Ja ir sals, tad diennakti pirms medībām patronas ielieku mašīnas bagāžniekā ,lai aklimatizējas un medībās nekādā gadijumā nēnēsāju aiz pufaikas,tas nav motils.Somi protams krievu uzmeta,bet ja ārā ir -20 un kabatā +15,tad es domā ka var iedomāties ,kas notiek 10 minūšu laikā, patronas iekšpusē un kā tas deg.
Māri Markov- lasīju padomu tekstu Ritvaram vairākkārt, gan tāpat, gan pautus laizot, vienalga neredzu to, ko dos lāzerpatrona sala laikā atšķirībā no tā, ko rādīja plusos? Dabiski, ja iet ne tā, tūlīt uz šautuvi, labs variants arī šī patrona optikas punkta kontrolei, bet pričom te sals???
Int,nu protams, ka ar lāzerpatronu un salu te nav pilnīgi nekāda sakara.Nu mēģini palasīt starp teikumiem.Doma bija tāda,ka ja tiešām vairāk nav kur piečakarēties,kā pie ložu trajektorijām pie zemām temperatūrām un protams ar trajektorijas korekciju šāviena brīdī vai speciāli mīnusiem, piešaut karabīni,es gribēju pajokot,ko drīzāk darītu es.Nu, ja Tu vēl tagad nesaprati, tad droši vien nesaprata neviens, un es visiem atvainojos par neizdevušos joku.Norakstīsim to uz izslimoto plaušu karsoni.Varbūt arī šo nevajadzēja -kāds nesapratīs.
Agrak bisitei veciem bija pasladetas ziemas un vasaras patronas, ziemas bija ar lielaku pulvera devu...! Ja ar karabini uz 100 metriem nesauj neko mazaku par zaki tad jadoma ka nav ko uztraukties, ziemaa ar ir plusi tadi pasi ka vasaras vesakas naktis...! Un kas tur uzskatija ka plinte ir japarsauj vairak ka divas reizes gada isti neredzu pamatojumu, ja nu vienigi kiniesu aluminija kronsteini regulari izkustas!!! :):):)
Pamēģiniet eksperimentu-bija interesanti.Ar siltu plinti 22wmr tikko no seifa ietinu vatenī ieliku siltā mašīnā aizbraucu un tikko iztinis plinti lai vēl neatdziest izšāvu pa mērķi no ļoti laba balsta 90m.Ārā apmēram-13grādi sals,atstāju plinti pie koka uz10min ,pats mašīna ar čomu klausos mūziku.pēc 10min otrs šāviens kad plinte atdzisa bija apm 5 cm zemāk,tad sapratu kāpēc iepriekš nevarēju precīzi pieregulēt.Pamēģiniet paši arī ar citiem kalibriem,kamēr ziema...aprakstat rezultātus.
http://talks.guns.ru/forummess...