Njā, tik daudz visa kā, ka apmaldījos.
Resp. vai varat man palīdzēt?
Vēlos nomainīt optiku. Patreiz lietoju Hakko 2,5*10*42(zaļais, sarkanais krusts). It kā viss būtu labi, bet... Uz 170-250m punktiņš nosedz visu lapsu, gribētos ko smalkāku. otra lieta-gribētu optiku nedaudz gaišāku-reizēm tās 20,30 minūtes baigi pietrūkst.
Labprāt dzirdētu konstruktīvas atbildes, kaut arī subjektīvas.
Liels paldies visiem jau iepriekš.
P.S. Aizmirsu par naudu-nu negribētu iztērēt tūkstošus, bet tā...ap latiem 300-400.
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
02.11.2007. 12:40
Kādam ierocim un kalibram? Kādās distancēs medī? Tie ir ļoti būtiski jautājumi optikas izvēlē.
Ja vispārīgi, tad paskaties kaut ko no Nikon Gold, Leupold VX-III sērijām vai Meopta USA i-veikalos. Par apgaismotu tīkliņu vai punktu šajā cenu kategorijā viennozīmīgi aizmirsti.
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
02.11.2007. 13:20
Minētajam kalibram ir nevājš spēriens, vispār jau būtu labi ņemt dārgāku optiku, kaut vai Docter. Par lēcu (nevis izejošo bet gan ieejošo) runājot, tā lielums ir atkarīgs no optikas palielinājuma - jo lielāks, jo vajag lielāku ieejas lēcu. Varētu ņemt kaut ko no sērijas 2,5-10x50. 56mm optika būs pārāk liela un smaga. Vispār iesaku palasīt teoriju, vai kaut vai guns.ru forumā par optikām, daudzas lietas paliks skaidrākas.
Spēriens, kā saka Ivo, ir visai maigs, katrā ziņā bisei ir lielāks.
Varbūt ja varat mazliet konkrētāk par tīkliņiem un to biezumu,plānumu. Arī optikas smagums mani nesatrauc, varētu kaut vai pastāvīgu palielinājumu, tikai lai varētu krustu ielikt lapsai konkrētāk< nevis kā tagad-pa visu korpusu punkts.
Resp. vai varat man palīdzēt?
Vēlos nomainīt optiku. Patreiz lietoju Hakko 2,5*10*42(zaļais, sarkanais krusts). It kā viss būtu labi, bet... Uz 170-250m punktiņš nosedz visu lapsu, gribētos ko smalkāku. otra lieta-gribētu optiku nedaudz gaišāku-reizēm tās 20,30 minūtes baigi pietrūkst.
Labprāt dzirdētu konstruktīvas atbildes, kaut arī subjektīvas.
Liels paldies visiem jau iepriekš.
P.S. Aizmirsu par naudu-nu negribētu iztērēt tūkstošus, bet tā...ap latiem 300-400.
Ja vispārīgi, tad paskaties kaut ko no Nikon Gold, Leupold VX-III sērijām vai Meopta USA i-veikalos. Par apgaismotu tīkliņu vai punktu šajā cenu kategorijā viennozīmīgi aizmirsti.
Apgaismots tīkliņš nebūtu TIK vajadzīgs, lai gan krēslā noderētu gan.
Pagājušo ziemu izdevās cūcene. Lapsa uz 293 soļiem.(soļi man normāli:)) Protams ar korekciju-nu, vienkārši paveicās.
Varbūt ja varat mazliet konkrētāk par tīkliņiem un to biezumu,plānumu. Arī optikas smagums mani nesatrauc, varētu kaut vai pastāvīgu palielinājumu, tikai lai varētu krustu ielikt lapsai konkrētāk< nevis kā tagad-pa visu korpusu punkts.
Skaties uz Leupold VX-III, Nikon Monarch, Burris BD, uc pusi!
Lai veicas!