Man liekas, ka būtu jābūt tādam eksāmenam, lai nabadziņi un deputāti nevaimanā!
trīs šāvieni pa stāvošu aļņa siluetu 20m (tālāk takš nešaus, gaidīs, kad pieiet klāt), no ieročnesēja pleca atbalstītu, un, ja viens trāpījums no trīs ir aļņa siluetā, tad eksāmens nokārtots! Ja nē, tad trīs reizes var šaut ieročnesējs, un, ja tas kaut vienu trāpa - eksis nolikts. Nu ja arī tas netrāpa, tad arī var dot apliecību, jo jau būs patrenējies pietiekami!
Ja trāpa 2 reizes - tad jādod diploms ar zelta lodi
ja 3 reizes - nu tad no valsts kases jānomaksā medības Āfrikā kā īstam snaiperim!!!
Laba lieta, bet vajadzētu vēl uzlabot--
nomainīt formulu 4+6 uz 3+3+4.
Tas būtu:
3 šāvieni no balsta pa stāvošu zvēru,
3 šāvieni no rokas pa stāvošu zvēru,
4 šāvieni no rokas pa kustīgu zvēru.
Tad katrs pēc pilnas programmas varētu pārliecināties uz ko ir spējīgs 100m distancē.
Tas būtu vēl labāk kā Eiropā! :):):)
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
02.03.2008. 15:46
Viestura doma nav peļama, jo 4 šāvieni no atbalsta (smilšu maisiem) praktiski nedod nekādu ieskatu mednieka šaušanas prasmēs. Es neko neteiktu, ja "no atbalsta" skaitītos šaušana no parasta galda. Toties "no rokas" jau reāli parāda kkādas iemaņas!
Zēni brīvdienās sēž pie kompja un domā formulas :)
Man te arī ienāca dažas,kamēr vaktēju bebru -
2 šavieni no 30 grādu leņķa no kreisās , 2 no labās , 2 no 2,5 m paaukstinājuma uz leju ,
tas skrējošais arī, vajag lai raustās ātrak,lēnāk tipa alnis skrien pa izcirtumu.:)
trīs šāvieni pa stāvošu aļņa siluetu 20m (tālāk takš nešaus, gaidīs, kad pieiet klāt), no ieročnesēja pleca atbalstītu, un, ja viens trāpījums no trīs ir aļņa siluetā, tad eksāmens nokārtots! Ja nē, tad trīs reizes var šaut ieročnesējs, un, ja tas kaut vienu trāpa - eksis nolikts. Nu ja arī tas netrāpa, tad arī var dot apliecību, jo jau būs patrenējies pietiekami!
Ja trāpa 2 reizes - tad jādod diploms ar zelta lodi
ja 3 reizes - nu tad no valsts kases jānomaksā medības Āfrikā kā īstam snaiperim!!!
nomainīt formulu 4+6 uz 3+3+4.
Tas būtu:
3 šāvieni no balsta pa stāvošu zvēru,
3 šāvieni no rokas pa stāvošu zvēru,
4 šāvieni no rokas pa kustīgu zvēru.
Tad katrs pēc pilnas programmas varētu pārliecināties uz ko ir spējīgs 100m distancē.
Tas būtu vēl labāk kā Eiropā! :):):)
Man te arī ienāca dažas,kamēr vaktēju bebru -
2 šavieni no 30 grādu leņķa no kreisās , 2 no labās , 2 no 2,5 m paaukstinājuma uz leju ,
tas skrējošais arī, vajag lai raustās ātrak,lēnāk tipa alnis skrien pa izcirtumu.:)