvalitātē un parametriem. Meopta dārgāka un 1.5-6x40 ir bez izgaismotā punkta. Sakiet, ko gribat, bet es uzskatu, ka medībās izgaismotais punkts ir ļoti noderīgs.
Iepriekš pateicos. :)
Es domāju, ka taktiskie atvērtie regulēšanas mehānismi arī medībām nav domāti.
Es ieteiktu medībām ņemt VX sērijas modeļus, tomēr tie ir medību un arī lētāki!