41.1 Aizliegts šaut valsts robežas virzienā, ja izšautā lode saskaņā ar medību šaujamieroča tehnisko raksturojumu tiešā tēmējumā var trāpīt valsts robežas joslā vai šķērsot valsts robežu."
Man šis te punkts patīk :) Un interesanti kā kas noskaidros ka es izšāvu pāri robežai :) Izdomāt var daudz ko, bet kā praksē būs :)
Kādreiz katru reizi pieteicām medības robežsardzei. Kopš Šengenas līguma stāšanās spēkā nevienu mūsu medības vairs neinteresē. Pat neceļ vairs klausuli. Tad kā lai šos noteikumus izpilda. (runa ir par Latvijas - Lietuvas robežu).
Tuvākajā laikā plāno pieņemt grozījumus Medību noteikumos, vairāk attiecās uz medībām pierobežā.
1.1. papildināt noteikumus ar 8.1 punktu šādā redakcijā:
"8.1 Vienu dienu pirms plānotajām medībām, kuras notiks medību iecirknī vai tā daļā, kas atrodas pierobežas joslā, atbildīgā persona informē Valsts robežsardzes struktūrvienību.";
1.2. papildināt noteikumus ar 14.1 un 14.2 punktu šādā redakcijā:
"14.1 Valsts robežsardzes struktūrvienība aizliedz rīkot medības medību iecirknī vai tā daļā, kas atrodas pierobežas joslā, ja attiecīgajā pierobežas joslas teritorijā ir noteikta pastiprināta robežkontrole, ārkārtas situācija, izņēmuma stāvoklis vai Valsts robežsardze rīko taktiskās mācības.
14.2 Ja Valsts robežsardzes struktūrvienība saskaņā ar šo noteikumu 14.1 punktu aizliedz medības, par to nekavējoties informē atbildīgo personu.";
1.3. papildināt noteikumus ar 41.1 punktu šādā redakcijā:
"41.1 Aizliegts šaut valsts robežas virzienā, ja izšautā lode saskaņā ar medību šaujamieroča tehnisko raksturojumu tiešā tēmējumā var trāpīt valsts robežas joslā vai šķērsot valsts robežu."
2. Noteikumi stājas spēkā 2010.gada 1.jūnijā.
Nu nevajag jau pārspīlēt. Mēs savā klubā jau tādu taktiku pielietojam 4 gadus. Un tas pilnībā izslēdz iespēju, ka kādā pļavā vai kādā dīķī vai vēl kaut kur atradīsies divi vai vairāki mednieki vienlaikus. Iesāksiet un tad redzēsiet, ka tas nekādas problēmas nesagādā.
Kļūdu labojums... Nesaprotu, kādēļ gan būtu medniekiem jāpriecājas par jauno MN redakciju? Medības tagad nebūs jāpiesaka mežniecībā, bet pamatīga čakarēšanās sāksies ar žurnāla ierīkošanu un - galvenais ar precīzu tā aizpildīšanu.
Nesaprotu, kādēļ gan būtu medniekiem jāpriecājas par jau MN redakciju? Medības tagad nebūs jāpiesaka mežniecībā, bet pamatīga čakarēšanās sāksies ar žurnāla ierīkošanu un - galvenais ar precīzu tā aizpildīšanu.
Ar 48p. viss ok. Protams būtu labāk, ja varētu medīt jebkurā diennakts laikā,no jebkuras vietas un visu kas kustās,
arī dzinējmedības ar mākslīgo gaismu,tikai jābūt mednieka un dzinēja apģērbam 95% atstarojošam.Bet tā labs punkts.
Es domāju, ka medību pārskats individuālajās ir pilnīgi lieks,jo medības ir jāpiesaka šā vai tā,protams arī iecirknis uz kuru es došos.Ja tu esi kautko nomedījis,priekš tam ir domāta licence.Arī par nomedītā zvēra iecirkni un nomedīšanas laiku, var uzrakstīt atļaujā.Par nelimitētajiem tāpat skaidrs.Nu, un ja kādam tik šausmīgi patīk tā rakstīšana un atrakstīšanās, tad to var darīt uz atļaujas otras puses.Tur, ja grib,var veselu romānu uzrakstīt.Papīrs šodien jātaupa-krīze taču.Tikai, lai kāds gudrītis nepārprot.Tas ir tad,kad es eju viens pats.Ja iet varāki,tad šis papīrs pirmkārt(lai nedod Dievs)var būt vajazīgs prokuroram.Lūdzu neuztvert šo prātuļojumu kā dogmu.
Man šis te punkts patīk :) Un interesanti kā kas noskaidros ka es izšāvu pāri robežai :) Izdomāt var daudz ko, bet kā praksē būs :)
1.1. papildināt noteikumus ar 8.1 punktu šādā redakcijā:
"8.1 Vienu dienu pirms plānotajām medībām, kuras notiks medību iecirknī vai tā daļā, kas atrodas pierobežas joslā, atbildīgā persona informē Valsts robežsardzes struktūrvienību.";
1.2. papildināt noteikumus ar 14.1 un 14.2 punktu šādā redakcijā:
"14.1 Valsts robežsardzes struktūrvienība aizliedz rīkot medības medību iecirknī vai tā daļā, kas atrodas pierobežas joslā, ja attiecīgajā pierobežas joslas teritorijā ir noteikta pastiprināta robežkontrole, ārkārtas situācija, izņēmuma stāvoklis vai Valsts robežsardze rīko taktiskās mācības.
14.2 Ja Valsts robežsardzes struktūrvienība saskaņā ar šo noteikumu 14.1 punktu aizliedz medības, par to nekavējoties informē atbildīgo personu.";
1.3. papildināt noteikumus ar 41.1 punktu šādā redakcijā:
"41.1 Aizliegts šaut valsts robežas virzienā, ja izšautā lode saskaņā ar medību šaujamieroča tehnisko raksturojumu tiešā tēmējumā var trāpīt valsts robežas joslā vai šķērsot valsts robežu."
2. Noteikumi stājas spēkā 2010.gada 1.jūnijā.
arī dzinējmedības ar mākslīgo gaismu,tikai jābūt mednieka un dzinēja apģērbam 95% atstarojošam.Bet tā labs punkts.