Medību likums
1.pants. Likumā ir lietoti šādi termini:
7) medību rīki — lamatas, slazdi vai citi rīki, kas izmantojami medījamo dzīvnieku medīšanai;
Medību noteikumi
19. Ja Valsts meža dienests izsniedzis rakstisku sezonas atļauju, ar medību rīkiem
atļauts medīt bebrus, meža caunas, akmens caunas, Amerikas ūdeles, seskus, ondatras,
lapsas, jenotsuņus, āpšus, klejojošus suņus un kaķus, pelēkās vārnas un žagatas. Citus
medījamos dzīvniekus ar medību rīkiem atļauts medīt tikai, katru reizi saņemot Valsts
meža dienesta atļauju.
Šos likumu pantus šodien pārcilāju prātā brienot pa traktoru izdangātu meža stigu ,lai glābtu no iesalšanas dažus bebru slazdus.Tā kā maršruta garums apmēram 2,5 km tad nesamais lika sevi manīt – 4 Conibear rāmju slazdi , stangas slazdu uzvilkšanai un mačete. Kad biju nonācis līdz mašīnai, sāku nopietni pārdomāt par kādu vieglāku iespēju tikt galā ar šiem grauzējiem. Pārlūkojot interneta plašumus atradu kāda Kanādas trapera pamācības -kā bebru noķert ar cilpu. http://www.trapperman.com/foru...
ja kādam tuvāka krievu valoda,tad http://talks.guns.ru/forummess...
Jāteic , ka pielietojot šo metodi ieguvums būtu pamatīgs- cilpas ir nesalīdzimāmi vieglākas , lētākas un arī vieglāk izliekamas ( ja kāds ir mēģinājis ielikt rāmja lamatas grāvī ar kūdrainu grunti stāvot lidz jostas vietai ūdenī, sapratīs). Ja arī kāds mērglis izdomās to nozagt , tad zaudējums nebūs tik sāpīgs ,kā gadījumā ar slazdu. Kas attiecas uz humānismu,tad raksta autors apgalvo ,ka izmantojot šīs modernās konstrukcijas cilpas ar fiksatoru,kas neļauj cilpai atvērties, dzīvnieks ir pagalam 3-5min laikā. Lai lasītāji mani tūlīt nenomētātu ar čībām ,tad teikšu ,ka novietojot šādas ķeramierīces (vārds cilpa arī pašam uzdzen šermuļus) ūdenī vai zem ūdens manuprāt tiek izslēgta pat teorētiska iespēja ,ka tajās varētu iekļut medību suņi,līdz ar to šo jautājumu varētu noņemt no dienas kārtības.
Jautājums-ko domājat par šādu medību metodi? Vai to varēu uzskatīt par likumam atbilstošu? Varbūt tā būtu pielietojuma tikai zemledus periodā? Būtu labi dzirdēt arī kādas autoritatīvas VMD personas viedokli šajā jautājumā.
Ne spalvas!
Medību likums
24.pants. (1) Par nelikumīgām medībām atzīst:
8) medīšanu, izmantojot šādus aizliegtus vispārbīstamus medību līdzekļus, rīkus, metodes un paņēmienus:
a) ķerambedres, cilpas, āķus, asu priekšmetu uzstādīšanu uz dzīvnieku takām,
Tātad cilpas ir aizliegtas!
Pie mums jau visu aizliedz, tā ka neceri uz varēšanu. Trušus jau arī ķer ar cilpām un tādā cilpā suns neielien:)
Kungi sēž augstos krēslos un negrib pat domāt par mednieku vajadzībām.
Jā, Jāni, apbēdināji! Tik tālu Medību likumā neizlasīju. Bet šis skumjais fakts tomēr nevarētu traucēt šeit forumā esošajiem apspriest paņēmienu kā tādu.Garie ziemas vakari varētu būt piemērots laiks nodarboties ar tīri teorētiskām lietām?
Arī man protams labāk patiktu sēdēt uz gaidi pavasara vakaraā, taču apstākļos,kad nomedījamo bebru skaits sniedzas krietni pāri simtam un Latvijas Valsts Meži katru dienu draud lauzt līgumu, esmu spiests,premjera vārdiem runājot, kļūt radošs un inovatīvs. Es protams labi saprotu,ka Meža dienests ir tik tālu nooptimizēts,ka vairs nespēj kontrolēt to ,kas notiek medību jomā un viss ir atstāts uz pašu mednieku sirdsapziņu,taču joprojām negribas bez vajadzības pārkāpt likumu(laikam vainīga audzināšana).Jautājums ir par to , vai šī metode varētu būt efektīva un vai to būtu iespējams legalizēt.
Cilpas nau pats labākais risinājums! Lai Latvijas Valsts Meži maksā par katru nomedīto bebru 10-15Ls tad šajos krīzes laikos
mednieks varētu atgūt daļu naudas par iztērēto benzīnu, patronas,mežatraktora noma ar kuru jaukt dambjus, tas tomēr maksā zināmus
līdzekļus.
Ne spalvas!
Par kādu sirdsapziņu Tu runā.Paskaties sev apkārt.No vieniem tiek prasīta sirdsapziņa bet kādai "citai" tautas daļai, par Tevi ir pilnīgi nospļauties.Es cilpas likt nemāku,jo man viņas asociējas ar tur nožņaugtu stirnu vai suni.Bet ja Tu māki(kā pats minēji)ielikt zem ledus vai vēl kaut kā savādāk, lai tur neaizietu bojā citi dzīvnieki-uz priekšu.Es domāju,ka ne Ogres meža tehnikumā,ne Jelgavas akadēmijā kretīnus neizaudzināja,un lielākā daļa,kurus es pazīstu,ir loģiski,domāt spējīgi cilvēki.Protams,viņš Tev nedrīkst un arī nepateiks:"Bruno,ej un liec",bet pie tā ārprāta,kas šodien ar bebriem notiek piem.Latgalē, kur es medījos,tas VMD darbinieks paies garām un izliksies,ka neko nav redzējis.Protams, ja ir izpildīti iepriekš minētie nosacījumi.Par legalizēšanu-stipri šaubos,tad jau bebriem sen būtu noņemts limits.Var jau būt, ka tiek dancots pēc eiropas stabules,tiešām nezinu.Es pirmkārt gribētu dzirdēt kāda LATMAS pārstāvja SAKAARĪGU atbildi,par to,kas ir, vai tiek darīts bebru jautājumā.
Medību stāžs: No 1992. dzinējos, mednieks no 1996.
Aprīkojums: IŽ-27E; Merkel KR-1 308WIN Doctor 3-12*56 ;Blaser R93 Professional Success 308 Win ar Swarovski Habitcht 6-24*50; TIKKA T3 22-250 Vixen 5-20*50
Suņi: šobrīd nav
Medību trofejas: 8
11.12.2009. 12:36
Nu jā, ideja ir laba, bet, lai neciestu citi dzīvnieki, jābūt ievērotiem nosacījumiem- cilpa tikai ūdenī, pa ūdeni pārvietosies tikai bebrs utt.. Nenoliegsi, legalizēšanas variantā "prasmīgajām rokām" nebūs problēmu uzlikt cilpu ūdenī vai uz dambja uz pārejas arī citiem zvēriem. Vai tas ir vajadzīgs? Nešaubos, ka tie, kas šobrīd ar bebriem cīnas visiem atļautajiem līdzekļiem, cilpas izmantotu kā vienu no tiem, taču ir arī citādi domājošie- diemžēl. Laikam jau šajā variantā "aizliegt" ir mazākais ļaunums. Ej nu pa savu objektu un pārbaudi visas "šaubīgas" vietas vai neuzdarbojas kāds gudrelis. Lai gan no otras puses - ja nēesi kolektīva biedrs, tad vienalga nevari uzdarboties ar atļautiem vai neatļautiem rīkiem, tātad pa lielam jau nekas nemainās- ja esi godprātīgs, problēmu nav, savukārt maliķis vienalga paliks maliķis ar stobru plecā vai cilpu kabatā.50/50
1.pants. Likumā ir lietoti šādi termini:
7) medību rīki — lamatas, slazdi vai citi rīki, kas izmantojami medījamo dzīvnieku medīšanai;
Medību noteikumi
19. Ja Valsts meža dienests izsniedzis rakstisku sezonas atļauju, ar medību rīkiem
atļauts medīt bebrus, meža caunas, akmens caunas, Amerikas ūdeles, seskus, ondatras,
lapsas, jenotsuņus, āpšus, klejojošus suņus un kaķus, pelēkās vārnas un žagatas. Citus
medījamos dzīvniekus ar medību rīkiem atļauts medīt tikai, katru reizi saņemot Valsts
meža dienesta atļauju.
Šos likumu pantus šodien pārcilāju prātā brienot pa traktoru izdangātu meža stigu ,lai glābtu no iesalšanas dažus bebru slazdus.Tā kā maršruta garums apmēram 2,5 km tad nesamais lika sevi manīt – 4 Conibear rāmju slazdi , stangas slazdu uzvilkšanai un mačete. Kad biju nonācis līdz mašīnai, sāku nopietni pārdomāt par kādu vieglāku iespēju tikt galā ar šiem grauzējiem. Pārlūkojot interneta plašumus atradu kāda Kanādas trapera pamācības -kā bebru noķert ar cilpu.
http://www.trapperman.com/foru...
ja kādam tuvāka krievu valoda,tad
http://talks.guns.ru/forummess...
Jāteic , ka pielietojot šo metodi ieguvums būtu pamatīgs- cilpas ir nesalīdzimāmi vieglākas , lētākas un arī vieglāk izliekamas ( ja kāds ir mēģinājis ielikt rāmja lamatas grāvī ar kūdrainu grunti stāvot lidz jostas vietai ūdenī, sapratīs). Ja arī kāds mērglis izdomās to nozagt , tad zaudējums nebūs tik sāpīgs ,kā gadījumā ar slazdu. Kas attiecas uz humānismu,tad raksta autors apgalvo ,ka izmantojot šīs modernās konstrukcijas cilpas ar fiksatoru,kas neļauj cilpai atvērties, dzīvnieks ir pagalam 3-5min laikā. Lai lasītāji mani tūlīt nenomētātu ar čībām ,tad teikšu ,ka novietojot šādas ķeramierīces (vārds cilpa arī pašam uzdzen šermuļus) ūdenī vai zem ūdens manuprāt tiek izslēgta pat teorētiska iespēja ,ka tajās varētu iekļut medību suņi,līdz ar to šo jautājumu varētu noņemt no dienas kārtības.
Jautājums-ko domājat par šādu medību metodi? Vai to varēu uzskatīt par likumam atbilstošu? Varbūt tā būtu pielietojuma tikai zemledus periodā? Būtu labi dzirdēt arī kādas autoritatīvas VMD personas viedokli šajā jautājumā.
Ne spalvas!
24.pants. (1) Par nelikumīgām medībām atzīst:
8) medīšanu, izmantojot šādus aizliegtus vispārbīstamus medību līdzekļus, rīkus, metodes un paņēmienus:
a) ķerambedres, cilpas, āķus, asu priekšmetu uzstādīšanu uz dzīvnieku takām,
Tātad cilpas ir aizliegtas!
Kungi sēž augstos krēslos un negrib pat domāt par mednieku vajadzībām.
mednieks varētu atgūt daļu naudas par iztērēto benzīnu, patronas,mežatraktora noma ar kuru jaukt dambjus, tas tomēr maksā zināmus
līdzekļus.
Ne spalvas!