Andri, teorētiski tā uzparikte domāta caunām, bet praktiski tiks nomedīts kāds Mārupes klejojošs kaķis, kuru, ja tas paliktu dzīvs, tu varētu par mazu, bet taisnīgu samaksu atdot viņa saimniekiem. Ja neizdzīvos, kopā ar bērniem varēsi viņu aprakt. Bet ar klaiņojošiem kaķiem un suņiem ir jācīnās! Ķer garām!
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
13.12.2009. 11:10
Vispar jau tas bija pasakums kopa ar berniem, no sakuma noskatijamies interneta filminu par slazdu veidosanu vienkarsiem lidzekliem (filma slazdi tika likti vaverem) un tad pastaigas pa mezu ietvaros izveidojam so konstrukciju... :)))
Teoretiski caunam, jo par esmu ir uzlikta speka adina... Viss noslepums, jeb intriga slepjas jautajuma, vai Marupes meza dzivo caunas :)))))
Izskatās visnotāļ cerīgi! Cik noprotu ,tad mērķauditorija ir cauna un sīļi. Būtu labi darbības gaitā dzirdēt arī kādas atsauksmes par bildē redzamo konstrukciju un tās darbības rezultātiem.Vai sardziņa konstrukciju nevajadzēja veidot nedaudz jutīgāku?
Ne spalvas!!!
Krievu forumā atsevišķi mednieki saka, ka humānāk ir skaisti nošaut nekā ķert ar cilpām.Un tad es tā domāju par to "skaisto" šaušanu,interesanti,vai viens cilvēks var pateikt, cik bebri pēc" skaistas" šaušanas ir sapūdēti alās.Es esmu pret cilpu likšanu,bet kā jau visur dzīvē,nav tikai balts vai melns,ir jau vēl pelēks u.c.,un ja es redzu,ka bebrs tiek ķerts tā,ka viņš ilgi nemokās un tur neielien citi dzīvnieki,izņemot ūdru vai ūdeli,uz priekšu,un es vēl aizbraukšu un pamācīšos,kā to dara.Var jau arī nedarīt neko.Kamēr vieni, ar saviem privātajiem manipulatoriem, jauc nost bebru dambjus,tikmēr atrodas citi,kuri gudri filozofē,ka tāpat jau tūlīt uzcels no jauna.Kamēr vieni nolaiztajos grāvjos,alās laiž sunīšus kropļot,atrodās tādi,kuriem nekad nav laika pat pastāvēt priekšā ar bisi.Par to,ka bebrs beidzot būs nelimitēts-priecē bet ar to vien jau šodien ir par maz.Lai ātrāk noregulētu šo skaisto un darbīgo dzīvnieku līdz saprātīgam skaitlim,irjāmaksā medniekam.Vai nu par ādu vai par nomedītu vinību.Es atkārtoju, jāmaksā,nevis jāatmet kaut kādas drazas,jo šodien tā jau ir Valsts problēma nevis mednieku.Un nedrīkst būt valstī tāda situācija,ka VAS pasaka;"Ja jūs mednieki necīnīsieties ar bebriem,tad mēs ar jums lauzīsim līgumu".
Bebrs būs nelimitētais.
Kādēļ visu gadu ņurcītie un beigās izmocītie grozījumi tā arī vēl nav pieņemti - man nav skaidrs...varbūt tomēr grib to obligāto atšaušanos kaut kā iemuhļīt pie vienām sāpēm.
Medību stāžs: No 1992. dzinējos, mednieks no 1996.
Aprīkojums: IŽ-27E; Merkel KR-1 308WIN Doctor 3-12*56 ;Blaser R93 Professional Success 308 Win ar Swarovski Habitcht 6-24*50; TIKKA T3 22-250 Vixen 5-20*50
Suņi: šobrīd nav
Medību trofejas: 8
11.12.2009. 12:36
Nu jā, ideja ir laba, bet, lai neciestu citi dzīvnieki, jābūt ievērotiem nosacījumiem- cilpa tikai ūdenī, pa ūdeni pārvietosies tikai bebrs utt.. Nenoliegsi, legalizēšanas variantā "prasmīgajām rokām" nebūs problēmu uzlikt cilpu ūdenī vai uz dambja uz pārejas arī citiem zvēriem. Vai tas ir vajadzīgs? Nešaubos, ka tie, kas šobrīd ar bebriem cīnas visiem atļautajiem līdzekļiem, cilpas izmantotu kā vienu no tiem, taču ir arī citādi domājošie- diemžēl. Laikam jau šajā variantā "aizliegt" ir mazākais ļaunums. Ej nu pa savu objektu un pārbaudi visas "šaubīgas" vietas vai neuzdarbojas kāds gudrelis. Lai gan no otras puses - ja nēesi kolektīva biedrs, tad vienalga nevari uzdarboties ar atļautiem vai neatļautiem rīkiem, tātad pa lielam jau nekas nemainās- ja esi godprātīgs, problēmu nav, savukārt maliķis vienalga paliks maliķis ar stobru plecā vai cilpu kabatā.50/50
Teoretiski caunam, jo par esmu ir uzlikta speka adina... Viss noslepums, jeb intriga slepjas jautajuma, vai Marupes meza dzivo caunas :)))))
Ne spalvas!!!
Kādēļ visu gadu ņurcītie un beigās izmocītie grozījumi tā arī vēl nav pieņemti - man nav skaidrs...varbūt tomēr grib to obligāto atšaušanos kaut kā iemuhļīt pie vienām sāpēm.